Este Spurs-Rockets a Sport TV-n

Pályán a Sixers, a Nets, jön egy újabb Raptors-Hornets, javíthat a Portland és megnézhetjük a ki tudja milyen kerettel felálló Miamit is.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 23:00 (Sport 1)

A felek két napja ugyanitt találkoztak San Antonióban és akkor nagyon összeszedte magát a James Hardent elcserélő, "felszabaduló" Rockets, amely John Wall és Eric Gordon nélkül tudott nyerni. Wall biztosan nem fog játszani most sem, valószínűleg DeMarcus Cousins sem, Gordonnál pedig ugyan van valamennyi esély a visszatérésére, de ő sem 100%-os, úgyhogy nem javultak a vendégek esélyei - a Spursnél viszont nincs új hiányzó, a megszokott kerettel javíthatnak a legutóbb gyengén dobó DeMar DeRozanék, akik a várakozások szerint most azért esélyesebbnek tűnnek.

Brooklyn Nets - Orlando Magic 00:00

A Netsnél Kyrie Irving még mindig nem térhet vissza, majd talán legközelebb, illetve James Harden játéka is kérdéses, jelen pillanatban még nem kapta meg az engedélyt, de amint meglesz, már ott is lesz a kezdőben. Legutóbb Kevin Durant vezetésével így is nyerni tudtak, összességében egymás után kettőt nyertek, úgyhogy otthon most is jó esélyeik lehetnek, főleg hogy a Magic egyrészt back-to-backet játszik, másrészt pocsék formában van - a Boston is átgázolt Vucsevicséken, akik zsinórban négyszer kaptak ki. Ha nem iesz még Harden, a Netsnek akkor is nagyon kellene ez a győzelem a fáradtabb, padlón lévő ellenféllel szemben.

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:00

A felek két napja ugyanitt találkoztak és akkor végül nyerni tudott a Toronto, de ott back-to-backet játszott a Charlotte, amelyből Gordon Hayward hiányzott - most egy napot pihenhetett a gárda, bár Hayward játéka most is erősen kérdéses. A Torontónak nagyon kellene egy újabb győzelem, mert el kellene indulnia felfelé, de eddig ez nem igazán megy - múltkor három ponttal nyertek Lowryék, meglátjuk, hogy most tudnak-e tovább javulni és helyreáll-e az önbizalmuk. A Charlotte-nál továbbra is Zeller az, aki biztosan hiányzik, a Raptorsnál pedig Alex Len nem áll rendelkezésre. 

Miami Heat - Detroit Pistons 02:00

A Heat továbbra is nehéz helyzetben van, a B (C) keret két vereséget hozott Philadelphiában, így az amúgy is elrontott szezonrajt egyre rosszabbul fest, igaz, most azért ez nem róható fel a gárdának. Ezen az estén viszont teljes homály, hogy milyen kerettel állhatnak ki: elvileg például Dragic és Adebayo visszatérésére van esély, Butlerére viszont nincs, ugyanakkor az eddig meglévő nyolc emberből Herro és Vincent is megsérült, az ő játékuk is erősen kérdéses. Mindez komoly esélyt adhat a Detroitnak egy idegenbeli sikerre, Jerami Grantéktől ez alapesetben bravúr lenne, de így azért nem annyira - náluk Hayes és Rose sérült, de amúgy egyben vannak és bár inkább a vereségeket gyűjtögetik, de jó csapatokat is megdolgoztattak a pénzükért. Ez a Heat ebben a formában pedig nem jó...

Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 02:00

A Sixers "kimozogta" a koronavírust, a Heat elleni két győzelemmel stabilizálta magát és Seth Curryn kívül visszatértek a játékosai, most viszont Joel Embiidre megint nem számíthat, aki térdsérülés miatt két meccset biztosan kihagy, el sem utazott a többiekkel. A Grizzlies zsinórban hármat nyert és előző este végül nem kellett játszania, mert a Minnesota nem tudott kiállni, úgyhogy nem is fáradt a gárda, meglátjuk, hogy hazai pályán mire lesz képes - a Philly azért még Embiid nélkül is jobb csapat, de Valanciunasnak így lehet keresnivalója  (finoman szólva) azon a poszton. Embiiden felül egyébként Mike Scott sincs ott a Sixersszel, úgyhogy azért lehetnek gondjaik, főleg idegenben, de ez a jelenlegi, szintén tartalékos Grizzlies még így is verhető ellenfélnek tűnik annak ellenére, hogy tényleg jó formában van.

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 04:00

A Hawks back-to-backet játszik és elég komoly bajban van, Trae Young konkrétan négy pontot dobott előző este, továbbra is hiányzik a fél keret, olyan, mintha hátrakötött kézzel próbálkozna a csapat, ráadásul most fáradtabb is lesz ellenfelénél. A Blazers jobb formában játszott mostanában, bár legutóbb fáradtabban kikapott, mert nagyon gyengén támadott, de az egy nap frissítéssel talán kezelhető - a nagyobb baj Jusuf Nurkic hiánya, akinek eltört a csuklója és két hónapra kidőlt. Hogy őt hogyan pótolják, az kérdés, Enes Kanternek nyilván nagyon sokat kell játszania, de mivel Zach Collins már eredendően hiányzik, így valószínűleg sok small-ballt is látunk majd Lillardéktől. Akárhogy is, de a mostani, padlón lévő, back-to-back érkező, tartalékos Atlantát így is meg kellene verniük, aztán a többi majd kiderül...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus