Este Lakers-Jazz a Sport TV-n

22:30-tól nézhetjük a címvédő és a listavezető küzdelmét, de több izgalmas mérkőzés is vár ránk hajnalban. 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 22:30 (Sport 2)

A Jazz back-to-backet játszik az előző esti nehézkes győzelem után, amely során Donovan Mitchellt elvesztette és a védekezés csak egy félidőn keresztül működött - Mitchell kiesése és a b2b sem túl biztató a gárda számára, pedig egyébként nyilván ők lennének az esélyesek. A Lakers még mindig tartalékos, egy-két szép győzelmet leszámítva ennek megfelelő eredményeket is hoz - James és Davis most sem játszhat, Drummond visszatérhet, Gasolnak viszont van egy törés az ujjában, valószínűleg ő sem lesz, bár még nem zárták ki, hogy vállalja a játékot. A hazaiak papíron pihentebbek, de gyakorlatilag elég leharcoltak, foghíjasak, úgyhogy bravúr lenne tőlük a győzelem, de a Utah sem sebezhetetlen, főleg most.

Frissítés: a Jazz nemrég bejelentette, hogy három fontos játékosát, Rudy Gobert-t, Mike Conley-t és Derrick Favorst is pihenteti. 

Washington Wizards - Detroit Pistons 02:00

Itt mindkét fél back-to-backet játszik és mindkettő győzelemből érkezik, a Detroit az OKC-t nyomta le, míg a Wizards hosszabbításban múlta felül a New Orleanst, ami most nem segít - a b2b önmagában sem kevés, de a túlóra miatt extra fáradtak lehetnek a fővárosiak. Pedig amúgy érezhetik a vérszagot, sorozatban hármat nyertek és ott toporognak a playint érő helyek körül, a keleti sereghajtót pedig valahogy csak meg kellene verni, extra fáradtság ide vagy oda. Jelenleg nincs hír arról, hogy Westbrookékat pihentetnék, nyilván próbálják addig ütni a vasat, ameddig meleg és most mindent megtenni azért a playinért, a Detroitnál pedig vannak hiányzók, illetve játékerőben sem tartanak a Wizards szintjén. Ne felejtsük, hogy ők sem pihentek, úgyhogy otthon azért hozhatónak tűnik ez a meccs Bealék számára. 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 02:00

A Chicago a sorozatban ötödik veresége után, back-to-back lép pályára, míg a kicsit jobb formában lévő Cavs egy napot pihenhetett a GSW elleni pofont követően. A Bullsnál LaVine egy ideig nincs, fejben nagyon nincsenek rendben, tegnap is rengeteg olyan hibát követtek el, ami némi koncentrációval el lehetett volna kerülni, úgyhogy a most már nagyjából egészséges Clevelandnek minden esélye meg lehet a sikerre idegenben is. Ha a Sexton-Garland páros jól tudja szabni a ritmust, Allen pedig kicsit megdolgozza Vucsevicset, akkor kihúzhatják a Bulls méregfogát, de most is le kell írnunk, hogy White-ékban még LaVine nélkül is több van annál, mint amit mostanában mutatnak, a kérdés az, hogy ezt ki tudják-e hozni magukból, vagy tovább süllyednek lefelé. 

Boston Celtics - Golden State Warriors 02:30

Mindkét csapat remek formában van, a Boston ötöt, a Warriors négyet nyert zsinórban és kis túlzással azt mondhatjuk, hogy mindketten a szezonbeli legjobb időszakukat élik - a Celticsnél ez talán nem is túlzás, a GSW oldalán azért kicsit még várjunk ezzel. A vendégek igazából Steph Curry nevetséges meccseivel tudtak ennyi győzelmet összekaparni a playinért zajló közelharcban, de ha ő nem dobálja a 40 pontjait és a 10 tripláit, akkor azért jóval nehezebb dolguk van, márpedig erre azért még nála sem lehet alapozni estéről estére. A Boston kiegyensúlyozottabb és bár Fournier, valamint Robert Williams sem léphet pályára a hazaiaknál, de a vendégeknél sem lesz Wiseman és Oubre Jr. - jobb csapat a Celtics és ha Smarték kicsit megsanyargatják Curryt, Tatumék pedig hozzák magukat a túloldalon, akkor otthon természetesen nekik áll a zászló. 

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 03:00

A Bucks 3-0-val hozta le az idegenbeli túráját és legutóbb már Giannis Antetokounmpót is visszakapta, míg a Memphis back-to-backet játszik, előző este Chicagóban tudott nyerni. A pihentebb Milwaukee otthon nyilván esélyesebb, de érdekes lesz látni, hogy mi történik a festékben, hiszen mindkét gárda nagyon erős ott: vajon mire mennek Lopezék Valanciunasszal, mire mennek Valanciunasék Giannisszal, Holiday megfogja-e Morantet, Middleton Brooksot, ilyesmi. Jó meccs lehet ebből, de a fáradtabb Grizzliestől azért idegenben bravúr lenne egy győzelem a Bucks ellen. 

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 04:00

Itt egyértelműen a Suns az esélyesebb, az ingadozó formában lévő Spurs back-to-backet játszik, előző este a Portlandről kapott ki otthon egy egylabdás végjátékban, míg a Phoenix pihentebb, otthon játszhat, egészséges és amúgy is ellenállhatatlan lendülettel támad a liga első helyéért. Nincs nagyon miről írni, ha a Suns kellően motivált és éles lesz, akkor minden mellette szól és hoznia is kell ezt a mérkőzést, mert utána egy kőkemény ötmeccses keleti túrára indul, amely tele lesz rangadókkal - ez most még könnyebb feladatnak tűnik. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus