Este fél kilenckor megkezdődik az idei NBA-playoff

20:30-tól bizonyíthat a(z Embiid nélküli?) Sixers, 23:00-tól pedig a Sport TV is közvetít - mutatjuk, hogy mit kell tudni a találkozók előtt.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 20:30

A találkozó fő kérdése Joel Embiid egészségi állapota, úgy fest, hogy hiába pihentették folyamatosan az utóbbi hetekben, mégis fáj a térde és a hírek szerint nem tudja vállalni a játékot (doubtful a hivatalos jelzés, vagyis "aligha") a párharc nyitómeccsén. Ez nyilvánvalóan óriási érvágás az egyébként így is esélyesebb Phillynek, főleg, hogy Jonah Bolden játéka is erősen kérdéses centerposzton, úgyhogy Brett Brownnak rögtön meg kell mutatnia, hogy van megoldása erre (több Scott, több Marjanovics?), a játékosoknak, főleg Jimmy Butlernek pedig azt kell bizonyítania, hogy képes ilyen helyzetben is vezetni a csapatot. A Netsnél ellenben a várakozásoknak megfelelően Joe Harris és DeMarre Carroll is bevethető, csak a műtéten áteső Allen Crabbe fog hiányozni és abban is biztosak lehetünk, hogy Kenny Atkinsonnak lesz terve arra, hogy hogyan fogja meg az Embiid nélküli Phillyt. A center nélkül azért szorosabb mérkőzésre számíthatunk és ha a Brooklyn egy jó dobóformával, D'Angelo Russell extrájával meglepetést okoz, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a maga elé óriási célokat kitűző hazai alakulat. Persze még így is Simmonsék tűnnek esélyesebbnek, de az első meccs még mindig kicsit tapogatózás és a pályaelőnyben lévő csapaton van a nagyobb nyomás, hiszen nekik "muszáj" hoznia a kötelezőt úgy, hogy azonnal érheti meglepetés és azonnal fel kell pörögni playoff-fordulatszámra.

Toronto Raptors - Orlando Magic 23:00 (Sport 1)

Itt is hasonló a helyzet abból a szempontból, hogy a Raptorson van a nagyobb nyomás, Kawhi Leonardék erre a pillanatra készültek az egész szezon során és bár OG Anunobyt  (valamint Pat McCaw-t) nélkülözniük kell, de a megfelelő rotáció és mélység így is rendelkezésre áll - mindenki mással számolhat Nick Nurse, itt az ideje "odacsapni". Nehéz belőni, hogy most mire számíthatunk, látnunk kell, hogy egy ilyen szintű és élességű helyzetben van-e annyi az Orlandóban, hogy szétvédekezze jóval esélyesebb ellenfelét, amiben segítségére lesz, hogy Jonathan Isaac bevethető, alighanem neki kell majd dolgoznia Leonard ellen. Kíváncsian várhatjuk, hogy Nurse hogyan kezd, kivel próbálja meg megállítani Nik Vucsevicset, illetve hogy támadásban mennyire erőltetik már itt Leonard izolációs játékát, vagy mennyire adják Lowry kezébe a karmesteri pálcát és helyezik előtérbe a labdajáratást.

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 2:15

Ezen az összecsapáson kevesebb a kérdőjel, egyelőre csak annyit tudunk feltenni kérdésként, hogy a Warriors felveszi-e a playoff-ritmust és valóban feljebb kapcsol-e, vagy sem, de ha az utóbbi lesz a helyes válasz, otthon elsőre akkor is mindenképpen a bajnok az esélyesebb. Steph Curry pénteken már teljes edzésmunkát végzett, úgy fest, hogy a kisebb sérülése rendbejött és játszani fog, úgyhogy gyakorlatilag mindenki bevethető a hazaiaknál, akinek kell és nem igazán látni előzetesen, hogy Doc Rivers mivel tudja meglepni Steve Kerrt. Sérült a vendégeknél sincs, a nyomás pedig természetesen itt is a hazaiakon van inkább (ez az egész párharcra igaz, a Clipperstől senki nem várhat el reálisan semmit), de Duranték hozzászoktak már ehhez és számukra is most jött el az az időszak, amelyre közel egy éve vártak.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 4:30

Az idei első playoff-játéknap Denverben zárul, ahol elsősorban az a fő kérdés, hogy a fiatal és nagyon rutintalan Nuggets-keret mire képes első rájátszás-meccsén. Az biztos, hogy otthon nagyon-nagyon magabiztosak voltak Nikola Jokicsék, az is biztos, hogy nem véletlenül ők lettek a másodikak Nyugaton, de a rutin és a tapasztalat a Spurs mellett szól, illetve itt is elmondhatjuk, hogy az első meccsen még nincs nyomás a vendégeken, majd a másodikon már lehet, ha ezt a találkozót elveszítik. Sérült egyik oldalon sincs, mindenkivel számolhatnak az edzők, kíváncsian várhatjuk, hogy Gregg Popovich készül-e valami specialitással, de a döntő mindenképpen az lesz, hogy a csapatvédekezés melyik oldalon fog működni - a Denvernél és a San Antoniónál is voltak parádés és szörnyű időszakok ebben a tekintetben. Említsük meg, hogy a Spursnél nagyon számít a kinti dobóforma, Belinelliék szenzációs dolgokra képesek jobb napjaikon, de ezek a jobb napok általában otthon szoktak jönni, idegenben nem véletlenül sokkal gyengébb a mérlegük.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus