Este tíztől Pelicans-Spurs a Sport TV-n

Lesz Cleveland-Chicago és Miami-Brooklyn rangadó, összecsap a Memphis és a Milwaukee, kötelező győzelem előtt a Raptors és Nuggets. 

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 22:00 (Sport1 – élő)

Sűrű napok várnak a Pelicansre, hiszen előbb a Spursszel, aztán a Lakersszel csap össze – ez a három csapat áll a nyugati 9-11. helyen, a play-in szempontjából kulcsmeccsek következnek. A New Orleansnál Brandon Ingram játéka a meccs előtt dőlhet el, ha pályára tud lépni, akkor egyértelműen a hazaiak az esélyesebbek, ugyanakkor CJ McCollum és Jonas Valanciunas így is megoldhatatlan feladat elé állíthatja a San Antoniót. A vendégeknél Lonnie Walker IV nem lesz, Devin Vassell viszont visszatérhet, vele mélyülhet a rotáció. A Spurs egyébként kifejezetten jó formában van, utolsó két meccsét behúzta a Warriors és a Trail Blazers ellen, ami viszont intő jel lehet számukra, hogy március 18-án hazai pályán óriási verést (91-124) kaptak a Pelicanstől – nyilván a revans is fűtheti őket, de ha abból a meccsből indulunk ki, akkor nagyon sok mindent kell változtatniuk, hogy most a javukra billenjen a mérleg. 

Orlando Magic – Sacramento Kings 00:00

A Kings ugyan legutóbb nyerni tudott Indianában, de csak kisebb szerencsével gyűrték le a szezont rég feladó ellenfelüket, ráadásul Domantas Sabonis és De’Aaron Fox várhatóan most sem lesz bevethető. A Sacramento dolgát nehezíti Richaun Holmes ügye, ő már nem játszik a szezonban, arról nem is beszélve, hogy a csapatnak nem igazán vannak már céljai idén. Az Orlandónak még vannak, de leginkább negatívak, hiszen nagy „csatában” áll a Pistonsszal, Thunderrel és Rocketsszal a legrosszabb mérlegért. Jelenleg a 2-3. helyen állnak hátulról, és bár az elmúlt napokban legyűrték a Warriorst és az OKC-t is, azért nem kápráztatták el a közönséget, 90 és 94 pontot dobtak, legutóbb pedig 118 ponttal tömte ki őket a Thunder. Terrence Rosst és Robin Lopezt már kiültették, legutóbb Gary Harris sem lépett pályára, az előjelek egyre masszívabb tankolásra utalnak…

Toronto Raptors – Indiana Pacers 00:30

Teljesen más dimenzióban mozog a két gárda, óriási meglepetés lenne, ha a Pacers esetleg nyerni tudna Kanadában. Az Indianában négy magasember (Turner, Jackson, Bitadze és Smith) is maródi, talán utóbbi kettő pályára léphet, a mezőnysorban TJ McConnell és Chris Duerte játéka sem valószínű. A tabellán senki földjén járó vendégek (play-inre esélytelenek, de túl jók egy értékes lottery pickhez) teher nélkül játszhatnak, amiből néha kiesik a meglepetés, de a Toronto mostanában olyan skalpokat gyűjtött be, mint a Cavs és 76ers. Bár a kanadaiaknál is jellemző egy-egy kisiklás a Bulls vagy a Lakers ellen, de ebben a Pacersben nincsenek olyan vezérek, mint ezekben az alakulatokban. Ráadásul mindössze Gary Trent Jr. játéka bizonytalan, ha ő is játszhat, akkor Malachi Flynnt leszámítva teljes kerettel ugorhat ellenfele torkának a Toronto, akiknek ráadásul minden győzelem élet-halál, hiszen a playoff és play-in határán billegnek. 

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 01:00

A Raptorsszal a Cavs és a Bulls áll nagy harcban a keleti 5-7. helyen, a két szomszédvár közül egyelőre a Bulls jár előrébb, de csak egyetlen győzelemmel. Könnyen lehet, hogy az egymás elleni eredmények is számítanak majd a végelszámolásnál, ebben egyelőre 2-1-re vezet a Chicago, vagyis a Cavsnek triplán fontos lenne a győzelem. Egyik csapat sincs jó formában, a Bulls utolsó öt meccséből négyet elbukott, legutóbb a Milwaukee és a New Orleans is 126 ponttal tömte ki őket, abban bízhatnak, hogy a kisebb ágyéksérüléssel bajlódó DeMar DeRozan esetleg visszatér, illetve Alex Caruso is játékra jelentkezik, így Lonzo Ball kivételével teljes kerettel mehetnének bele a meccsbe. A túloldalon sem a védekezésről szóltak az elmúlt napok, a Lakerstől 131, a Raptorstól 117 pontot nyelt be a Cleveland, de nem néztek ki annyira reménytelenül, mint a Chicago. Jarrett Allen hamarosan visszatér, de még nem most, a stáb dolgát nehezíti, hogy a mezőnysorból minden bizonnyal Rajon Rondo és Dean Wade is hiányozni fog. Nehéz megjósolni, hogy melyik csapat nyerhet, nüanszok dönthetnek – ha DeRozan és Caruso játszhat, akkor egy hajszálnyival a Bulls tűnik esélyesebbnek, egyébként inkább a Cavs. 

Miami Heat – Brooklyn Nets 01:00

A Miami az elmúlt időszakban szépen menetelt, úgy tűnt, hogy simán megnyerhetik Keletet, az elmúlt három meccsen azonban Philadelphiában, illetve otthon a Warriors és a Knicks ellen is kikaptak, így vesztett meccsek tekintetében utolérte őket a 76ers-Bucks duó, és a Celtics is egy karnyújtásnyira került tőlük. Bár vannak egészségügyi gondjaik, különösen a hasonló problémákkal küzdő GSW és Knicks elleni vereségek nehezen magyarázhatóak, a végjátékokban egyszerűen nem működött a csapat, volt is egy kis csetepaté a Heat kispadjánál a Warriors ellen. Ezek után érkezik az a Nets, akik ugyan legutóbb Memphisben belefutottak a késbe, de egyébként kezdenek magukra találni, ráadásul két nagy mentális löketet kaptak az elmúlt napokban: Kyrie Irving immár megkötések nélkül játszhat (ez befolyással lehet arra is, hogy Steve Nash kötetlenül használhatja a rotációt, nem kell tartalékolnia egyes játékosok erejét a hazai meccsekre), másrészt tegnap felbukkant a csapat edzésén Ben Simmons is. A Brooklynnál játékra jelentkezhet a Miami ellen várhatóan igen motivált Goran Dragic, illetve Seth Curry, ami kellő mélységet adhat a Durant-Irving duó vezette csapatnak, míg a túloldalon Tyler Herro és Gabe Vincent kisebb problémákkal küzd, a kispadok hossza így döntő faktor lehet.

Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks három alapembere is problémákkal küzd, Jrue Holiday biztosan nem is lép pályára, míg Giannis Antetokounmpo és Khris Middleton talán játszhat – Middleton a valószínűbb. A vendégek utóbbi öt meccsükből négyet behúztak, bár a Kings, a DeRozan nélküli Bulls és a Wizards kötelező, az látszik, hogy kellően masszívak akkor is, ha húzóemberek hiányoznak. A Grizzliesnél természetesen Ja Morant nem lesz, illetve két erőcsatár, Brandon Clarke és Killian Tillie is maródi, de összességében a gárda remekül reagált legjobbja távollétére (Morant nélkül egyébként idén 16-2-es a mérlegük, jól tudják menedzselni a távollétét). Előző három meccsükön behúztak két kötelezőt (Rockets, Pacers), illetve 132 ponttal tömték ki a Brooklynt, ráadásul a Pacers ellen be is biztosították a playoff-helyüket, különösebb teher nélkül játszhatnak. Ha Giannis nem léphet pályára, akkor jóval esélyesebb a Grizzlies, ugyanakkor a Miami bukdácsolása miatt a vendégek előtt is felcsillant a remény Kelet megnyerésére. Kérdés, hogy ezért mennyit kockáztatnak – az elmúlt szezon fényében nem fognak sokat. 

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 03:00

Kőkemény sorozaton van túl a Denver, hiszen az utóbbi négy meccsükön a Cavs, a Celtics, a Clippers és a Suns volt az ellenfél, ezekből pedig csak a Los Angeles ellen tudtak nyerni. Jokicsék le is csúsztak a nyugati hatodik helyre, mögöttük pedig rohamléptekkel közeledik a Minnesota, így aztán Mike Malone csapatának a Thunder elleni abszolút kötelező. Az sem lehetetlen, hogy Michael Porter Jr.-t is be tudják már vetni néhány percre, az OKC ilyen szempontból kellemes "felhozó" ellenfélnek tűnik. Most egy olyan széria jön a Thunderrel, Hornetsszel és Pacersszel, ahol két győzelem a minimum, de a három sem lenne meglepetés, és kellenek is ezek a sikerek, mert utána jöhet egy Timberwolves elleni „hatpontos” összecsapás. A Thunderről sok mindent nem tudunk írni, legutóbb 118 pontot szórtak az Orlandónak, hazai pályán ők akartak kevésbé veszíteni, de egyébként az azt megelőző hat meccsükből ötöt elvesztettek. SGA, Giddey, Favors és Kenrich Williams játéka is a feldobás előtt dől el, ugyanakkor az utolsó négy helyen kisebb "lépéshátrányba" kerültek a Magic elleni győzelem miatt, lassan ideje újabb vereségsorozatot építeni…

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 04:00

A két gárda 24 órával korábban ugyanígy Portlandben már összecsapott, a közel teljes fegyverzetben pályára lépő Rockets pedig simán nyert is 125-106-ra. Ez a győzelem viszont „tét nélküli” volt, hiszen így is maradtak az utolsó helyen, egy újabb sikerrel viszont utolérnék a Pistons-Magic duót, és nem biztos, hogy ez annyira megérné számukra. Jó kérdés, hogy a Lillard-Nurkic párost alapból nélkülöző Blazersben ki fog felépülni kisebb sérüléseiből: Simons, Hart, Winslow és Bledsoe közül többen most is hiányozhatnak, ha pedig ők nincsenek, akkor egy G-Ligás csapatnál alig valamivel erősebb gárdát tud kiállítani a Portland. Klasszikus roncsderbi lehet ebből, ahol az egyik csapat nem annyira akar, a másik pedig nem annyira tud nyerni. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus