Este Spurs-Nuggets a Sport TV-n, összesen négy meccset rendeznek

21:00-tól Nets-Sixers, a szépítésért hajt a Jazz és a Pistons is - mutatjuk, hogy mit kell tudni a játéknap négy mérkőzése előtt.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 21:00

A párharc nagyot fordult az elmúlt meccseken, elsőre parádézott a Brooklyn és szörnyű volt a Philly, azóta viszont Ben Simmons begyújtotta a rakétákat és remek tekjesítményeivel megfordította az állást, visszavette a pályaelőnyt a Sixers - a második és a harmadik találkozón is ízekre szedte a brooklyni védekezést a társaság, pedig legutóbb Joel Embiid nem is lépett pályára. A center játéka most is erősen kérdéses (illetve hivatalosan "valószínűtlen", de korábban játszott már így is), de a nyomás elsősorban nem rajtuk van annak ellenére, hogy természetesen ők számítanak esélyesnek - a Netsnek kell válaszolnia, mert 1-3-ról, sorozatban három vereség után, idegenben már nem lenne sok sansza. A hazaiaknak Simmons megállítására kell találni valamit, ami nagyon nem működött legutóbb még Jared Dudley-val sem, de azért tegyük hozzá, hogy a Harris-Redick duó félelmetesen dobott a Phillynél, ez pedig nem biztos, hogy tartósan megmarad - közben pedig például a "másik" Harris, Joe bőven adós az igazán jó játékkal a túloldalon. Meglátjuk, mindenesetre a hírek szerint a hazaiaknál Ed Davis nem edzett és nem is fog most pályára lépni.

A párharc állása: 2-1 a 76ers javára.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 23:30 (Sport 1)

Ez még izgalmasabb párharc, hiszen a Spurs elsőre elvette a pályaelőnyt, aztán a Nuggets nagy hajrával, Jamal Murray extrájával egyenlített, majd legutóbb Derrick White élete meccsével megint a San Antonio került előnybe. Összességében az nem kérdés, hogy eddig Gregg Popovich akarata érvényesül ebben a szériában, a Spurs diktálja a ritmust, de a Nuggetsben van annyi tehetség, hogy ezt itt-ott ellensúlyozza - a kérdés, hogy tartósan felszívják-e magukat, Murray és Barton rátalál-e a dobására, a játékára, vagy továbbra is szenvedni fog a periméter-soruk. Ha utóbbi valósul meg, akkor továbbra is a SAS a favorit, ha Murray-ék feljavulnak, akkor azért lehet keresnivalójuk a vendégeknek, Nikola Jokics stabilan hozza az elvárhatót, a kispadjuk pedig parádés, bár ez utóbbival kapcsolatban felmerül, hogy Mike Malone változtat-e a kezdőn, vagy a rotáción - igazából kellene, de a nyilatkozatai arra utalnak, hogy nem gondolkodik ilyenben. Nyilván White-tól sem lehet mindig elvárni a karriercsúcsokat a Spursnél, de nagyon erős a hazai pályájuk és tartalék náluk is maradt még az elmúlt meccseken - a tét pedig most már nagyon nagy, hazai győzelem esetén karnyújtásnyira lesz a továbbjutástól a San Antonio, vendégsiker esetén viszont visszaveszi a pályaelőnyt és talán a momentumot is a Nuggets.

A párharc állása: 2-1 a Spurs javára.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 2:00

Ez viszont eddig kicsit sem volt izgalmas széria és mivel a hírek szerint Blake Griffinre továbbra sem számíthat a Pistons, most is csak annyit tudunk írni, hogy amennyiben a Detroit extra napot fog ki, a Milwaukee pedig belealszik a meccsbe, akkor lehet esélye a hazai alakulatnak, egyébként toronymagas favorit az első kiemelt. Az előző két találkozó nem okozott gondot Giannis Antetokounmpóéknak és minden szempontból messze ellenfelük fölé nőttek, most idegenben sem számíthatunk túl nagy változásra - esetleg annyira, hogy Tony Snell talán játszhat, lekerült a sérültlistáról az előző meccs óta. A papírforma az este végére a 3-0.

A párharc állása: 2-0 a Bucks javára.

Utah Jazz - Houston Rockets 4:30

Itt pedig szintén nagyon meggyőző volt eddig a Rockets, mindkét meccset tükörsimán nyerte Mike D'Antoni alakulata, amelyben James Harden oktat, a védekezés parádés, a triplák ülnek, nagyon magabiztosak és esélyt sem adtak eddig a Jazznek. Salt Lake Cityben azért nagyon más lesz a hangulat, biztos, hogy nagyon pörögni fognak a hazaiak, de taktikailag ez még nem változtat azon, hogy a Houston védekezése ellen nincs érdemi fegyverük, illetve Hardent sem tudják lelassítani a túloldalon. Leginkább abban bízhatnak, hogy idegenben Harden teljesítménye visszaesik, kimaradnak a nehéz dobásai, vagy a kiegészítők triplái nem fognak beesni, számukra jól alakulnak a fújások, esetleg hogy közben Donovan Mitchell kifog egy extra napot - meglepődnénk, ha taktikailag, szerkezetileg kitalálna valami okosságot Quin Snyder, amellyel ráerőltetnék akaratukat ellenfelükre.

A párharc állása: 2-0 a Rockets javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus