Este Mavs-Kings a tv-ben, hajnalban Heat-Sixers rangadó

Kiemelt rangadó Miamiban, Lakers-Warriors és Memphis-meccs is szerepel a programban.

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 23:00 (Sport 1)

Itt világos favorit a Dallas, a texasiak remek formában vannak, ötből négyet nyertek, oda-vissza verték a Warriorst, játékban is nagyon biztató dolgokat mutattak és egy mostani sikerrel egyetlen mérkőzésre megközelítenék a nyugati negyedik Jazzt, tehát van is miért támadniuk. A Kings is szeretne támadni, a vendégeknek a nyugati 10. hely és a playin a cél, de jóval messzebb vannak ettől Foxék, ráadásul most az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek és bár a kirándulás során nyertek már kettőt, de ez azért más szintű feladat lesz. A Mavsnél azért vannak egészségügyi problémák, Kleber nem is fog játszani, Doncic sem 100%-os, de ha kellően komolyan veszik a védekezést és nem fognak ki rossz napot kintről, akkor természetesen nekik áll a zászló a szedett-vedett és főleg hátul harmatos Sacramentóval szemben. 

 

Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 01:00

A Hornets már a playinbe jutásért küzd, az utóbbi hetek rossz formája jelentősen visszalökte a társaságot a tabellán, de legutóbb simán nyertek Clevelandben Ballék, azóta pedig két teljes napot pihenhettek, úgyhogy otthon most is bizakodhatnak. A Spurs legutóbb végre hazatérhetett az All-Starral együtt egy hónapra nyúló idegenbeli túráról, de akkor is vereséget szenvedett a Kingstől. most pedig ismét útra kellett kelni, nincs könnyű helyzetben az együttes. Alapvetően mindkét fél a látványos, gyors támadójátékkal tud eredményes lenni, így ilyen jellegű meccsre számíthatunk: a Ball-Rozier páros csatázhat a Murray-Walker duóval, valószínűleg sok látványos, tetszetős labdabirtoklást látunk majd meglehetősen gyors, rohanós játékkal. 

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 02:00

Ez lesz a kiemelt rangadó, hiszen jelenleg kelet első két helyezettjéről beszélünk és ez mindenképpen így lesz a találkozó után is. A Sixers back-to-backet vív, előző este nagy hátrányból felállva fordított és nyert a társaság a Cavs ellen, az azért sokat kivehetett belőle, most pedig idegenben kell folytatnia a menetelést, amibe James Harden érkezésével kezdett. A Heat 12-ből tízet nyert, a Mavstől kapott ki és nemrég dudaszóra Milwaukee-ban, így összességében mindkét gárda remek formában érkezik, de zárójelben azt hadd jegyezzük meg, hogy játékban mégsem dominál: a Miami és a Philly meccsein is vannak hullámvölgyek, lapos, leeresztett időszakok, a Sixers esetében ez főleg a védekezésre igaz. Egymás ellen nyilván pörögni fognak, a hazai pálya és a frissesség pedig a Heat mellett szól, de itt említsük meg azt is, hogy idén eddig úgy állnak 1-1-re egymással, hogy mindig az aktuális vendégcsapat nyert. Fontos faktor, hogy a floridaiaknál Kyle Lowry biztosan nem játszik most sem személyes okok miatt, a legutóbb pihentetett Butler-Tucker páros viszont elvileg ott lehet a parketten - kíváncsian várjuk, hogy mihez kezdenek Hardennel és Maxey-vel, valamint hogy Bam Adebayo és Joel Embiid mire megy majd egymással. 

 

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 02:00

Itt a Memphis a toronymagas favorit, de azért említsük meg a Magic jó formáját: a vendégek négyből hármat nyertek, egyet hosszabbításban buktak, előző este pedig Torontóban arattak bravúrgyőzelmet. Emiatt viszont most fáradtak lesznek, bár tegyük hozzá, hogy a b2b első felét kihagyó Fultz visszatérhet és van esély Carter Jr. játékára is, úgyhogy kaphat plusz segítséget a társaság. Ezzel együtt viszont nyilván egész más szintről beszélünk a Memphis esetében, amely ugyan legutóbb elbukta a rangadót Bostonban, de Ja Morant ellenállhatatlan formában van, a csapat a liga második helyéért hajt jelen pillanatban, frissebb, otthon játszhat, nincs új sérültje - minden mellette szól. 

 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

Itt a Minnesota a back-to-backes csapat, de Townsék nagyon figyeltek a játékpercekre előző este és a 30-at meg sem közelítette senki az OKC elleni kiütés során, így a lehetőségekhez képest azért spóroltak az erejükkel, amennyit lehetett. Így pedig a Portland ellen is esélyesek, a vendégek az All-Star óta nem ütik meg az NBA-szintet és játékban a liga leggyengébb csapatának számítanak, azóta minden meccsüket tükörsimán el is vesztették 37, 32 és 30 pontokkal, úgyhogy hiába frissebbek, most sem jósolunk sok jót nekik. Jelenleg nagyjából senkit nem tudnának megszorítani, hacsak nem most táltosodnak meg (ez persze elvileg benne van), akkor még fáradtabban is a Wolvesnak kell nyernie. 

 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 02:30

Két csalódott, komoly hullámvölgyben lévő csapat találkozik egymással úgy, hogy mindkettőnek "kétségbeesetten" kellene a győzelem. A Lakers 14-ből 11-et, a GSW kilencből hetet bukott, LeBron Jamesék már a playin-pozíciójukat is félthetik, a GSW pedig elengedte az első helyet és a Memphis támadásának visszaverése sem lesz egyszerű számára. A vendégeknél egyértelműen beütött valami fizikális probléma, a védekezésük szétesett, nincs meg a kellő energia, pedig az akarat többé-kevésbé látszik és Steve Kerr bizakodó nyilatkozatai sem azt sejtetik, hogy pánikolnának, egyszerűen elfogyott az a plusz, ami eddig vitte őket. A Lakersnél viszont mentálisan is padlón van mindenki, veszekednek riporterrel, nézőkkel, ellenféllel, jönnek a borzasztó nyilatkozatok, a játék pedig semmit sem javul, ugyanazt a lélektelen, elképzelés nélküli semmit adják elő meccsek óta. Hogy ebből mi sül ki most, az rejtély, mindenesetre aki nyer, az kaphat némi lökést a folytatásra.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus