Este Rockets-Kings a Sport TV-n

Back-to-backet játszik a Boston, a Portland és az Indiana, pályára lép a Toronto és a Philadelphia is.

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 20:30

Az idegenbeli túra utolsó állomását kicsit lepihente a Clippers, Beverley és Lou Williams sem játszott Milwaukee-ban, így megtört a győzelmi széria, de most hazatérve, újult erővel ismét esélyesnek számít Doc Rivers csapata. A Cavsnél ugyanazt írhatjuk le, mint mostanában mindig, nem lehet lebecsülni Kevin Love-ékat, de azért egy koncentrált, kellően motivált playoff-csapatnak otthon hoznia kell az ilyen találkozókat, mint ahogy idegenben hozta is múlt héten - igaz, akkor csak 110-108-ra győztek Gallinariék Clevelandben, de most hazai pályán egyértelmű favoritnak tűnnek. Ami a sérüléseket illeti: Beverley és Williams is játszani fog, Gallinari pályára lépése viszont kérdéses.

Brooklyn Nets - Boston Celtics 23:00

A Celtics back-to-backet játszik a Pacers elleni kulcsfontosságú győzelem után, meglátjuk, hogy mennyit vett ez ki a társaságból, illetve hogy most tényleg megint elindult-e felfelé, mint ahogy már annyiszor idén - egy jobb, biztató időszakot mindig egy rosszabb, "letargikus" követett eddig, ezúttal felszálló ágban vannak Irvingék. Kérdés persze, hogy Brad Stevens mennyire akar esetleg pihentetni, a b2b miatt Al Horford kiültetésére például bőven van esély, meglátjuk, hogy hogyan számol a tréner. Közben a Brooklyn befejezte borzasztóan hosszú idegenbeli túráját és a sorsolást elnézve nagy szüksége lenne most egy győzelemre, hiszen otthon, egy fáradtabb, potenciálisan tartalékosabb ellenféllel szemben lehetne keresnivalójuk Russelléknek. Meglátjuk, ők azért nincsenek igazából jó passzban most már egy ideje, viszont továbbra is csak Allen Crabbe-et nélkülözik és ha be akarnak jutni a playoffba, akkor valahol még nyerniük kell...

Houston Rockets - Sacramento Kings 23:00 (Sport 1)

A Milwaukee-ban beszedett vereség után javított a Rockets a Denver sima legyőzésével és otthon most is masszív favorit az idegenbeli túra negyedik állomásához érkező, egyébként is jóval gyengébb, ráadásul legutóbb New Orleansban is vereséget szenvedő Sacramento ellen. A vendégeknél sem a motiváció, sem a minőség nem olyan, mint az összességében továbbra is jó formának örvendő Houstonnál, igaz, a hazaiaknál Faried és Gerald Green is hiányozni fog, ők továbbra sem bevethetőek. Ezzel együtt blama lenne, ha nem nyernének Hardenék, akik továbbra is harcban vannak a nyugati harmadik helyért a Portlanddel, de ehhez az ilyen hazai mérkőzéseiket nem szabad elrontaniuk.

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 00:00

Ha már Portland, térjünk is rá Damian Lillardékra, akik elképesztő menetelésben vannak, McCollum és Nurkic nélkül sem torpantak meg egyelőre, előző este pedig húsz ponttal nyertek Atlantában - ez azért azt jelenti, hogy back-to-backet játszanak idegenben, ami sosem kedvező, de olyan parádés formában vannak, hogy még így sem lehet leírni őket. A Detroit a három vereséggel zárt nyugati túra után legutóbb otthon simán megverte az Orlandót és most is hasonlóban bízik, ráadásul a palánk alatt a Nurkic nélküli Blazers ellen előnyben lehetnek majd az egyébként is pihentebb és a hazai közönség által támogatott Drummondék. Nem lepődnénk meg a Pistons sikerén, nekik is fontos lenne a győzelem és most már minden meccsnek óriási értéke van.

Indiana Pacers - Orlando Magic 00:00

Itt a Pacers játszik back-to-backet a bostoni vereség után és náluk is az a kérdés, hogy az a lüktető, nehéz, kiélezett összecsapás mennyi energiát emésztett fel, mert most otthon egyébként muszáj lenne nyerniük. Azt azért elmondhatjuk Turneréknél, hogy hazai pályán sokkal magabiztosabbak, mint vendégként, ez mellettük szól, az Orlando pedig a parádés hazai széria után legutóbb simán kikapott Detroitban - itt megtört a "varázs" Vucsevicséknél, de ők abszolút az életükért küzdenek, úgyhogy igazi "megtörésre" nem számíthatunk náluk. A sérülések az előzetes hírek szerint nem jelentenek faktort, azt viszont fel kell jegyeznünk, hogy idén eddig 2-1-re vezet az egymás elleniben a Magic, egyszer ebben a csarnokban is győzni tudott már.

New York Knicks - Miami Heat 00:30

Kötelező meccs a Heat számára, kár is ezt túlragozni - a Knicks az egyik (egyetlen?) olyan csapat, amellyel kapcsolatban nem nagyon tudunk pozitívumokról beszélni most már jó ideje. A Lakers elleni "véletlen" győzelmen kívül hetek óta csak a vereségeket gyártják és biztosan haladnak afelé, hogy utolsóként zárják az alapszakaszt, míg a Heat a playoffért küzd és nem teheti meg, hogy egy ilyen mérkőzést elront - jelenleg fél meccsel vezetnek csak Wade-ék a Magic előtt, amire van esély, azt be kell húzniuk, különben bajba kerülhetnek. Persze New Yorkban manapság nem egyszerű igazán motiváltan játszani, de ha a playoff-harc nem élesíti be eléggé a floridaiakat, akkor már most is bajban vannak...

Chicago Bulls - Toronto Raptors 1:00

Kérdés nélkül hoznia kell a találkozót a Raptorsnak, hiszen a Bulls olyannyira elengedte a szezont, hogy Lauri Markkanent már nem is fogja pályára küldeni idén és jelen állás szerint a teljes kezdőötös kihagyja ezt az összecsapást is - négy napja Torontóban szintén hasonló volt a helyzet, bár ott végül csak kilenc pont lett közte a lefújásnál. A Raptorsnál Kawhi Leonard és OG Anunoby ezt a derbit is kiüli, de legutóbb nélkülük is úgy verték a New Yorkot, ahogy kell, most is ugyanarra a játékra, felfogásra (20-23 perceket játszott a legtöbb kezdő) lesz szükség tőlük.

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 1:00

A Minnesota back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbítás után, a GSW-t hathatós játékvezetői segédlettel, óriási erőbedobással verték meg előző este, most fizikálisan biztos, hogy nem lesznek a topon és mivel nem az életükért játszanak, így a Phillynek jó esélye lehet egy idegenbeli győzelemre. A vendégeknél viszont Joel Embiid kihagyja ezt az összecsapást és saját pályájuktól távol az ilyen, kötelezőnek tűnő meccsekre nem mindig tudnak megfelelően felpörögni, meglátjuk, hogy a jelenlegi helyzetben mire mennek majd. Érdemes megemlíteni, hogy Jimmy Butler most tér vissza Minnesotába és el is mondta, hogy pfújolásra számít a nézőktől, de akár így, akár úgy, az esélyek abszolút mellettük szólnak Townsék fáradtsága miatt - az más kérdés, hogy óriási tét nincs már számukra, mert komoly összeomlás kellene az utolsó meccseken ahhoz, hogy hátrébb csússzanak jelenlegi pozíciójukból.

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 4:00

Lényegtelen találkozó, a Suns tökutolsó Nyugaton, a fele csapatát nélkülözi, Devin Booker pedig igyekszik fényesíteni a statisztikáját ezeken a tét nélküli meccseken, míg a Grizzlies ennél azért komolyabban veszi az életet, de ettől még sokkal több valós eredményt nem ért az elmúlt összecsapásain - igaz, az OKC legyőzése azért komoly bravúrnak számít. Igazából teljesen mindegy, hogy itt mi történik, egyik csapat sem akar már nagyon semmit, a Suns "tankpozíciója" elég stabil és bár a Memphis valamivel motiváltabb, kérdés, hogy idegenben is az lesz-e majd a társaság.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus