Este héttől dupla NBA-meccs a Sport TV-n

19:00-tól Hornets-Celtics, 21:30-tól pedig Nets-Suns derbiket nézhetünk - lesz még Blazers-Grizzlies és Hawks-Bucks is, de megnézhetjük a Washingtont, vagy a Warriorst is.

Charlotte Hornets - Boston Celtics 19:00 (Sport 2)

A Boston összességében jó formában van és bár az utóbbi három meccséből kettőt elvesztett, de főleg az utóbbinak megvolt az oka és Charlotte-ba is esélyesként utazhat. A Hornetset megborították kicsit a sérülések, bár azért a víz felett maradt a társaság, legutóbb megverte a Clevelandet és most is nagyon szeretne javítani - a Ball-Hayward-Monk trió nem játszhat, de a többiek bevethetőek és azt láttuk, hogy a Rozier-Graham-Washington-Bridges sor (utóbbi abszolút élete formájában van) képes lehet a jó játékra. Ettől még persze a Celtics jobb csapat, Fournier is visszatért, Brown is elérhető, egyedül Robert Williams nem játszhat, de a többiek igen, úgyhogy igazából nincs okuk "nem nyerni" - a hazai pálya nem mellettük szól, de egészségesebbek, jobb formában vannak és a keretük is jobb, mint ellenfelüké.

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 21:30 (Sport 2)

Ez nyilván rangadónak számít, főleg úgy, hogy a hírek szerint Kevin Durant felépült a legutóbbi sérüléséből és pályára léphet - Harden és Claxton nem játszhat a hazaiaknál, de azért az Irving-Durant tengely erős lehet, főleg úgy, hogy a csapat játéka legutóbb például Durant nélkül is elég volt a Boston ellen. A Suns nincs egyszerű szériában, kikapott a Spurstől borzalmas játékkal, aztán hosszabbítást nyert Milwaukee-ban, győzött Philadelphiában, legutóbb pedig 86 dobott ponttal kikapott a Celticstől, így érkezik meg a következő rangadóra. A fő kérdés a vendégek ereje, azt láttuk, hogy ha fáradtak, akkor jelentősen visszaesnek, de most elvileg tudtak valamennyit pihenni, viszont egyre mélyebbre ássák magukat az idegenbeli túrában, ez nyilván nem segít. Most a keretük sem lesz teljes, Crowder, Saric és Galloway sem léphet pályára, úgyhogy nem lesz egyszerű estéjük, de ligamásodikként persze mindenhova nyerni mennek - viszont ha ez most nem sikerül, akkor a Clippers már utol is éri őket...

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 22:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor egy elképesztően izgalmas végjáték után, egy teljességgel védekezés nélküli meccsen végül a Memphis elvitte a győzelmet, úgyhogy az amúgy is nagyon gyenge formában lévő Portlandnek égetően fontos lenne a visszavágás. A védekezés viszont az egész szezon során problémás Lillardéknál, márpedig anélkül most is csak abban bízhatnak, hogy majd túldobják ellenfelüket, ami nem egyszerű, ráadásul ha Ja Morantre nem lesz valami új megoldásuk, akkor tényleg ugyanolyan lutri lesz ez a derbi is, mint a legutóbbi. A Memphisnél annyi változik, hogy Jaren Jackson Jr. pihenőt kap és nem fog játszani, Jonas Valanciunas visszatérésére viszont van esély, hivatalosan kérdéses, hogy pályára lép-e. 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

Itt a Washington a favorit, tényleg csak azt várhatjuk, hogy meddig jut most a liga talán legforróbb csapata: a fővárosiak sorozatban hetet nyertek, magabiztosan hozzák az ehhez hasonló kötelezőket is, otthon lesznek, nincs új sérültjük, minden mellettük szól. A Cleveland pár napja nyert egyet a Bulls ellen, de azóta Charlotte-ban megint kikapott és igazából azért nincs a mostani Wizards szintjén, bár tény, hogy vannak olyan meccsei, amikor nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik. Most azért a Garland-Sexton páros emberére akad a Westbrook-Beal tandemmel és ebben az összevetésben nem a vendégekre fogadnánk - ha kitart a Washington lendülete, akkor meglehet a nyolcadik még Rui Hachimura nélkül is...

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 01:30

Ez is rangadó lesz, hiszen két remek keleti csapatról beszélünk, sőt, jelen pillanatban a negyedik helyezett fogadja a harmadikat úgy, hogy a negyedik a pihentebb (a Bucks back-to-backet vív) és ő játszhat otthon. Összességében azért persze a Milwaukee előrébb tart és jóval egészségesebb is, hiszen a Hawksnál továbbra is sok a sérült, de egészen jól menedzseli ezt a társaság, legutóbb Young és Capela nélkül is megverte a Miamit, úgyhogy most sem lehet leírni, bár Young és Snell most sem lesz és Capela visszatérése is erősen kérdéses. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással, a center nélkül a palánk alatt azért nehéz dolguk lehet a hazaiaknak, Young nélkül a kinti vezérük is hiányzik, a Bogdanovics-Williams-Huerter soron és Collinson most is nagy teher lesz majd. 

Orlando Magic - Indiana Pacers 02:00

A Magicnél Steve Clifford koronavírusos (innen is jobbulást kívánunk), úgyhogy ő nem lehet ott a mérkőzésen, a fontosabb játékosok közül pedig Carter-Williams biztosan, Ennis, Ross és Carter Jr. pedig lehet, hogy szintén kihagyja a találkozót. Összegezve mindenképpen nyernie kellene a Pacersnek, amely még célokért küzd, ellentétben az Orlandóval, bár tény, hogy fáradtabban érkezik - ennek ellenére is jóval erősebb a kerete és sokkal fontosabb neki a győzelem, úgyhogy nem hibázhat. A vendégeknél Sabonis, Bitadze és Lamb küzd sérüléssel, előző este nem játszhattak, meglátjuk, hogy most mi történik velük, hivatalosan nincs változás. 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00

Nyernie kellene a Warriorsnak, Steve Kerr legénysége Steph Curry vezetésével összekapta magát mostanában és már gyakorlatilag biztos a playin-helye, a kérdés az, hogy meddig tud felkapaszkodni és hogy honnan nyitja ezt a szekciót. A Kings éledezik, háromból kettőt nyert, de védekezni továbbra se nagyon tud, motivációja különösebben nincs, úgyhogy igazából minden fontos faktor (a hazai pályával együtt) a GSW mellett szól. Kérdőjelet okoznak viszont a sérülések, Curry sem 100%-os (bár elvileg játszik) és több egyéb sérült is van Draymond Greenéknél, de a legutóbbi, Denver elleni játékuk most is elég lehet a sikerhez. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus