Este héttől három meccset rendeznek, korán zárul a mai NBA-program

A Super Bowl miatt minden NBA-meccset magyar idő szerint este rendeznek, ráadásul kifejezetten érdekes összecsapások is kerültek a programba. 

Indiana Pacers - Utah Jazz 19:00

A Jazz jelenleg 18-5-tel ligaelső és továbbra is magabiztosan halad előre, az utóbbi tizenöt meccséből tizennégyet megnyert, úgyhogy Indianában is esélyesnek számít, hiszen egyébként vendégként is 9-3-as mutatója van eddig. A Pacers nincs a legjobb passzban, ötből négyet bukott a gárda, legutóbb otthon kapott ki a New Orleanstól és bár Caris LeVert már csatlakozott a csapathoz, de még biztosan nem játszhat hosszú hetekig, hónapokig, úgyhogy továbbra is fontos embereik hiányoznak TJ Warrennel együtt. Jelenleg igazából csak a hazai pálya szólt az Indy mellett, ha a Jazz formája megmarad és most is a megszokott módon céloznak kintről Inglesék, akkor nekik áll a zászló - egy gondjuk van, hogy Mike Conley sérült és nem játszhat, meglátjuk, hogy ez mennyire érinti őket érzékenyen. 

New York Knicks - Miami Heat 19.00

A Knicks back-to-backet vív a Portland legyőzése után és Julius Randle-ék kifejezetten jól játszottak, ha ezt a formát tartani tudják fáradtabban is, akkor mindenképpen lesz esélyük a Heat ellen is. A floridaiak csalódást keltő meccsek után legutóbb már jól néztek ki és nagyon simán meg is verték a Washingtont, de egy komolyabb sorozatra lenne szükség tőlük ahhoz, hogy lezártnak tekinthessük a hullámvölgyeket. A gond az, hogy még teljesen vissza sem tértek a játékosok a koronavírusból, már megint jönnek a sérülések: Avery Bradley nincs, Mo Harkless nincs, már Goran Dragic sincs, úgyhogy ismét nem lesz egyszerű dolguk - ettől függetlenül nagyon-nagyon kellene nekik egy önbizalomnövelő siker a fáradtabb ellenfél otthonában. 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 19:00

Az oda-vissza hullámzó Hornets egy jó széria után most éppen vesztett kettőt, de a Sixers és a Jazz volt a két ellenfél, a két konferenciaelső ellen pedig ez talán bocsánatos bűn - akkor, ha most viszont nyerni tudnak Gordon Haywardék. LaMelo Ball egyre inkább kiteljesedik, most már bent is ragadt a kezdőben, viszont Devonte' Graham nem játszhat, úgyhogy szükség is lesz Ball extrájára - közben PJ Washington javul, de egyelőre még erősen kérdéses a játéka. A Wizardsnak voltak jobb meccsei, győzelmei, de legutóbb értékelhetetlen teljesítménnyel kapott ki Miamiban, meglátjuk, hogy sikerül-e abból felállnia - Bradley Beal és Russell Westbrook is olyan gyenge volt, hogy azt muszáj egy egyszerű rossz napként felfognunk. Ha ők összeszedik magukat és hátul is előhúzzák azt, amivel előtte megverték a Heatet, akkor lehet keresnivalójuk, de előzetesen azért inkább az otthon játszó Charlotte tűnik esélyesebbnek. 

Phoenix Suns - Boston Celtics 20:00

Ez izgalmasnak tűnő rangadó lesz, a Suns ötből négyet nyert, míg a Celtics egy kemény nyugati túra negyedik állomásához érkezett azok után, hogy legutóbb a Clippers otthonában nyert kiemelt mérkőzést. A vendégeknél a Brown-Smart páros most is hiányozni fog, így azért hátvédposzton most is vékonyabbak lesznek, de a Clippers ezt nem tudta megbüntetni Paul George nélkül, kíváncsian várjuk, hogy a Paul-Booker duó képes lesz-e erre. A hazaiaknál Jae Crowder hiánya a Jayson Tatum elleni védekezést érintheti érzékenyen, de Saric és Payne sem játszhat, úgyhogy ők sem lesznek 100%-osak, de a hazai pálya őket segíti és mindenképpen lehet esélyük nyerni - a Boston aligha friss, főleg ezzel a szűkebb rotációval és ha mondjuk Paul megfogja Kemba Walkert, akkor eléggé leegyszerűsödhet Tatumék játéka. 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 21:00

A liga egyik legjobb formában lévő csapataként érkezik meg erre a meccsre a Kings azok után, hogy előző este a Denvert is legyőzte úgy, hogy Nikola Jokics ötven pontot dobott - a nehezítő körülmény így a back-to-back, meglátjuk, hogy mennyi maradt még a tankban a Walton-legénység számára. A Clippers két rangadót is elvesztett mostanában, legutóbb ráadásul otthon botlott a Boston ellen, a keret pedig most is hiányos lesz: Paul George és Pat Beverley sem játszhat, ez azért finoman szólva sem segít. A Sacramento jelenleg olyan lendületben van, hogy benne lehet akár még egy bravúr a b2b ellenére, ennek elkerülésének érdekében a Leonard-Williams párosnak mindenképpen jó meccset kell játszani hazai oldalon és a villámgyors Kings-hátvédeket is le kellene valahogy lassítani. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus