Este Jazz-Mavs a tévében, jön a Nets-Celtics harmadik meccse

Magyar idő szerint este 8-tól a Toronto a söprést igyekszik elkerülni a Philly ellen, később a Minnesota próbálja meg feledtetni legutóbbi dupla leolvadását a Grizzlies-zel szemben. 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 20:00

A 76ers a két hazai sima győzelem után a harmadikon már megszenvedett a Torontóval, csak egy hosszabbítás végén eleresztett óriási Embiid-hármassal tudták legyűrni a kanadaiakat. A kameruni center óriási formában van, Tyrese Maxey is kiválóan teljesít, Tobias Harris legutóbb dupla-duplázott. Bár egyelőre James Harden maximum 70-80%-on pörög (ez is elég volt egy 19 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplára) és Matisse Thybulle a védőoltás hiánya miatt ezen a meccsen sem léphet pályára, összességében a 76ers teljesen nyugodtan játszhat, hiszen ellenfelük a kiesés nyomása alatt lesz. A Raptorsnál legutóbb Fred VanVleet és Pascal Siakam sem remekelt, viszont az Anunoby-Trent-Achiuwa trióra bátran építhet Nick Nurse. Ha esetleg Scottie Barnes felépül bokasérüléséből (legutóbb a vezetőedző pozitívan nyilatkozott erről), akkor az egy teljesen más helyzetet teremt, hiszen védekezésben nagyon fontos láncszem. Emellett mélységet is adhat a csapatnak, Nurse le tudja kapni azokat a játékosokat, akiknek esetleg nem úgy megy - az előző meccseken ilyen szempontból igencsak meg volt kötve a keze a szakvezetőnek. Szinte biztos, hogy a söprés elkerüléséért mindent kitesz a pályára a Toronto, a kérdés az, hogy bírni fogják-e végig a tempót. Legutóbb a harmadik negyedben komoly gondokkal küzdöttek, ha megint lesznek hullámvölgyeik, a Philadelphia nem fogja parlagon hagyni a lehetőséget, hogy a lehető leghamarabb lezárja a párharcot - legutóbb Joel Embiid meg is mondta Drake-nek, hogy a 4-0-ért érkezett Kanadába...

A párharc állása: 0-3.

Utah Jazz - Dallas Mavericks 22:30 (Sport1 - csúsztatott élő 22:45-től)

A párharc első meccsét rossz támadójátékkal húzta be a Jazz, a védekezésük viszont működött, ezt követően viszont váltott Jason Kidd, Maxi Kleber perceit kimaxolta, a német magasember pedig 12/16 hármast vágott a 2-3. meccsen. Jalen Brunson 41 pontot szórt a második meccsen, 31-et a harmadikon, rá egyszerűen nincs jó védője Quin Snydernek, legutóbb pedig már Spencer Dinwiddie és a 3/5 hármast szóró Josh Green is elkezdett nagyon szépen bontogatni, mindketten 6-6 gólpasszt osztottak ki. Kleber mellett nagyon sok helye lett a 4 hármast vágó Bertansnak, a 3 hármast vállaló Bullocknak, a 2-3. meccsen bevert 40 triplára egyelőre keresi a megoldást a Jazz. A hazaiaknál a harmadik meccs egyes szakaszaiban, amikor small-ballra váltottak, elég jól kezdett működni a rendszer, de ezt nem tudták állandósítani, összességében taktikailag mintha egy lépéssel le lennének maradva. A támadójátékukkal a harmadik meccsen már nem volt gond, kivéve a Mitchell-Conley páros 3/15 hármasát, de már Gobert is 6/6-tal dobott mezőnyből, Bogdanovic és Clarkson is 50 százalék felett termelt. A védekezésre kell kitalálnia valamit Snydernek, mert a csapat alapjátéka nem működött, és ha ez így folytatódik, akkor abból kiesés lesz - pláne, ha a hírek szerint szépen gyógyulgató Luka Doncic visszatér, amire a hosszabbodó párharc miatt egyre nagyobb az esély, talán már ezen a meccsen is. 

A párharc állása: 1-2.

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30

Az első meccsen tizedmásodpercekre volt attól a Nets, hogy rögtön ellopja a pályaelőnyt, de Kevin Durant elmélázott, így Irving mellett Tatum feltehette a győztes ziccert - úgy tűnik, hogy eddig ez volt a “game changer” momentum a párharcban. A Kevin Durantet bevallottan fizikális (de nem durva) játékkal megtörni akaró Celtics a második összecsapáson szinte teljesne lebontotta az utóbbi meccseken rendre 40 percező KD játékát, támadásban pedifg úgy tudták túldobni a Netset, hogy náluk Jayson Tatum 5/16-os mezőnyt szenvedett össze. Kiosztott viszont 10 gólpasszt, a pontokat pedig intézte Brown, Horford, Theis, illetve a padról Grant Williams és Payton Pritchard, ez pedig bőven elég volt a második félidőben összesen 42 pontot összegereblyéző Brooklyn ellen. A Boston megtalálta a játékát mindkét oldalon, Durant mellett Irvinget is limitálni tudják, elöl sok lábon állnak, így a Netsnek kell valahol elkezdeni lebontani a Celtics taktikáját. Durant szerint az ő részét neki kell megoldani, valószínűleg mindent belead majd a harmadik meccsen, Irving még egyszer ennyire nem játszhat rosszul (legalábbis ebben bízhat Steve Nash), ez még akár elég is lehet - tekintve, hogy a kiegészítők közül Bruce Brown és Seth Curry csuklója bemelegedett, Goran Dragic pedig 18 pontot szállított a padról, mindenki szépen élt azzal, hogy kevesebb figyelem jutott rájuk. A két csapat közös közelmúltját ismerve parázs csata várható, aminek plusz ízt adhat, hogy a Nets a 0-3 elkerüléséért száll harcba. 

A párharc állása: 0-2.

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 04:00

Az első meccsen a Minny nagyon meglepte harcos és kemény játékával a Memphist, el is csente a pályaelőnyt, utána viszont egyrészt Karl-Anthony Towns nagyon elvesztette a fonalat játékban és kicsit fejben is, másrészt ettől nem függetlenül megérkezett a Memphis ligaelit védekezése: a 2-3. meccsen 100 pont alatt tartották ellenfelüket és visszavették a pályaelőnyt. A két győztes Grizzlies-meccs között azért történt egy s más, többek között D’Angelo Russell megérkezett a párharcba, aminek köszönhetően legutóbb kétszer is legaláb 25 pontos előnyt épített fel a Wolves, de általános megdöbbenésre egy meccsen belül kétszer le is adták és a végén sima vereséget szenvedtek. Pedig a Wolves jó munkát végzett A kisebb lábsérüléssel küzdő Ja Moranten, Jaren Jackson Jr. is minden második meccsen faultgondokba kerül, míg Steven Adams a 2-3. meccsen összesen játszott három percet, annyira nem tartható pályán. A Memphis cseresora, Brandon Clarke-kal és Tyus Jones-szal az élen viszont egyelőre mélyebbnek és kiegyensúlyozottabbnak tűnik, ami hosszú távon nyerő lap lehet. A Wolves szerencsétlensége, hogy éppen egy ilyen kedvlohasztó vereséget kell gyorsan feldolgozniuk fejben. Hiába játszottak időnként sokkal jobban, mint a Grizzlies, ha ez a 3. meccs befészkeli magát az agyuk hátsó részébe, akkor a Memphis a munka felét már el is végezte a 4. mérkőzésen, pláne ha például Towns esetében a sikertelenség még görcsösebb akarásba csap át. Mentális szempontból trükkös kis meccs várható amellett, hogy összességében a Memphis játéka sem volt sziporkázó legutóbb, Morantnek, Jacksonnak és Brooksnak is javulnia kell támadásban, ha nem akarnak még egyszer ilyen szakadékokból kimászni. 

A párharc állása: 1-2.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus