Este kilenctől Suns-Sixers a Sport TV-n

Kevin Durant a GSW ellen tér vissza a Brooklynhoz, a Miamit fogadja a Jazz - mutatjuk, hogy mi vár ránk a soron következő NBA-játéknapon.

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 21:00 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két jó csapat között, úgyhogy érdemes lesz bekapcsolni a tv-t. A Suns kifejezetten jó formában van, zsinórban négyet, összességében nyolcból hetet nyert, mostanában a Bostont, majd a Milwaukee-t is legyűrte, úgyhogy ebbe a sorba éppen beleillik a keleti listavezető Sixers is. A vendégek szintén jó formát futottak, sorra nyerték a meccseiket, de a Portland valamiért mumus lett számukra, rövid időn belül kétszer is kikaptak Carmelo Anthonyéktól, úgyhogy most is egy ilyen vereség után próbálnak javítani. Érdekes csata lehet az Ayton-Embiid párharc ötös poszton, ha a fiatal felveszi a kesztyűt az MVP-jelölttel, az a Phoenix malmára hajthatja a vizet, de azt is érdemes lesz majd figyelni, hogy a Booker-Paul páros mennyire tud majd szabadon alkotni - Ben Simmonsnak nagyon sok dolga lesz velük elöl-hátul. Új sérült egyik oldalon se lesz, a megszokott rotációt használhatják a felek. 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 01:30

Itt a Hawks back-to-backet játszik az újabb gyenge védekezéssel elvesztett Spurs elleni meccs után, amelyben annyi a pozitívum a csapat számára, hogy hamar eldőlt, így annyira nem fáradtak, mintha az utolsó másodpercig küzdeniük kellett volna. A Pacers legutóbb megtörte a rossz szériáját és nyerni tudott Detroitban, azóta egy napot pihenhetett is, meglátjuk, hogy tényleg sikerült-e a jó irányba elindulni - meccsek óta gondjaik voltak, főleg támadásban, de az előző találkozón ezeket megoldották. Egyik csapat sem túl egészséges egyébként, éppen ezért számíthat az, hogy az Indy valamivel pihentebb, de ez csak akkor lesz így, ha elöl a legutóbbi szintjüket hozzák a vendégek - Brogdonnak Younggal, Sabonisnak Collinsszal, Turnernek pedig Capelával lesz dolga, ezek azért jó párharcoknak tűnnek. 

New York Knicks - Houston Rockets 02:00

Itt a New York a back-to-backes csapat, előző este remek védekezést bemutatva sikerült megvernie a Washingtont, most otthon szeretne erre "ráduplázni" a gyenge formában lévő Houston ellen. Wallék kicsit elvesztették a fonalat, a szép győzelmi sorozatuk után sorozatban négyet buktak, igaz, legutóbb már legalább a védekezésük újra egyben volt, csak pontot nem tudtak szerezni. A sérüléseik ráadásul nem lettek jobbak, Wood mellett most Oladipo sem fog játszani, Tucker pályára lépése is kérdéses, pedig mindenkire szükségük lenne, hogy valahogy átlendüljenek ezen a hullámvölgyön - közben a Knicks viszont nincs rossz passzban, támadásban ugyan Randle-ék sem extrák, de azért amit lehetett, azt megnyerték mostanában. Náluk a back-to-back a kérdés, illetve az, hogy mi lesz Mitchell Robinsonnal - kéztörést szenvedett előző este, de egyelőre nem tudni róla többet. 

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 02:30

A mérkőzés sztorija mindenképpen Kevin Durant visszatérése lesz, hiszen a GSW korábbi, a Nets jelenlegi sztárja most már újra pályára léphet az újabb karanténja után, ráadásul éppen a Warriors és a Kerr-Curry-Green triumvirátus otthonában. Az ő játéka nagyon kell is a gondban lévő Brooklynnak, amely ugyan legutóbb összeszedte magát és remek védekezéssel nyert, de amíg ez nem állandósul, addig nem mondhatjuk azt, hogy megoldották a problémát - most bizonyíthatják, hogy de, túl vannak rajta. Az MVP-formában lévő Steph Curry megállítása nem lesz egyszerű feladat, de ettől függetlenül egyébként nyilván a vendégeknek kéne nyerni, mert a keretük főleg Duranttel kiegészülve másra érdemes, mint ez a mostani GSW - idei első találkozásukat meg is nyerték 26 ponttal, ha nem is ez a papírforma már, de azért így is ők az esélyesebbek. Ráadásul ugyan DeAndre Jordan nem játszhat, de a center nélküli Warriors ellen ez talán kevésbé fog számítani...

Utah Jazz - Miami Heat 03:00

Itt toronymagas esélyes a Jazz annak ellenére, hogy back-to-backet játszik és hogy Mike Conley-ra továbbra sem számíthat - jelenleg az NBA legjobb csapatáról beszélünk, amely ellenállhatatlan formában van, 18-ból 17 meccset megnyert és előző este a Milwaukee-t is simán rendezte le. A Heat lépeget előre, szoros végjátékokban, vért izzadva összekapart most már sorozatban négy győzelmet, de a jelenlegi Utah most más szint, főleg hogy Goran Dragic még mindig nincs, márpedig nélküle a támadójáték nagyon erősen akadozik. A Gobert-Adebayo csata jó lehet ötös poszton, azt érdemes lesz figyelni, de b2b ide vagy oda, ez a találkozó egyértelműen a Jazznek áll. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus