Este Magic-Grizzlies a Sport TV-n

Washingtonba látogat a Suns, a Hornets fogadja a Miamit, otthon játszik a Lakers, idegenben a Bucks.

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 23:00 (Sport 2)

Az erőviszonyok egyértelműen a Grizzlies mellett szólnak, de ha valamikor, akkor most érdekes ellenfél lehet az Orlando: a hazaiak teljesen váratlan rohamba kezdtek és hatból négy mérkőzésüket megnyerték, a hatból ötször legalább 110 pontot dobtak, úgyhogy most komolyan kell venni őket. A Memphis természetesen így is toronymagas favorit, hiszen a liga harmadik legjobb csapatáról van szó, amelyik ötből négyet nyert és az az egy vereség is Philadelphiában született meg hosszabbításban, jó formában van, a keret nagy része egészséges, egyénileg is mindenki jól játszik a vezérek közül, úgyhogy magabiztosak lehetnek. A realitás az, hogy ha kellő koncentrációval lépnek pályára Moranték, akkor nem hibázhatnak, de a kihagyásokat, laza hozzáállást jelen pillanatban képes megbüntetni az Anthony-Carter-Wagner trió körül nagyon kiegyensúlyozott játékot játszó Orlando.

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00

A Hornets bacl-to-back lép pályára a Cavs elleni szoros, hullámzó, kiélezett mérkőzésen elszenvedett vereség után, míg a Miami egy napot pihenhetett a San Antonióban aratott sima győzelem után. A floridaiaknál azon a találkozón térhetett vissza Kyle Lowry és bár nem játszott jól, de így is biztató számukra, hogy hálaadás óta először teljes a kezdőcsapat, most pihentebbek is kicsit, úgyhogy minden esélyük meglesz a sikerre. Védekezésben mindenképpen a fáradt Charlotte előtt állnak, ha támadásban letisztult, gördülékeny játékra lesznek képesek és nem dobnak különösebben rosszul, akkor nekik áll a zászló, de azért idegenben csak 15-14 a mérlegük és most már a túra negyedik állomásához érkeztek, ezt érdemes észben tartani. 

 

Washington Wizards - Phoenix Suns 01:00

A Suns legutóbb sorozatban 11 győzelem után szenvedett vereséget Atlantában, most pedig Shamet és Payne nélkül próbálna meg új szériába kezdeni. Washingtonban természetesen egyértelmű favorit is a ligaelső, a fővárosiak hetek óta szenvednek, nem számíthatnak Bradley Bealre, és bár legutóbb bravúrt mutattak be Philadelphiában, de kérdés, hogy arra mennyire lehet építeni. A Phoenix minden szempontból más szint, egészségesebb is, eddig a motivációval sem volt probléma és a 19-5-ös idegenbeli mérleg sem azt sugallja, hogy vendégként gondban lennének Devin Bookerék - ha kellő fegyelemmel játszanak, akkor nekik kell nyerniük a legjobbja nélküli Wizards ellen.

 

Los Angeles Lakers - New York Knicks 02:30

Mindkét csapat ötből négy vereség után érkezik erre a meccsre úgy, hogy legutóbb is kikapott: a Lakers egylabdás végjátékban maradt alul a Clippersszel szemben, míg a Knicks 120-108-as vereségbe szaladt bele a Grizzlies ellen. Nehéz megjósolni, hogy most mit látunk majd, az biztos, hogy LeBron James és Carmelo Anthony sem léphet pályára a hazaiaknál, míg a vendégeknél csak Derrick Rose hiányzik a fontosabb játékosok közül. A Davis-Randle csata izgalmasnak és döntő jelentőségűnek tűnik, de egyébként mindkét gépezet nagyon csikorog, nehéz megjósolni, hogy kinél jön egy váratlan extra, vagy hogy ki talál bele mondjuk a tripladobásba. A siker nagyon kellene mindkét félnek, hiszen mindkettő 50% alatti mérleggel áll jelenleg - idei első találkozójukat pedig New Yorkban a Knicks tudta megnyerni. 

 

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 04:00

A Portland back-to-backet játszik az OKC elleni hazai pofon után és összességében gyenge formában, zsinórban négy vereség után lép pályára - ráadásul tegnap cserélt is, Powell és Covington már nincs a keretben és így még hiányosabb a rotáció. A Bucksnak emiatt kötelező lenne most nyernie, ugyan a címvédő sincs túl jó formában, de legutóbb megverte a Washingtont, azóta pedig három teljes napot pihenhetett, így sokkal-sokkal több energiával és sokkal-sokkal frissebben léphet most pályára. A vendégeknél Lopez és Hill nem áll rendelkezésre, a többiek játszhatnak, így a megszokott rotációval nyerniük kell Antetokounmpóéknak - kaptak mostanában pár kellemetlen pofont, de egy esetleges vereség a tartalékos, fáradt Portland ellen újabb kérdéseket vetne fel. 

 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Itt pedig a Thunder lép pályára a back-to-back második felén azok után, hogy előző este nyerni tudott Portlandben és nehéz megjósolni, hogy mire mennek egymással a felek. Nyugati alsóházi derbi, amelynek különösebb tétje sincs, mert bár csak fél mérkőzés a Kings előnye ellenfelével szemben, vagyis vendégsiker esetén fordulna a kocka, de a playinre nem sok esélyük van jelen pillanatban. A Sacto pihentebb és a pocsék szériája után játszott két egészen vállalható meccset, megverte a Brooklynt, majd helytállt a GSW ellen, idén egyszer ebben a csarnokban már az OKC-t is legyőzte, meglátjuk, hogy mire lesz képes. Az biztos, hogy a Gilgeous-Alexandert nélkülöző vendégek nagyon agresszív, fizikális védekezést művelnek az utóbbi meccseiken és nyertek is zsinórban hármat, de támadásban természetesen limitáltak és a fáradtság sem segít rajtuk. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus