Este Nuggets-Grizzlies a Sport TV-n, 14 meccs jön

Lesz Heat-Sixers és Celtics-Raptors ki-ki meccs, pályára lép a Bucks, a Lakers, a Clippers, a Rockets, a Pacers és a Mavs is - 14 találkozós dömping jön az NBA-ben.

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 23:00 (Sport 2)

A Nuggets szép győzelmi szériája karácsonykor szakadt meg némileg váratlanul, otthon, a Pelicans ellen, úgyhogy az a fő kérdés, hogy ismét felszívja-e magát a társaság - képességben, tudásban nem kérdés, hogy most is esélyesebb, ráadásul otthon különösen jó, de az a meccs kellő figyelmeztetés lehetett Jokicsék számára, hogy nem lehet senkit félvállról venni. A Grizzlies legutóbb Oklahoma Cityben nyert és ha hagyják futni, akkor bármire képes lehet akár idegenben is, sérültjei nincsenek és különösebb teher nélkül léphet pályára, ha a Denver nem pörög fel megfelelően, akkor okozhat meglepetést. Ezzel együtt a meccs sorsa a Nuggets kezében van, ha közel a maximumot hozza ki magából a hazai csapat, akkor nyernie kell - Paul Millsap játéka ugyan kérdéses, de ha ő esetleg nem lesz, azt is el kellene bírniuk.

Boston Celtics - Toronto Raptors 01:00

A Celtics back-to-backet játszik a Cleveland elleni hazai meccs után, amelyet a Brown-Tatum páros remeklésével nyert meg és a két fiatal kirobbanó formában van, nagyszerű szezont futnak mindketten - a csapat is jó passzban van, fáradtság ide vagy oda, most is jó esélyeik lehetnek. A Toronto a sérült húzóemberei nélkül természetesen nagyon nehéz helyzetben van, az előző két meccsét már elvesztette, legutóbb pedig éppen a Boston ellen kapott ki hazai pályán, karácsonykor - azóta készülhetett a visszavágóra, meglátjuk, hogy ez mennyire sikerült. Azt azért említsük meg, hogy a Celtics otthon egyetlen vereséget szenvedett eddig, úgyhogy nem jók a Raptors esélyei, Gasol kidőlésével az addig kiváló védekezésük is felpuhult, elöl pedig minden a Lowry-VanVleet pároson múlik - tényleg csak annyi szól mellettük, hogy a Boston fáradtabb.

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 01:00

A Pacers előző este még Miamiban játszott rangadót, amelyet végül egyetlen ponttal, az utolsó pillanatokban elveszített, úgyhogy a fő kérdés az, hogy ez milyen hatással lesz a társaságra fizikálisan, illetve mentálisan. A New Orleans ráadásul most nem tűnik könnyű feladatnak, az addig szenvedő gárda 3-1-gyel hozta le idegenbeli túráját, Denverben komoly bravúrt mutatott be és a négy meccsből csak egyszer kapott száz pont felett, ami komoly fegyvertény azok után, hogy a védekezés az egész szezonban hiánycikk a csapatnál. Most is az a kérdés, hogy ezt sikerül-e fenntartaniuk, ha otthon is tudnak így védekezni, elöl pedig Brandon Ingram képes ismét vezérré válni, akkor frissebben lehet esélyük, bár természetesen az Indy jóval előrébb tart csapatként - viszont a fáradtság és Malcolm Brogdon hiánya a Pelicans jó formájával együtt okozhat meglepetést.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

A Hawks a Bucks elleni hazai meccs másnapján lép pályára, ráadásul Trae Youngot elveszítette bokasérülés miatt, rá most nem számíthat, úgyhogy mondhatni, hogy kötelező a győzelem a Chicago számára. Az Atlanta zsinórban kilenc vereség után érkezik és mérkőzések óta nem sok remény van a játékában, Young nélkül ez különösen igaz lehet, míg a Bulls azért futott egy jobb időszakot, mielőtt legutóbb kikapott Orlandóban az idegenbeli túrája végén. LaVine-ék jobb formában vannak, pihentebbek, egészségesebbek és nekik még lehet esélyük a playoffra, úgyhogy valószínűleg motiváltabbak is, mint a sok gonddal küzdő ligautolsó, úgyhogy meglepetés lenne a vendégek sikere.

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavaliers Bostonból érkezik back-to-back és kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes - a meccs előtt sorozatban hármat nyert és bár a Celticcszel nem bírt, de a támadójátéka ezúttal is jól működött. A Minnesota egy borzalmasan hosszú vereségszériát tört meg legutóbb Sacramentóban, de ott is rosszul játszott, csak szerencséjére a Kings még rosszabbul, így két hosszabbítás után valahogy kiszenvedte a sikert - meglátjuk, hogy ettől játékban is sikerül-e elindulniuk felfelé Wigginséknek. Karl-Anthony Townsra most sem számíthatnak, ami finoman szólva sem segít nekik, míg a Cavsnél mindenki bevethető, akinek kell - a vendégek jelenleg egyértelműen jobb formában vannak, viszont fáradtabbak és azért idegenben kevésbé eredményesek (3-12) eddig.

Washington Wizards - New York Knicks 02:00

A Knicks három vereség után gyenge színvonalú meccsen, de jó védekezéssel megverte a városi rivális Brooklynt, míg a Wizards harmincpontos pofonba szaladt bele Detroitban - öt napja pedig éppen egymással találkoztak New Yorkban, ahol akkor a Washington tudott nyerni. Ahhoz képest viszont a fővárosiaknál van egy komoly gond, Bradley Beal ugyanis legutóbb megsérült és bár elsőre nem tűnt komolynak a dolog, jelen állás szerint van rá esély, hogy a vendégek vezére most nem léphet pályára - amúgy is sok a sérültjük és bár Isaiah Thomas már visszatérhet, de ha Beal nincs, úgy bajban lehetnek. A New Yorkot nehéz belőni, ha védekezésben a legutóbbi formájukat hozzák Julius Randle-ék, akkor egy Beal nélküli Wizards ellen mindenképpen lehet keresnivalójuk, ha viszont a korábban látott átjáróházat teszik ki a parkettre hátul, akkor még így is szétlőheti őket a Washington.

Miami Heat - Philadelphia 76ers 02:00

Mindkét csapat b2b-et játszik, a Heat egy ponttal megverte a Pacerst, a Sixers egy ponttal kikapott a Magic vendégeként, meglátjuk, hogy most mire mennek egymással - eddig kétszer találkoztak idén Philadelphiában és 1-1-re állnak. A vendégekben azért több van, de huzamosabb ideig képtelenek ezt kihozni magukból, különösen idegenben vannak gondjaik és előző este is borzasztóan akadozott a támadójátékuk, az pedig kérdéses, hogy a back-to-back miatt kap-e valaki (Embiid, Horford) pihenőt - a Miami oldalán elvileg nem lesz változás a keretben, Winslow-ra továbbra sem számíthatnak, a többiek viszont bevethetőek lesznek. Két jó csapatról beszélünk, a Heat 14-1-es hazai mérlege az, ami inkább talán a floridaiak mellett szól, ha viszont Embiidék 100%-on pörögnek, akkor bárkit, bárhol képesek megverni - meglátjuk, hogy a b2b-re melyik fél hogyan reagál, illetve mennyire tekinti presztízscsatának a mérkőzést.

Houston Rockets - Brooklyn Nets 02:00

Mindkét csapat kínos vereséget szenvedett legutóbb, a Rockets a Warriors elleni karácsonyi meccsen égett meg csúnyán, a Nets pedig negatív rekordokat döntött meg a Knicks elleni mérkőzésen egy nappal utána - most természetesen mindketten nagyon szeretnének javítani. Az esélyek inkább a Houston mellett szólnak már csak a hazai pálya miatt is, a texasiak a GSW elleni pofon előtt jó formába lendültek, ha ki tudják küszöbölni az ott látott hibákat, akkor nyerhetnek, viszont azt el kell ismerni, hogy a jól zónázó, csapdázó védekezések idén nagyon feladják nekk a leckét, márpedig Kenny Atkinson ehhez nagyon jól ért. Idei első meccsüket egyébként otthon meg is nyerte a Brooklyn, de azóta azért sok minden változott, igaz, komoly probléma a Rockets szemszögéből, hogy Clint Capela biztosan kihagyja ezt a meccset, így centerposzton tele lehet a kezük Allennel és Jordannel.

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 02:30

A Detroit egy komolyabb vereségszériát tört meg legutóbb a Washington ellen, méghozzá egészen jó játékkal, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e állandósítani ezt a formát, vagy csak egyszer jött ki így a lépés - Luke Kennard továbbra sincs, most Morris sem játszhat és a Griffin-Rose-Brown trió sem egészséges, bár ők elvileg így is pályára fognak lépni. A Spurs gyengén játszott és kikapott Dallasban az előző meccsén, de összességében az elmúlt hetekben nincs rossz formában, otthon pedig 8-8-ra áll, úgyhogy ebben a csarnokban jó esélyei lehetnek az idegenben csak 4-10-es Pistonsszal szemben. Aldridge-éknél nincsenek sérültek, ha a magasember és DeRozan hozza magát, a kinti dobásaik pedig ülni fognak, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve, de azért Drummondra ki kell valamit találniuk centerposzton...

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 02:30

A Warriors a Suns elleni hazai találkozóval indított back-to-back második felét tudja le most, ráadásul úgy, hogy idei messze legjobb formájában van: a Phoenixet is megverte, így zsinórban négy győzelemnél tart. Ezzel együtt természetesen masszív favorit a Dallas, amely legutóbb már visszakapta Luka Doncicot és megverte a Spurst, ezzel továbbra is ott van a nyugati élmezőnyben és nem teheti meg azt, hogy a konferenciautolsó ellen vereséget szenvedjen - főleg úgy, hogy a GSW fáradtabb. Azt viszont már megmutatták a hazaiak, hogy komolyan kell őket venni, ha a Mavs nem megfelelően áll a meccshez, akkor érheti kellemetlen meglepetés, ha viszont kellő intenzitással kosárlabdáznak Porzingisék, akkor hozniuk kell a kötelezőt

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 02:30

A Bucks Atlantában, a Magic pedig a Sixers ellen meccselt előző este és ez alapvetően egy izgalmas, jó találkozó lehet, mert az Orlando most is bizonyította, hogy bármire képes - a Phillyt megverte és olyan szinten képes védekezni, amellyel a legjobb csapatoknak is feladja a leckét. A b2b viszont egyértelműen a Milwaukee-t segíti most, a hazaiak ugyanis mindenkit nagyon erős perclimiten tartottak a Hawks elleni kiütés során, sőt, Giannis Antetokounmpo egyáltalán nem is lépett pályára, most viszont elvileg már játszhat, úgyhogy ő ráadásul frissen vetheti bele magát a küzdelembe. Lehet esélye a Magicnek, de ahhoz kiváló dobóforma és a nekik fekvő jóval lassabb tempó kell majd, ha rohanni tud a Bucks, akkor akár egyoldalú is lehet az összecsapás - idén eddig egyébként oda-vissza nyert a Milwaukee, az Orlandónál pedig emeljük ki, hogy idegenben csak 4-11-re áll.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 03:00

A Suns a GSW otthonából érkezik meg, méghozzá egy olyan vereségből, amelyet meglehetősen nehéz lehet megemészteni, hiszen három és fél negyeden keresztül kézben tartotta a meccset a gárda, majd 21 ponttal elvesztette az utolsó játékrészt és kikapott a nyugati utolsótól is. A Kings pihentebb, de szintén rossz formában van, az utóbbi időben teljesen szétesett a gárda játéka, ráadásul legutóbb Fox és Bagley is megsérült ismét, most biztos, hogy egyikük sem léphet pályára. Nélkülük is képesek lehetnek nyerni otthon, frissebben, sőt, illene is ezt megtenniük, de ehhez rendezniük kell a sorokat, mert az elmúlt öt meccsüket egyaránt elvesztették és egyre rosszabbul játszottak - már a dobásuk is szétesett, Hield és Bogdanovics is rossz formában, így nehéz...

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers egyértelműen gödörben van, a Clippers elleni karácsonyi meccsük már sorozatban a negyedik vereségüket jelentette, ráadásul LeBron James sérült, a játéka erősen kérdéses most - a csapat nem szeretné bevetni, de ő szívesen játszana, hivatalosan még nincs döntés. Mellette Anthony Davis és Kyle Kuzma sem 100%-os, de ők elvileg ott lesznek a parketten, meglátjuk, hogy sikerül-e összeszedniük magukat az ellen a Portland ellen, amelyet egyáltalán nem könnyű megverni, főleg idegenben. A Blazers legutóbb kikapott a Jazztől, de a támadógépezet akkor is jól működött és ha a Lakers James nélkül nem tud rendezetten, eredményesen támadni, akkor képesek lehetnek nyerni Lillardék. Sok múlik majd Rondón, de Davisen és Kuzmán is a vendégeknél, a tabella ellenére nem feltétlenül ők az esélyesek, ha James nem játszik - ha viszont igen, akkor annak csak úgy van értelme, ha megtörik a szériájukat és nyernek...

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

A Clippers pihenhetett két teljes napot a Lakers karácsonyi legyőzése után, most pedig ismét otthon játszhat, úgyhogy friss lehet, ráadásul jelenleg senki nem szerepel a csapat sérültlistáján, amire nem nagyon volt még példa idén - elvileg mindenki játszhat, teljes fegyverzetben fogadják a Jazzt. A vendégeknél Mike Conley az, aki még mindig hiányzik, de nélküle is idei talán legjobb formájukba lendültek, az utóbbi hét meccsükből csak egyet vesztettek el (három ponttal Miamiban), legutóbb látványos támadójátékkal verték a Portlandet, meglátjuk, hogy most mire mennek majd. A Mitchell-Ingles-Bogdanovic sort azért nem irigyeljük, ha egy motivált, védekezni akaró Beverley-Leonard-George trió ellen kell megnyerniük a meccset, úgyhogy az esélyek természetesen a LAC mellett szólnak, ráadásul ők 14-2-re állnak otthon, a Jazz pedig idegenben azért még nem az igazi, egyelőre csak 7-9-et hozott saját pályájától távol.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus