Este Raps-Celtics a Sport TV-n, de lesz Cavs-Bucks és Kings-Sixers is

Izgalmasnak ígérkező játéknap következik, nézzük, hogy mi vár ránk. 

Toronto Raptors - Boston Celtics 23:00 (Sport 1)

A Celtics hetek óta "kiegyenesedett", most már sorozatban nyolc győzelemnél tart, legutóbb hosszabbításban visszavágott a címvédő Warriorsnak is, úgyhogy remek formában érkezik meg Torontóba - ráadásul Jaylen Brown is visszatérhetett már. Most viszont nem számíthatnak a vendégek Jayson Tatumra, aki egy csuklósérülés miatt biztosan kihagyja ezt az összecsapást, de amilyen stabilak mostanában, még ennek fényében is abszolút esélyesnek számítanak. A Raptors négyből hármat bukott, az előző három találkozóján egyaránt 120 pont felett kapott, ráadásul ugyan otthon alapvetően stabilabb, de mostanában saját közönsége előtt sem túl meggyőző, és a Celtics ellen is szenvedett már vereséget a szezon során ebben a csarnokban. Tatum hiánya nyilván hozhat némi izgalmat, de jelenleg nagy különbség van a csapatok között, szép teljesítmény lenne így is, ha meglepné ellenfelét a kanadai alakulat.

 

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

A Magic előző este még a Pelicanst fogadta és le is győzte Franz Wagner 30 pontos meccsével, úgyhogy jó szájízzel, de fáradtabban utazhatott el Washingtonba. A Wizards pihentebb, legutóbb fontos meccset nyert New Yorkban, és végre teljes a kerete, ott lehet a pályán Beal és Porzingis is, úgyhogy most hazai közönség előtt mindenképpen nyernie kellene, hiszen a Magic alapvetően nem számít playoff-csapatnak. A fővárosiak egyszer már legyőzték idén az Orlandót, most is ők vannak jobb helyzetben, de a Magic többször okozott már meglepetést, ha jó napot fognak ki Bancheróék, akkor nagyon vigyázni kell velük - meglátjuk, hogy mennyire lesz stabil a Wizards.

 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 01:30

Az Atlanta a Knicks elleni találkozó másnapján lép pályára, méghozzá remek formában: a New Yorkot is legyőzte, így zsinórban ötöt nyert, már két meccsel jár 50% felett, és sorra hozza a fontos sikereket a közvetlen riválisokkal szemben. A Charlotte ugyan frissebb, de itt véget is érnek a pozitívumok, az idegenbeli pályára lépés mellett az érvénytelen védekezés, a szörnyű mérleg és LaMelo Ball sérülése is abszolút a vendégek mellett szól. Ball a csapat legjobb játékosa, nélküle támadásban is komoly gondjaik lehetnek, ráadásul Martin sem lehet ott a parketten, annyi örömük lehet, hogy Gordon Hayward nyolc kihagyott találkozó után elvileg most visszatérhet. A Hawksnál most nagyon jó irányba haladnak a dolgok, Young és Capela kisebb sérülései nehezítik esetleg a helyzetet, de ha a back-to-backet "legyőzik", akkor a Charlotte ellen még így is toronymagas favoritok lesznek.

 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:30

Ez kiemelt keleti rangadónak számít, bár a Cleveland dolgát nehezíti a back-to-back, ráadásul egészen pocsék teljesítményből érkezik a gárda: mindenféle akarat és védekezés nélkül sikerült kikapni otthon a GSW B keretétől, amely után J.B. Bickerstaff vezetőedző sem rejtette véka alá a véleményét. A Milwaukee egy hullámvölgy után az előző két találkozóját megnyerte, mindkétszer 130 pont fölé jutott és mindkétszer Jrue Holiday vitte a prímet, az irányító back-to-back szezoncsúcsokkal próbálta kirángatni csapatát a gödörből, azóta pedig három napot is pihenhetett az együttes, így sokkal-sokkal energikusabb lehet, mint a b2b érkező Cavs. Arra azért számíthatunk, hogy Bickerstaff szavai után felszívják magukat az ohióiak, de Donovan Mitchell nélkül így sem lesz könnyű dolguk, bár a Milwaukee sem egészséges: Khris Middleton még mindig nincs, és az utóbbi meccseket kiülő Giannis Antetokounmpo is sérült, az ő visszatérése hivatalosan kérdéses. 

 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Nyernie kell a Minnesotának, Chris Finch csapata kifejezetten jó formában van, több szép győzelem után volt két szoros veresége a Jazz és a Nuggets ellen, de legutóbb a Raptorst nagy hajrával megint legyőzte, a Rockets pedig jelenleg a liga legrosszabb csapata: a vendégek tizenkét vereségből érkeznek, és a Wolvestól is kikaptak már kétszer a szezon során. A Minnynél a keret egészsége a kérdés, ugyanis Towns biztos hiánya mellett Gobert, Edwards és Rivers pályára lépése sem biztos, nyilván ha egyikük sem játszhat, az módosíthatja kicsit az erőviszonyokat, de otthon mindenképpen meg kellene oldaniuk a Houston elleni feladatot. A vendégek védekezése közelíti az érvénytelent, ugyan Sengün jó játékának örülhetnek, de se tartásuk, se fegyelmezettségük, se semmi olyan tulajdonságuk nincs, ami a csapatszintű fejlődést jelezné - ettől függetlenül bármikor elsülhet a kezük, és ha a tartalékos Wolves rossz dobóformtá fog ki, benne lehet a vendégsiker.

 

Phoenix Suns - Indiana Pacers 03:00

A Pacers back-to-back lép pályára, miután sorozatban hatodik vereségét is elszenvedte, ezúttal Denverben - teljesen szétesett a gárda, Haliburton nélkül a vártnál sokkal jobban megtört az addigi lendület. A Suns hasonló cipőben járt egészen az előző meccsig, amikor nagy akarattal, fegyelemmel sikerült legyőznie a Brookynt, de bár Cam Johnsont hosszú idő után végre visszakapta, továbbra is erősen tartalékos: Johnson olyannyira visszatért, hogy most megint nem játszik, ahogy Booker, Paul és Shamet sem. Nagy színvonalra nem számíthatunk, talán a frissesség, a hazai pálya és a legutóbbi győzelem miatt valamivel jobb helyzetben van a Phoenix, amely fejben valamivel erősebbnek tűnt az elmúlt találkozókon, mint a maga alá kerülő Indiana. 

 

Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 04:00

Ez kiemelt rangadó lesz két remek csapat között, bár a Sacramento back-to-back érkezik az OKC legyőzése után, így valamivel fáradtabb lehet. A Kings ezzel sorozatban hatodik győzelmét aratta, és ismét kifejezetten jól játszott, egyénileg és csapatként is jó dolgokat csinál most már hosszú hetek óta, nem véletlenül nyugati harmadik, a kérdés tényleg az, hogy a b2b mennyire látszik majd meg a sebességre, rohanásra erősen építő együttesen. A Sixers is jó passzban van, jelenleg holtversenyes keleti második-harmadik, zsinórban négyet és tízből nyolcat nyert, az Embiid-Harden páros pedig egészen szenzációs dolgokat művel együtt - ha a csapatvédekezés működik (márpedig ebben jelenleg top ötös a Sixers ligaszinten), akkor képesek kontrollálni és sorozatban meg is nyerni a találkozókat. A Sacto azért komoly feladat lesz, főleg idegenben, de a pihentség Maxey-ék mellett szól, egyedül James Harden kisebb sérülése okozhat gondokat, az ő pályára lépése most kérdéses - ha kihagyni kényszerül a derbit, akkor természetesen fordul a helyzet és a Kings lesz az esélyesebb, de ha ott lesz a parketten, akkor minden adott a Phillynél egy újabb sikerhez.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus