Este továbbjuthat a Milwaukee, Blazers-Nuggets a Sport TV-n

19:30-kor kezdődik a mai NBA-játéknap, négy mérkőzést rendeznek, egyet a Sport TV is közvetít - mutatjuk a beharangozót. 

Miami Heat - Milwaukee Bucks 19:30

Itt már csak matematikai esélye van a Heatnek, a 3-0-s állás egyet jelent azzal, hogy mindössze a lezárás időpontja a kérdés, úgyhogy meglátjuk, melyik fél hogyan áll hozzá az estéhez fejben. Az eddigiek alapján nem kérdés, hogy a Bucks felkészültebb, fizikálisabb, jobb csapat, mint a Miami és Jimmy Butleréknél eddig azt a nagy büszkeséget se láttuk, ami esetleg most kihozhatna belőlük egy győzelmet. Ettől függetlenül persze egyszer kijöhet nekik a lépés, de ahhoz a Milwaukee "offnightja" is kell jelen állás szerint, mert a floridaiak az első kör egyik legreménytelenebb csapataként szerepeltek eddig. A keretekben egy jelentős változás van, ami talán okozhat némi zavart, Donte DiVincenzo ugyanis olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a playoff hátralévő részét ki kell hagynia, valószínűleg Bryn Forbes kerülhet a helyére.

A párharc állása: 3-0 a Bucks javára.

 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 22:00 (Sport 2)

Ez egy abszolút kiegyenlített párharc eddig, bármelyik meccsen elképzelhető bármi, Nikola Jokics és Damian Lillard is hozza a szupersztár-szintet, tényleg azon múlik az aktuális este, hogy hol milyen formát fognak ki a kiegészítők, ki talál valamilyen plusz extrát - legutóbb Austin Rivers volt a jolly joker, így a Nuggets nyert, visszavette a pályaelőnyt és 2-1-re vezet a szériában. Meglátjuk, hogy a Portlandnek lesz-e válasza, taktikailag nagy csodákat nem kell csinálniuk McColluméknak, de a védekezésükön mindenképpen javítani kellene, mert amíg Jokicsék ilyen könnyedén bontják le őket, addig nehéz dolguk lesz. A nyomás is a hazaiakon van most már, mert két otthoni vereséggel és 1-3-mal elég nehézkes lenne visszautazni Denverbe és bár a 2-2 sem mellettük szólna, de onnan még bármi megtörténhetne a folytatásban. A keretekben nincs változás, a Nuggetsnél Barton és Dozier is edzeget, de 2-1-es állásnál egyiküket sem sürgetik és ezen a mérkőzésen még biztosan nem lehetnek ott a parketten. 

A párharc állása: 2-1 a Nuggets javára.

 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 01:00

A második mérkőzésen már nagyon simán nyert a Sixers, támadásban továbbra is ellenállhatatlan a gárda és ott a védekezését is felpörgette, amikor kellett, ráadásul extra pihenőt is kaphattak a kezdők, úgyhogy abszolút nem fáradtak. A Washingtonnál egyelőre nem látszott az igazi megoldás, a védekezés nem playoff-szint, támadásban pedig csak Bradley Beal hozza, amit kell, Russell Westbrook nem, ráadásul ő legutóbb meg is sérült - nagy kérdés, hogy mi lesz vele, tegnap nem tudott edzeni, egyelőre nem biztos, hogy ott lesz a parketten. Akárhogy is, az esélyes természetesen a minden szempontból jobb helyzetben lévő Philly és bár a hazai pálya segíthet a Wizardson, de az eddig látottak alapján, Westbrook helyzetét is beleszámítva meglepetés lenne, ha nyernének - viszont ha nem nyernek és 0-3 lesz az állás, azzal gyakorlatilag véget is ér a párharc.

A párharc állása: 2-0 a 76ers javára.

 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 03:30

Itt az első meccset bravúrral elvitte a Memphis, majd a másodikon visszatért Donovan Mitchell és egyenlített a Jazz, így költöznek át a felek a nyolcadik kiemelt otthonába. Természetesen a Jazznek kellene nyernie alapszakaszgyőztesként, de az eddigi két mérkőzés azért nem azt mutatta, hogy ez teljesen egyértelmű párharc és úgy tűnik, hogy van kakaó a Grizzliesben - a kérdés az, hogy a legutóbbi győzelemmel stabilizálta-e magát fejben Quin Snyder csapata, illetve hogy a másik csarnokban mennyire fordulnak meg a dolgok. Sérültek most nincsenek, elvileg mindenki bevethető, aki számít, úgyhogy a kérdés az, hogy Ja Morantre tudnak-e bármit reagálni Mike Conley-ék, illetve hogy Morant mellé mennyire tudnak felnőni most a többiek - van azért tűz bennük, DIllon Brooks, vagy Jonas Valanciunas is képes komoly károkat okozni. Ezzel együtt a mélyebb, minőségibb Utah a favorit, de az biztos, hogy "automatikusan" nem fog jönni a győzelem...

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus