Este Rockets-Kings a Sport TV-n

Tovább haladhat a Hawks és a Sixers, javíthat a Magic, a New Yorkot fogadja a Pacers, a Toronto pedig visszavághat a New Orleansnak.

Houston Rockets - Sacramento Kings 23:00 (Sport 2)

A felek két napja találkoztak már ugyanebben a csarnokban, a Rocketsnél akkor tért vissza a Wall-Gordon-Cousins trió és végül James Harden clutch játékaival egy szoros meccsen győzni is tudtak a texasiak. Kétszer egymás után azért nehéz legyőzni ugyanazt a csapatot ugyanott, ez mindenképpen új helyzet az idei szezonban, meglátjuk, hogy hogyan birkóznak meg vele a felek - azért ha Wall és Cousins jól játszik, akkor Hardennel előrébb tart ez a Houston, de a Kings eddig abszolút rendben volt és legutóbb is minden esélye megvolt a sikerre. Most Haliburton sérülése nem segít a társaságon, ő sokat tett hozzá az utóbbi meccseken, meglátjuk, hogy Hieldék mennyivel tudnak többet tenni. 

Indiana Pacers - New York Knicks 01:00

A Knicks a Toronto ellen 3/36 triplát tudott bedobni legutóbb, két szép győzelem után ez okozta a csapat vesztét, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy melyik arcukat mutatják most Julius Randle-ék - az azt megelőző játékukkal most is lehet keresnivalójuk, a legutóbbival viszont biztosan nem. A Pacers a Boston elleni egy vereségét leszámítva minden meccsét nyerte, Domantas Sabonis parádés formában van és a komplett csapat jól dob, lendületes, több láton álló még úgy is, hogy TJ Warrent most egy időre elvesztették. Ezek alapján azért otthon az Indy mindenképpen esélyesebb, de láttunk már remek meccset a New Yorktól, úgyhogy nem írhatjuk le a vendégeket - Smith és Ntilikina viszont biztosan, Quickley és Burks pedig lehet, hogy nem játszik náluk. 

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 01:00

A Magic legutóbb szenvedte el az idei első vereségét, de akkor elég gyengén játszottak Vucsevicsék Ross és nagyrészt Fournier nélkül, kérdés, hogy most össze tudják-e szedni magukat erre az estére. Ross a hírek szerint már játszhat, Fournier pályára lépése viszont kérdéses, míg az OKC-nél igazából nincs változás, a mostanában látott keret bevethető - ők viszont a jó kezdés után azért süllyednek, sorozatban három hazai vereségből jönnek és legutóbb érthetetlenül szétestek az utolsó negyedre. A felek amúgy pár napja találkoztak Oklahoma Cityben, akkor 118-107-re nyert az Orlando Vucsevics és Bacon remeklésével, meglátjuk, hogy hazai pályán sikerül-e valami hasonlót bemutatnia a gárdának. 

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 01:00

A Philly meggyőző volt eddig, legutóbb Orlandóban aratott sima győzelmet, most hazai pályán is minden esélye meg lehet a sikerre, főleg, ha megint ülni fognak Curryék triplái. A Hornets back-to-backet játszik a Memphis elleni mérkőzése után, amelyen a Rozier-Graham páros betlijével, csalódást keltő játékkal vereséget szenvedett, úgyhogy most fáradtabban és egy kellemetlen pofon után kell ellátogatnia a Sixers csarnokába, ami nem ígér sok jót. A hazaiaknál Mike Scottnak fáj a térde, de elvileg ő is bevethető, míg a vendégeknél nincs változás az előző esti keretben - a Philly az esélyesebb, de ezt érvényesíteni is kell. 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

A Hawks back-to-back lép pályára a brooklyni látogatásából hazaérve, ahol egy szoros vereség után egy meggyőző sikert könyvelhetett el. A Cavs pihentebb, viszont a 3-0-s rajt után kikapott kétszer, mindkétszer 100 dobott pont alatt maradt és a Pacers eléggé elverte legutóbb, úgyhogy azért most nincs a legjobb formában az együttes a biztató rajtot követően. Meglátjuk, hogy a Garland-Sexton páros ponterőssége mellé ki tud felnőni, illetve hogy Drummond mihez kezd Capeláékkal a palánk alatt, de azért nyilván nem mehetünk el szó nélkül a sérülések mellett sem, Love, Okoro és Porter Jr. most sem lesz még bevethető, ami azért nehezíti a dolgukat - a Hawksnál Rondo és Gallinari nem játszott előző este, meglátjuk, hogy ők most visszatérnek-e. 

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 01:30

A csapatok karácsony előtt találkoztak már Tampában, akkor viszonylag simán nyert a New Orleans és a Toronto igazából azóta sem játszik jól, bár legutóbb a Knicks vérszegénységét kihasználva megszerezte az első győzelmét. A Raptorsnál visszatérhet az egymeccses eltiltás után Pascal Siakam, így nem lesz érdemi hiányzójuk és ugyanez igaz a Pelicansre is, úgyhogy ez elvileg nem fogja befolyásolni az eredményt. Meglátjuk, hogy Siakam mennyire szedi össze magát a fegyelmezést követően, illetve legutóbb azért a Pelsnél is volt gond a Williamson-Ingram páros hibáival - egyénileg igen jó párharcok lehetnek ezen az estén, Ingram Anunobyval találkozhat, Williamson Siakammal, a kisembereknél pedig a Ball-Bledsoe duó küzdelme a Lowry-VanVleet kettőssel is izgalmasnak ígérkezik. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus