Este Knicks-Rockets a Sport TV-n

23:00-kor tv-s meccsel veszi kezdetét a következő NBA-játéknap, mutatjuk, hogy mi várható.

New York Knicks - Houston Rockets 23:00 (Sport 2)

A pocsék formában lévő New Yorknak most kötelező nyernie, a ligautolsó ellen nem hibázhat a gárda, főleg azok után nem, hogy mennyire gyengén szerepel az utóbbi időben - a kezdőötös teljesen szétesett és már az önbizalmuk sincs rendben, egyre mélyebb gödörbe ássák el magukat. Ezzel együtt a zsinórban 13 vereségből érkező Rockets ellen nyerni kell és kész, nincs kifogás - ha ez sem sikerül, akkor lassan időszerű lesz megkongatni a vészharangot. 

 

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a New Orleans 91-81-re megverte a Clipperst, a Pacers pedig 121-118-ra kikapott Charlotte-ban előző este. A Pelsnek nagyon kellett ez a siker, hiszen még csak harmadszor nyert a szezon során, míg az Indynél a kezdők totális csődöt mondtak és egy agyonvesztett meccsből sikerült felállniuk a cseresornak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy játékpercek tekintetében nem fáradtak el túlságosan Brogdonék, mert keveset játszottak, meglátjuk, hogy mennyire tüzeli fel őket erre az estére Rick Carlisle. Papíron azért ők a jobbak, most már hazatérhetnek a túrájukról és a hazai 4-2-es mérlegükben is bízhatnak, úgyhogy inkább ők az esélyesek, de lehet, hogy megmozdult valami New Orleansban is... 

 

Washington Wizards - Miami Heat 01:00

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz két keleti topcsapat között, ráadásul a felek két napja találkoztak már Miamiban - ott és akkor viszonylag simán, egyértelműen nyert a Heat úgy is, hogy Tyler Herro nem játszott. A Wizards ezzel együtt kétszer kapott ki zsinórban, mindkétszer száz pont alatt maradt, úgyhogy van miért visszavágnia, de most otthon azért fordíthat a dolgokon, hiszen saját csarnokában 6-1-re áll eddig, míg a Miami csak 5-4-et hozott idegenben. Nagy kérdés a vendégek sérültlistája, Bam Adebayo állapota ismét kérdésesre romlott, Tyler Herróé viszont kérdésesre javult, hiszen nem sokkal korábban biztosra mondták, hogy ezúttal sem tud játszani - mindkettejükre nagy szükségük lenne azért idegenben. A Wizardsnál Gafford helyzete kérdéses, viszont visszakaphatják Spencer Dinwiddie-t, ezért is lehet jó esélyük a visszavágásra. 

 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 01:30

Ez is remek meccsnek ígérkezik, hiszen mindkét csapat kiváló formában van: a Hornets 4-0-val hozta le hazai szériáját, míg az Atlanta 3-0-ra áll a sajátján. A Charlotte viszont most back-to-back érkezik, előző este egy agyonnyert meccsből csinált szoros végjátékot a Pacers ellen, de végül sikerült behúznia, LaMelo Ball továbbra is parádés és bár Miles Bridges most haloványabb volt, nála ez könnyen jelentheti azt, hogy most majd "ellensúlyoz". A Hawksnál is összeállt a védekezés az utóbbi időben, a támadójáték pedig letisztult és gördülékenyebbé vált, a három győzelmük során még nem maradtak 110 dobott pont alatt. Ball és Trae Young csatája igazi csemegének ígérkezik, a többit majd meglátjuk - új sérült egyik oldalon sincs, ez elvileg nem lesz faktor. 

 

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 01:30

Itt a Boston a favorit, mindkét csapat back-to-back érkezik, de a Celtics egy olyan meccsből, amely során 130 pontot dobott a Lakersnek, Jayson Tatum parádézott és a most már folyamatosan remeklő Dennis Schröder jó formája is megmaradt, míg az OKC Milwaukee-ban kapott ki egy brusztolós, védekezős meccsen, 89 dobott ponttal. Az erőviszonyok egyértelműek, a Celtics még Jaylen Brown nélkül is jóval előrébb tart, főleg otthon és bár a Thundernek voltak remek győzelmei, de most csak akkor lehet reális esélye, ha Gilgeous-Alexander és Giddey tartja a lépést a Smart-Schröder párossal, Dort pedig megkeseríti Tatum életét. 

 

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 02:00

Itt is mindkét gárda back-to-back lép parkettre, a Bucks az említett, OKC elleni győzelemből érkezik, míg a Magic egy szoros, kétpontos brooklyni vereségből - játék terén már-már az Orlando mutatott többet, kíváncsian várjuk, hogy itt mire mennek a vendégek. A Middletont már visszakapó, Antetokounmpo révén pedig jó formában lévő szupersztárral rendelkező bajnoknak azért hazai pályán nyernie kellene ebben a felállásban (főleg hogy a Magic már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett), védekezésben nem is rossz a gárda, de támadásban még akadozik a gépezet - kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e elindulniuk felfelé, vagy esetleg egy újabb hazai botlás töri meg a talán-talán megérkező lendületet. 

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

Mindkét csapat két győzelemből érkezik, a Wolves a Kings-Spurs párost verte meg back-to-back, míg a Memphis a Houston ellen hozott egy kötelezőt, majd két nap pihenő után a Clipperst is szét tudta szedni. Egyik fél sem volt igazán meggyőző ezt megelőzően (sőt...), most viszont mindkettő elkapta a fonalat, így kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással. Nagy kérdés, hogy Ja Moranttel mihez kezd a Wolves, mert D'Angelo Russell "valószínűleg" nem tudja majd megfogni, a túloldalon pedig Karl-Anthony Towns levédekezése lehet majd a fő feladat. Idei első meccsüket 125-118-ra a Grizzlies nyerte Memphisben, de nincs olyan nagy különbség a két együttes között, amit egy erős hazai pálya és egy jó dobóforma ne tudna átbillenteni a Minnesota javára. 

 

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 04:00

Mindkét csapat megvillant legutóbb, a Sixers teljesen váratlanul, továbbra is erősen tartalékosan nyert Denverben, méghozzá remek játékot bemutatva elöl-hátul, míg a Portland továbbra is azt bizonyítja, hogy otthon nagyon más: a Chicago legyőzése értékes sikernek számít idén és a Billups-legénység ezzel már 7-1-re áll saját közönsége előtt. A Philly megnyerte az idei első meccsüket hazai pályán, de az most ebben a felállásban egyáltalán nem számít, teljesen más helyzetben vannak a csapatok és a portlandi hazai pálya is legalább olyan erős most, mint ahogy általában a Sixersé szokott lenni. A vendégeknél Embiid és Green biztosan nem játszik most sem, Thybulle pályára lépésére van valamennyi esély, míg a hazaiaknál Damian Lillard nem 100%-os, de elvileg ott lesz majd a parketten. 

 

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:00

A Kings back-to-backet játszik a Toronto elleni nagyon sima hazai vereség után, ahol bűngyenge játékkal kapott ki a gárda azok után, hogy igazából jó ideje csak keresi önmagát. A Jazz már kifelé jön a maga hullámvölgyéből, az előző két meccsét 120 és 119 dobott ponttal nyerte meg, Rudy Gay remek teljesítménnyel mutatkozott be legutóbb, úgyhogy kicsit stabilizálták magukat és ezúttal abszolút favoritnak számítanak - hiába utaznak idegenbe, de pihentebbek, egészségesebbek, sokkal magasabb szintet képviselnek és nincsenek rossz formában. Sérült egyik oldalon sincs, úgyhogy hacsak nem most lép hirtelen szintet a Sacto, akkor meglepetés lenne a hazai győzelem. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus