Este Pels-Nuggets a Sport TV-n

Lesz Nets-Celtics, folytatja túráját a Lakers, New Yorkba látogat a Cavs, visszatérhet Damian Lillard: ezt várhatjuk a soron következő NBA-játéknaptól. 

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 21:30 (Sport 2)

A Pelicans győzelemből érkezik, végül simán hozta a Spurs elleni kötelezőt, míg a Denver váratlanul kikapott Atlantában úgy, hogy a Hawksnál Young, Hunter és Collins sem léphetett pályára. A Nuggetsben ennél több van, nem véletlenül holtversenyes második Nyugaton, de kíváncsian várjuk, hogy ebből mit tud most megmutatni egy közvetlen rivális ellen, ugyanis ott tartunk, hogy Michael Malone csapata éppen a New Orleansszal osztozik a konferencia második-harmadik pozícióján. A NOP remek formában van, Zion Williamson talán még sosem tűnt annyira vezérnek, mint mostanában, már CJ McCollum is visszatért a koronavírus után (bár elsőre nem találta magát), úgyhogy hazai pályán most is jó esélyeik lesznek, főleg hogy 8-3-ra állnak ebben a csarnokban. A Denver 8-6-os idegenbeli mérlege is rendben van és az atlantai betli előtt tényleg jó formában voltak Jokicsék is, most meglátjuk, hogy Gordonnak lesz-e valamilyen válasza Zionra, és hogy egyáltalán mennyire tüzelik fel magukat a vendégek - két tophatos támadójátékról beszélünk egyébként, de a Pels védekezésben is ligaelit, míg a Denver a leghátsó traktusba tartozik...

 

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 22:00

Kötelező meccs a Suns számára, Devin Booker a héten már háromszor jutott 40 pont fölé, de legutóbb így is a kezében maradt a győzelem, a Phoenix pedig nagy meglepetésre vereséget szenvedett a Rockets ellen. A Spurs a liga legrosszabb formában lévő csapata, sorozatban tízszer kapott ki, nem számíthat Gregg Popovich-ra sem, amúgy is vannak sérültjei, jelenleg még annál a Houstonnál is jóval rosszabb állapotban van, amelyik meglepte a Phoenixet. Bookerék egymás után másodszor már nem hibázhatnak - elvileg új sérültjük nincs, össze kell szedniük magukat erre az estére. 

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 00:00

A Nets legutóbb a Toronto ellen is győzni tudott, míg a Boston utoljára viszont hosszabbítást játszott, és végül hazai környezetben kapott ki a Miamitól. A ráadás miatt fáradtabb lehet a ligaelső, meglátjuk, hogy melyik együttes tudja jobban mozgósítani a megmaradt energiáit, de a Netsnél alapvetően nem kellett utazni, "normál" menetrend szerint következik a mérkőzés. A Brooklyn összekapta magát mostanában, az előző négy meccsét megnyerte és bár Ben Simmons most sem játszhat, de a Durant-Irving páros jó formája sok mindenre elég lehet, főleg hazai környezetben, ahol azért már 8-4-re állnak, míg a Celtics vendégként 7-3-at hozott eddig. Alapvetően természetesen a Boston győzelme a papírforma, Jayson Tatum aligha hoz még egy olyan gyenge meccset, mint legutóbb, Duranttel mindig izgalmas csatákat is vívnak, de a Netsben ott lehet a tavalyi playoff-párharc kudarca is - meglátjuk, hogy védekezésben és főleg lepattanózásban lesz-e annyi a hazaiakban, hogy elkapják a listavezetőt. 

 

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 00:00

Nyernie kell a Memphisnek, legutóbb a Sixers ellen megnyert rangadón nagyon energikusnak, fizikálisnak tűnt a gárda, és bár a Detroitban ott van a bravúr (ahogy azt a Dallas ellen bizonyította is), de egy motivált, jó csapatnak meg kell oldania ezt a feldatot. A Hayes-Bogdanovic duó tud komoly károkat okozni, de utóbbira azért Jaren Jackson Jr.-éknak lehet válaszuk, ha pedig Ja Morant jól dob, akkor nem lehet kérdés, hogy a Grizzliesnél minden adott a sikerhez. A Pistonsnál Cade Cunningham még mindig nem játszhat, a Memphisnél pedig Desmond Bane maródi továbbra is. 

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 00:00

A New York back-to-backet játszik a Dallas elleni sima hazai vereség után, míg a Cavs pihentebben, kisimultabban érkezhet meg a találkozóra. A vendégek legutóbb a Magic ellen hozták a kötelezőt, összességében kilencből hetet nyertek, bár tegyük hozzá, hogy idegenben kicsit még akadozik a gépezet, ott csak 5-7 a csapat mérlege. A felek idén eddig egyszer találkoztak, akkor Clevelandben 121-108-ra a Cavaliers tudott győzni, és most is jó esélyeik lesznek a pihentebb, jobb formában lévő Mitchelléknek - apropó Mitchell, ő ugye úgy készült nyáron, hogy a Knicks játékosa lesz, számára különleges lesz pályára lépni a Madison Square Gardenben. 

 

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 00:00

A Lakers jó formába lendült, kilencből hetet nyert és elindult felfelé, a keret nagyjából kiegészült, Anthony Davis meccsek óta MVP-formában van, LeBron James is jól játszik, Russell Westbrook helyét is megtalálták, megvan a jó hangulat is, legutóbb pedig bravúrgyőzelmet arattak Milwaukee-ban, úgyhogy önbizalomtól duzzadva utazhatnak el Washingtonba. A Wizards viszont éppen ellentétes utat jár be, a jobb rajt óta egyre jobban lecsúszik, a legutóbbi hat mérkőzéséből csak egyet nyert, péntek este Charlotte-ban is sikerült kikapnia, úgyhogy kifejezetten rossz passzban van. Ennek ellenére azért a Beal-Kuzma-Porzingis triót sosem szabad leírni, és otthon 8-4-re állnak, míg a Los Angeles idegenben csak 3-6-ra, úgyhogy az aktuális formák ellenére a fővárosiaknak is bőven lehet keresnivalójuk. 

 

Sacramento Kings - Chicago Bulls 00:00

A Sacto back-to-back lép pályára a Clippers elleni idegenbeli sima győzelmet követően, míg a Chicagónak ez lesz a nyugati túra utolsó, hatodik állomása. A Bulls legutóbb a Warriors csarnokában kapott ki és eddig összesen egy meccset nyert nyugati csapat ellen a szezon során, úgyhogy nem túl jó előjelekkel érkezik meg az összecsapásra. Egyébként sem DeRozanék a legveszélyesebbek most, az utóbbi 13 meccsükön csak 4-9-et hoztak, míg a Kings jóval magasabb szintet képvisel a gyengébb kezdés óta, és már az összesített mérlege is jobb, mint a Chicagóé. Mivel Foxéknál nincs számottevő sérült, othton pedig 7-4 a mérlegük, így a b2b ellenére inkább ők a favoritok, főleg hogy a fáradtságukat ellensúlyozza az, hogy a Bulls milyen hosszú túrán van. 

 

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 00:00

A Blazers back-to-backet játszik a Jazz elleni győzelmet követően, és jó hír, hogy elvileg ezen a mérkőzésen visszatér Damian Lillard - ezt a pillanatot már nagyon várták a csapatnál, nagy szükségük van arra, hogy az irányító felrázza őket, bár Anfernee Simons éppen előző este jelezte, hogy nem olyan egyértelmű ez. A Pacers kicsit megbotlott mostanában, a korábbi remeklés után egyelőre 1-3-ra áll a nyugati túrán és az utóbbi két találkozóján 137, valamint 139 pontot kapott, amire finoman szólva sem lehet büszke, meglátjuk, hogy ezen sikerül-e változtatni - közben pedig a Haliburton-Hield-Mathurin-Turner sor támadásban is visszaesett kicsit, nagy kérdés, hogy a túra közben meg tudják-e ezeket oldani, hiszen még mennek a GSW és a Minnesota otthonába is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus