Este Magic-Bucks a Sport TV-n

Pályára lép a Lakers, a Clippers, a Nuggets és a Raptors is, mutatjuk a kilenc meccset tartalmazó játéknap felvezetőjét. 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 23:00 (Sport 1)

Természetesen egyértelműek az erőviszonyok, a ligaelső mindig mindenhol esélyesnek számít, ráadásul a Magic kifejezetten gyenge formában van, nyolcból hétszer kikapott és 0-3-mal zárta idegenbeli túráját. Otthon azért masszívabbak szoktak lenni Vucsevicsék, de a Bucks ellen ennél is több kell, saját maguk plafonját kell közelíteniük a győzelemhez, ilyen teljesítményt viszont nagyon régen láttunk tőlük. A Milwaukee-nál csak George Hill sérült továbbra is, ő most sem fog játszani, a többiek viszont bevethetőek, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha kikapnának Middletonék - az Orlandót idén eddig háromból háromszor megverték és mindháromszor eljutottak legalább 110 dobott pontig, most is valami hasonló a realitás.

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 01:00

A Dallas back-to-backet játszik a rendkívül frusztráló washingtoni vereség után, hiszen Rick Carlisle alakulata rendkívül sok védekezési hibát követett és két tizedmásodperccel a vége előtt kapott egy kosarat, amellyel a győzelem helyett vereséggel hagyhatta el az arénát. Kérdés, hogy most fáradtabban tudják-e rendezni a soraikat a vendégek, illetve azért kisebb sérülések is nehezítik a dolgukat - meglátjuk, hogy mindenki ott lesz-e a pályán. A Charlotte pihentebb, otthon játszhat, viszont meglehetősen pocsék formában van már hosszú hetek óta, most is éppen négy vereségből érkezik, jelenleg a liga egyik leggyengébb csapatának számít - akármennyire is bajban van a Mavs a fáradtság és Luka Doncic hiánya miatt, ez a Hornets nem biztos, hogy képes ezt kihasználni.

Detroit Pistons - New York Knicks 01:00

Érdekes meccs lehet, mert a Detroit back-to-backet játszik a meglehetősen szűk rotációjával, ami a hazai pálya ellenére is komoly fejfájást okozhat a csapatnak, mivel a sok sérült közül lehet, hogy senki nem tud visszatérni - előző este Oklahoma Cityben nem voltak rosszak, de azért ettől a csapattól nem elvárható minden este a jó játék. A Knicks viszont remek formában van és zsinórban három mérkőzést nyert meg, legutóbb a Magicet is legyőzte úgy, hogy Morris már nem léphetett pályára, most is hasonló játékban bízhatnak - megvan a lendület és a három sikerükből kettőt idegenben szereztek, szóval ez sem jelent nekik akkora akadályt. A Detroit fáradtsága is segítheti az ügyüket, úgyhogy teljesen reális esélyük van az újabb sikerre, kíváncsian várjuk, hogy tudják-e tovább nyújtani jó szériájukat.

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 01:30

A Toronto a liga legjobb formában lévő csapata, sorozatban 13 mérkőzést nyert meg az együttes, a gondok viszont megint kezdenek túltengeni a csapatnál: Gasol és Powell sérülése után előző este Lowry is megsérült, a back-to-back második felén aligha fog majd pályára lépni. Így megint egyre szűkebb rotációval kell leküzdeniük saját fáradtságukat is az ellenfél mellett, ráadásul a Nets összeszedte magát és megnyert ötből négy meccset, Kyrie Irving hiánya megint nem okoz nekik túl nagy problémát. Az előző két mérkőzésük tükörsima győzelme után, frissebben most is bizakodhatnak, egészségesebbek, jó formában vannak, úgyhogy meg lehet az esélyük a sikerre - a Torontónál a Siakam-Ibaka-VanVleet trióra nagy teher hárul majd és a kiegészítőktől is kelleni fognak az olyan extrák, mint amilyet például előző este Terence Davis elő tudott húzni.

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 01:30

Itt az Indiana játszik back-to-backet, Nate McMillan legénysége pedig meglehetősen rossz formában van: sorozatban négyszer kapott ki, a Torontótól oda-vissza vereséget szenvedett és előző este valósággal átrohant rajtuk az ellenfél. A Pelicans egy nappal pihentebb és az utóbbi időben stabilan teljesít, két élcsapat ellen ugyan szűken kikapott, legutóbb viszont a Bullst már megverte és egyértelműen jobb passzban van, mint a Pacers - a kérdőjelet Brandon Ingram állapota okozza, ő legutóbb bokasérülést szenvedett és bár nem túl komoly az ügy, de most kérdéses a játéka. Nélküle is vannak bőven fegyvereik, de azért nem lenne baj, ha ő is játszhatna - nekik nagyon kapaszkodniuk kell a playoffért, a fáradtabb, gödörben lévő ellenfelek idegenbeli legyőzése pedig fontos lenne a céljaik eléréséhez.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 02:00

Abszolút a Clippers a favorit, a vendégek jó formában vannak, legutóbb a Miamit is megverték és bár Patrick Beverley megsérült, de rajta kívül mindenki játszhat ezen a mérkőzésen, úgyhogy papíron nem is lehet kérdés a győzelmük. Ez már csak azért is így van, mert a Minnesota a liga legrosszabb formában lévő együttese, sorozatban 13 vereséget szenvedett és nagyott lépett a deadline idején - D'Angelo Russell pályára lépése kérdéses, de előzetesen nem zárta ki a csapat, hogy már most debütálhat a hátvéd. Meglátjuk, hogy mire mennek, de a liga talán leggyengébben védekező magasemberével és a körülötte kiürült (Wiggins és Covington is távozott most, Teague pedig kicsit korábban) kerettel azért elég komoly bravúr lenne, ha megfognák a közel teljes fegyverzetben érkező Los Angelest.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 02:30

Kötelező nyernie a Lakersnek, LeBron Jamesék legutóbb otthon kaptak ki a Houstontól, most a ligautolsó ellen idegenben sem hibázhatnak - komolyabb sérültjük nincs, Anthony Davis ujja fáj, de a hírek szerint ott lesz majd a parketten. A Warriors két győzelem után legutóbb vállalhatatlan játékkal, teljesen szétesve kapott ki, azóta elcserélte Russellt, Andrew Wigginsre pedig egyelőre nem számíthat, úgyhogy meglehetősen nehéz helyzetben van. A Los Angeles egyszerűen nem ronthatja el ezt a mérkőzést, kevés nagyobb kötelező létezik egy ilyen helyzetnél. 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 03:00

A Suns back-to-backet játszik a Houston kiütése után, most szeretne valami hasonlót összehozni egy másik nyugati élcsapattal szemben is, meglátjuk, hogy fáradtabban képes lesz-e ismét ilyen jó játékra. A Nuggets mindenesetre jóval stabilabb jelenleg a Rocketsnél, Nikola Jokics szenzációs, a csapat pedig a sérülések ellenére nagyon jól dolgozik elöl-hátul, így sorra hozzák a győzelmeket, legutóbb Salt Lake Cityben is nyerni tudtak - azóta pihenhettek két teljes napot, úgyhogy a frissességet tekintve is jól állhatnak. A vendégeknél ráadásul jönnek is vissza a játékosok, már Murray és Harris is játszott, most a hírek szerint Millsap is visszatérhet, úgyhogy bár Porter, Barton és Plumlee most sem lesz, így is javult már a helyzetük. A Phoenix ellen egyébként idén háromból hármat nyertek, de mindháromszor szorosan alakult a mérkőzés - meglátjuk, hogy sikerül-e szépíteniük az összességében gyenge formában lévő, de most éppen egy nagy győzelemből érkező Bookeréknek. 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 04:00

A Kings back-to-backet játszik a Miami hazai legyőzése után és egyébként is jobb formában van, az elmúlt mérkőzésein javult a játéka - ellenben a Spurs 0-3-ra áll eddig az idegenbeli túráján, abszolút rossz passzban van. Vendégként egyébként is csak 8-17-re áll, úgyhogy ez mindenképpen DeRozanék ellen szól és bár a Sacramento a back-to-back miatt fáradt lehet, de a SAS a túra negyedik állomásán már szintén nem lehet a legfrissebb, úgyhogy nem biztos, hogy ez akkora különbséget fog eredményezni. Mindkét csapat elég ingadozó tud lenni, nagy kérdés, hogy melyikük milyen nap fog ki - sérültfronton elvileg nincs változás, ez nem számottevő tényező.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus