Este Suns-Knicks a Sport TV-n, visszatér Kyrie Irving

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a menetrend.

Phoenix Suns - New York Knicks 21:30 (23:00-tól Sport 2)

A Suns kifejezetten gyenge formában van, négyből hármat bukott, legutóbb egypontos vereséget szenvedett a Jazz-zel szemben, de most otthon mindenképpen össze kellene szednie magát - saját közönsége előtt 7-1-re áll a gárda, így Chris Paul és Landry Shamet nélkül is jó esélyei lehetnek a sikerre. A Knicks sincs elsöprő formában, legutóbb a Warriors pályáján kapott ki két győzelmet követően, és már a nyugati túrája negyedik állomásához érkezett, úgyhogy nincs tökéletes állapotban - a vendégeknél Mitchell Robinson és Cam Reddish játéka kérdéses. A Suns top ötös támadójátéka otthon még Paul nélkül is működhet, és ha ez így lesz, illetve Booker, Payne, valamint Bridges hozza magát, akkor nekik áll a zászló, a New York verhető, de csak koncentrált, harcos játékkal. 

 

Washington Wizards - Charlotte Hornets 00:00

A Charlotte-nál LaMelo Ball megint megsérült, ő ezúttal sem lesz ott a pályán, az egészen pocsék formában (4-13-as mérleg, tizenegyből tíz vereség) lévő társaságnak pedig túl sok reménye ezúttal Washingtonban sem lehet. A fővárosiak hatból ötöt nyertek, az OKC elleni egypontos vereség után hosszabbításban legyűrték a Miamit, a Beal-Porzingis páros hozza magát, körülöttük a csapat is működik mostanában, otthon 6-4-re állnak, egyszer már Charlotte-ban is győztek, gyakorlatilag minden mellettük szól. Annyira azért nem stabilak, hogy előre beírjuk nekik a W-t, de jelen pillanatban komoly botlásként hatna, ha megégnének hazai pályán ebben a helyzetben. 

 

Sacramento Kings - Detroit Pistons 00:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Kings a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számít, most éppen sorozatban ötöt nyert, mind az öt alkalommal legalább 120 pontot dobott, látványos, rohanós, eredményes játékot játszik a társaság, és hetek óta nem tudja igazán megfogni senki. A Pistons 3-14-es mérleggel, idegenben 0-9-es mutatóval szerénykedik, Cade Cunningham révén továbbra sem számíthat a vezérére, így túl sok jót nem tudunk írni a vendégek esélyeiről. Óriási meglepetés lenne, ha most botlana a száguldó Sacto, amely az elmúlt időszakban csak a liga legjobbjaihoz volt mérhető, és nincs is komoly sérültje, csak Malil Monk pályára lépése kérdéses - ráadásul otthon jászhat, ez pláne mellette szól. 

 

Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 01:00

Ezen a mérkőzésen térhet vissza az eltiltásból Kyrie Irving, aki végigjárta, amit előírtak neki, az edzői stábot is meggyőzte arról, hogy fizikálisan alkalmas a játékra, így a tervek szerint ott lesz majd a Nets kezdőjében. Hogy ez jó vagy rossz hatással lesz a csapatra, azt nem tudni, mindenesetre a Memphisnél Ja Morant és Desmond Bane is hetekre kidőlt, tragikus fordulatok történtek a top pozíciókért hajtó vendégcsapatnál, így pedig Irving formájától függetlenül is nyernie kellene a Brooklynnak. A hazaiaknál Nic Claxton nem lehet ott a parketten, de ez most kevésbé számít, bár centerposzton így azért Steven Adamsék komolyabb károkhat okozhatnak, de a Netsnek ezt most tudnia kell kezelni saját közönsége előtt. Ráadásul a Memphis eddig összességében is csak 4-5-öt hozott idegenben, hát még ezzel a kerettel, amelybenJaren Jackson Jr. a visszatérése után most megint szabadnapot kap...

 

Cleveland Cavaliers - MiamI Heat 01:00

A Miami egészen pocsék állapotban, legutóbb egy C kerettel, összesen hét bevethető játékossal tudott kis híján nyerni Washingtonban, de ezzel a rotációval aligha lehet esélye Clevelandben - viszont nem biztos, hogy ez lesz a rotáció, csak Jimmy Butler hiánya fix, a többiek állapota kérdéses, egyelőre nem tudni, hogy ki vállalja a játékot. A Cavsnél nincsenek ilyen gondok, sikerült lezárni a nagy vereségszériát, a fontos játékosok közül csak Kevin Love sérült (az ő játéka valószínűtlen), de a Garland-Mitchell-Mobley-Allen sarokpontok elegendőnek tűnnek ahhoz, hogy ezt az ezer sebből vérző Heatet hazai pályán legyőzzék. A kérdés a hozzáállás lesz, JB Bickerstaff vezetőedző szerint fejben vannak problémáik, és ezek még legutóbb sem múltak el teljesen, ha lenézik a tartalélos Miamit, akkor kellemetlen este várhat rájuk.

 

Houston Rockets - Golden State Warriors 01:00

Ennél jobb esélye aligha lesz a Golden State-nek arra, hogy megtörje a már-már nevetséges idegenbeli nyeretlenségét: a címvédő 0-8-ra áll vendégként, ilyenkor egyszerűen képtelen védekezni, és Steph Curry MVP-produkciói ellenére csak a vereségeket gyűjtögeti. A Rockets viszont kis híján utolsó ligaszitnen 3-13-mal, otthon is csak egyetlen egy meccset tudott megnyerni, Jae'Sean Tate nem játszhat, a jelentések szerint Kevin Porter Jr. sem tud pályára lépni, ráadásul Alperen Sengün játéka is erősen kérdéses. Nem is lehet egy lapon említeni a két keretet, így ha ezt a meccset sem tudja megnyerni a Warriors, akkor tényleg nem lehet már hova tenni ezt az eredménytelenséget - elvileg mindenkire számíthat Steve Kerr, kötelező nyerniük.

 

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 01:30

A felek nem egészen két napja találkoztak, akkor a Dallas könnyedén érvényesítette a papírformát, és most ugyanúgy a hazaiak a toronymagas favoritok. Ennek oka a vendégek sérültlistája, Jokics, Murray, Gordon és Ish Smith sem játszhat majd, így pedig túl sok reményük ezúttal sem lehet, újabb kötelező győzelem ez a Mavs számára. A texasiaknál elvileg csak Kleber sérült, mindenki más bevethető, Luka Doncic eddig MVP-szezont fut, Christian Wood beilleszkedett, a hazai pálya, az egészség, a forma, minden mellettük szól, elképesztő blama lenne, ha nem hoznák simán ezt a meccset is - ráadásul pihenniük sincs mire, legközelebb majd csak szerda este rangadóznak Bostonban.

 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 03:30

A Spurs back-to-backet játszik a Clippers elleni vereség után, és egyébként is rossz formában van, úgyhogy ez egy újabb lehetőség a Lakersnek arra, hogy kicsit kozmetikázzon a mérlegén és az önbizalmán. Legutóbb a ligautolsó Detroitot nagy nehezen lekardozta az együttes Anthony Davis extrájával, de a meggyőző játéktól továbbra is rendkívül messze van Darvin Ham csapata, ráadásul Davis háta nem is 100%-os - LeBron James egy ideje sérült, legutóbb még nem tudott játszani, és most is kérdéses, hogy pályára tud-e lépni. A Spursnél meglátjuk, hogy Gregg Popovich pihentet-e valakit a back-to-back okán, Vassell kihagyta az előző esti meccset sérülés miatt, de már az idegenbeli túra ötödik állomásánál jár a társaság, a formája pedig tényleg pocsék - a Lakers az előző két meccsét megnyerte, nagyon kellene neki egy újabb hazai siker.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus