Este Spurs-Celtics a Sport TV-n, Memphisben javíthat a Dallas

Chicagóban meccsel a Houston, Memphisben a Dallas, mutatjuk az este kezdődő játéknap felvezetőjét. 

San Antonio Spurs - Boston Celtics 23:00 (23:30-tól Sport 1)

A Spurs legutóbb parádés támadójátékkal, valamint LaMarcus Aldridge 39 pontos teljesítményével verte meg a Thundert és otthon eddig azért jól szerepelt, 4-1-re áll, sérültjei nincsenek, úgyhogy bizakodhat, de az ellenfél az a Celtics lesz, amely 6-1-gyel vezeti Keletet és amely idegenben is megnyert eddig négyből hármat. Gordon Haywardék legutóbb Charlotte-ban hozták könnyedén a kötelezőt, zsinórban hat győzelem után San Antonióban sincs mitől tartaniuk, ráadásul Jaylen Brown már visszatért és most már Enes Kanter játékára is van esély. Izgalmas meccs lehet, ha Aldridge megint úgy fog dolgozni az alacsonyabb Boston ellen, ahogy tette azt a Thunderrel szemben, akkor otthon minden esélye meglehet a Spursnek, de ha az eddigi agresszivitását tudja hozni a vendégcsapat, a periméteren pedig a Walker-Tatum-Hayward trió jó dobóformát fog ki, akkor nagyon nehéz lesz megállítani őket. 

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 01:00

A New Orleans back-to-backet játszik a Toronto elleni mérkőzés másnapján, míg a Charlotte egy szünnap után léphet pályára - legutóbb nagyon gyenge játékkal kaptak ki a Bostontól Kemba Walker visszatérésekor, de előtte nyertek sorozatban hármat, úgyhogy azt már megmutatták, hogy egyáltalán nem rosszak. A hazai pálya és a frissesség is mellettük szól, bár tűzerő nincs bennük annyi, mint a nagyon ponterős Pelsben, de ők is több lábon állnak, eredményesebben védekeznek és eddig jobb, stabilabb csapat benyomását keltették, mint mostani ellenfelük. A New Orleans a liga legtöbb pontját kapta eddig, ma hajnalban 122 egységet nyeltek be a Raptorstól, Alvin Gentry kritikusan is fogalmazott, ráadásul Lonzo Ball sincs jó formában - meglátjuk, hogy hatottak-e a mester intelmei, illetve hogy mennyit vett ki a gárdából a sorozatterheléssel spékelt utazás. 

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

A Golden State előző este Minnesotában lépett pályára, ahol egy hosszabbításos thrillerben maradt alul, vagyis nagyjából a hátuk közepére kívánják, hogy a back-to-back második felén Oklahoma Citybe kelljen utazniuk - ahhoz a Thunderhez, amely legutóbb San Antonióban kapott ki egy pontzáporos meccsen, de ott sem játszott rosszul, az utóbbi mérkőzéseken azért biztatóbb volt Chris Paulék produkciója, Steven Adams visszatérésével stabilizálódni látszik a játékuk. A két csapat egyébként találkozott már egymással idén, akkor ugyanebben a csarnokban 120-92-re nyert az OKC és bár a Warriors azóta már egész más, de a keretek közötti különbség még egyértelműbb, ráadásul Gallinariék otthon, frissebben léphetnek pályára. A ma hajnalban 52 pontos karriercsúcsot hintő D'Angelo Russelltől ha nem is ilyen szinten, de jó teljesítmény szükséges, hogy meccsben lehessenek, mert bár látszik a fejlődés, továbbra is elég tapasztalatlan a keret elöl-hátul, ezt pedig könnyen ki tudja használni a rutinrókákkal jól álló OKC. 

Chicago Bulls - Houston Rockets 02:00

Mindkét csapat két jó meccsen van túl, a Bulls sokáig vezetett a Lakers ellen is, mielőtt végül mégis kikapott, majd húsz ponttal győzött Atlantában, a Rockets pedig több pocsék teljesítmény után zsinórban nyert kettőt és a Warriors ellen már úgy tűnt, hogy a játék is javult. A kereteket tekintve persze egyértelmű Houston-győzelmet jósol a papírforma, de ez csak akkor lesz így, ha James Hardenék a legutóbb látott kiegyensúlyozottabb támadójátékukat hozzák és főleg egy javuló védekezést, mert anélkül ez a Chicago is nagyon megkeserítheti a dolgukat. Tomas Satoranskyék az előző meccsen szintén kiegyenesítették a támadójátékukat, ha náluk megmarad az egyensúly, akkor Zach LaVine vezérletével, egy jó dobóformával, hazai közönség előtt képesek lehetnek a meglepetésre. Ezt Otto Porter Jr. sérülése írhatja felül, aki a legutóbbi meccset nem tudta végigjátszani sérülés miatt, míg a Rocketsnél Eric Gordon hagyta ki a Warriors elleni derbit, az ő játéka kérdéses. 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 02:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, a Grizzlies Orlandóból, a Dallas pedig a Knicks elleni hazai meccsről érkezik meg, és egyikük sem lehet elégedett. A Grizzlies alapvetően jól tartotta magát a Magic otthonában, a negyedik negyedben viszont iszonyatosan összezuhantak, ebből lett egy 30+ pontos vereség, pedig előtte már mutatott szép dolgokat a fiatalokra építő társaság. A Dallas gálára készült a Knicks ellen, aztán váratlanul egy szoros meccsben találták magukat, a kulcspillanatokban a húzóemberek bizony bakiztak rendesen, így hazai pályán kikaptak, így nekik is van miből motivációt meríteni. Papíron a Mavs lenne esélyesebb, ám szinte biztos, hogy Kristaps Porzingist elővigyázatosságból nem fogják bevetni a back-to-back második felén, így nagy tér nyílhat a memphisi Jonas Valanciunas előtt, a litván center alkothat támadásban, és védekezésben sem kell Porzingisszel loholnia a periméteren. Ha ő dominál, akkor small-ballal kell operálnia a Dallasnak, amiben viszont a Memphis szintén felveheti a kesztyűt, mert a jó kezű, mozgékony és a festéket is védeni képes Jaren Jackson Jr. és Brandon Clarke is ideális small-ball centernek, míg ilyen szintű megoldások nincsenek a túloldalon - előfordulhat akár egy extrém alacsony szerkezet is a Dallasnál, érdekes kis taktikai csata várható. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus