Este Wizards-Celtics a Sport TV-n

Lesz Nuggets-Lakers rangadó, vagy éppen egy Mavs-Blazers is - mutatjuk, hogy mit várhatunk a következő játéknap tíz mérkőzésétől. 

Washington Wizards - Boston Celtics 19:00 (21:00-től Sport 1)

Itt nyernie kell a Bostonnak, Brad Stevens csapata ugyanis nincs igazán jó formában, legutóbb a Pistonstól kapott ki és nagyon kellene neki a győzelem, mert nő a hátránya a keleti élcsapatokhoz képest - Kemba Walker visszatérhet és bár Marcus Smart még nem, de ezt meg kell oldaniuk. A Wizards továbbra is a liga legaljához tartozik és túl sok reményre nincs is oka, van egy-egy jobb meccse, amikor úgy jön ki a lépés, de ennyi - legutóbb Bradley Beal pihent, most frissebben térhet vissza, de eddig sem ő jelentette a problémát, úgyhogy nagy csodákat ettől sem várhatunk. Persze bármikor benne lehet az, hogy neki és Russell Westbrooknak egyszerre gurul el a gyógyszere, ha ez most megtörténik, akkor akár nyerhetnek is a fővárosiak, de a Celtics alapvetően úgy utazhatott el, hogy itt kötelező a győzelem. 

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 01:00

Ez kötelező meccs a Toronto számára, a Minnesota ellen ezt mindig leírjuk és mindig meg is állja a helyét, mert tényleg nyernie kell annak, aki a Wolvesszal játszik - persze néha Townséknak is kijöhet a lépés, az a kérdés, hogy ez mikor történik meg. A vendégcsapat 6-20-ra áll, idegenben 2-12-t hozott eddig, most is negatív szériában van, ráadásul most sem számíthat D'Angelo Russellre, szóval túl sok minden azért nem szól a társaság mellett, míg a Raptors a bostoni vereség ellenére összességében rendben volt az elmúlt időszakban. A hosszabb idegenbeli túrát lezárták Lowryék, ráadásul OG Anunoby is javul, most kérdéses a játéka, lehet, hogy pályára léphet - otthon mindenképp ők a favoritok és nyerniük is kell, ha fel akarnak kapaszkodni a "helyükre".

Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 01:00

A memphisi vereség után a Wolves ellen már javított az összességében jó formában lévő Charlotte, míg a Spurs a GSW elleni hazai pofont kozmetikázta ki Atlantában, úgyhogy igazából Gregg Popovich alakulata is jó passzban van - így azért egész jó meccset várhatunk, hogy igazából egyik csapatra sem lehet panaszunk. A Hornetsnél annyi a gond, hogy Cody és Caleb Martin, valamint PJ Washington sem bevethető, így még több múlik majd a Rozier-Graham-Ball trió hatékonyságán, míg a San Antonio oldalán Aldridge az, akire továbbra sem számíthatnak a hírek szerint. Nehéz jósolni, a hazai pálya alapvetően a Charlotte mellett szól, de a Spurs 8-3-ra áll idegenben és ha a Murray-White páros kicsit megkeseríti Ballék életét, akkor DeRozan vezetésével lehet annyi pont a vendégcsapatban, hogy felül tudjon kerekedni. 

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans egy szép széria után sorozatban kétszer is kikapott és mindkétszer nagyon gyengén védekezett, visszaköszönt a győzelmek előtti időszak és ezt Stan Van Gundy vezetőedző is így látta - nagy kérdés, hogy ezt le tudják-e már zárni, mert ha nem, akkor nem nagyon kell playoffról beszélni ezen a Nyugaton. A Detroit ellenben megjósolhatatlan, vannak jobb meccsei, aztán vannak borzasztóan gyengék, legutóbb például nagyszerű teljesítményt nyújtva Bostonban győztek Jerami Granték, nem sokkal korábban pedig a Brooklynt is két vállra fektették. Rejtély, hogy most mit látunk tőlük, de az tény, hogy ezúttal is bennük lehet a győzelem, ha a Pels nem szedi össze magát hátul, akkor gondban lehet - mondjuk Plumlee könyöksérülése nem jött jól a hazaiak számára, az ő játéka ezúttal is kérdéses. 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 01:30

Mindkét csapat jó formában van, a Dallas zsinórban négyet nyert és támadásban parádésan játszik, míg a Portland kiegyenesedett és hatból öt mérkőzését behúzta, méghozzá jó játékkal. Alapvetően most egy pontgazdag találkozóra számíthatunk, ahol a hazai pálya és az egészség a Mavs mellett szól, de a Portland is jó passzban van és még a McCollum-Nurkic páros nélkül is lehet keresnivalója, ha a texasiak védekezése nem szigorodik. A Doncic-Lillard csata abszolút csemegének ígérkezik és bár Porzingis révén a szlovénnek van egy igazán minőségi társa is, de ha az Anthony-Trent duó vezérletével a portlandi kiegészítők elkapják a fonalat, akkor felvehetik a kesztyűt. 

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 02:00

A Thunder mostanában a Lakerst (kétszer) és a Denvert is kis híján legyőzte, komoly balszerencse is kellett ahhoz, hogy a három bravúrból végül egy se jöjjön össze, de most itt az újabb hasonló feladat a Milwaukee ellen. A vendégek egy komoly győzelmi széria után Phoenixben, majd Salt Lake Cityben is kikaptak, ami azért kicsit megtépázhatta őket, de ez most nyilván más mérkőzés lesz, nem a liga két, talán legjobb formában lévő csapata az ellenfél. Javulni ezzel együtt kellene Gianniséknak, akik ebben az alapszakaszban összességében sem annyira dominánsak, de Jrue Holiday még mindig nem játszhat, nélküle kell javítaniuk. A hazaiaknál Gilgeous-Alexander, Maledon, illetve Hill az, akire most sem számíthatnak, így erősen tartalékosak lesznek kisember-poszton, de ez az elmúlt meccseken sem annyira zavarta őket...

Phoenix Suns - Orlando Magic 03:00

A Suns back-to-backet játszik a Sixers ellen megnyert hazai rangadó után, úgyhogy feldobódva és egyébként is jó formában, kilencből nyolc győzelmet aratva fogadhatja a Magicet - a fáradtság biztosan szerepet játszik még, de jelenleg annyira jól néz ki a Phoenix, hogy még így is egyértelmű favorit. Az Orlando sok pocsék meccs után váratlanul jól játszott Sacramentóban, Nik Vucsevics oktatott, Michael Carter-Williams pedig szintén nagyszerűen szállt be, de az majd csak most derül ki, hogy tényleg történt náluk valaki, vagy ez egy kifutott találkozó volt a kissé lagymatag Kings ellen. Sérültfronton mindenesetre most sem állnak jól, ismét a fél keret játéka minimum kérdéses, meglátjuk, hogy végül ki lesz ott a parketten - akárhogy is, back-to-back ide vagy oda, a Suns a találkozó esélyese. 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 04:00

Ez kiemelt rangadó lesz két nyugati sztárcsapat között, akik nemrég Los Angelesben már találkoztak egymással - akkor parádés védekezéssel és Nikola Jokics limitálásával nyert a Lakers, meglátjuk, hogy most Denverben jön-e a Nuggets válasza. A bajnok komolyabb győzelmi szériában van, de a játéka nem az igazi, rendszeresen kerül nagyobb hátrányba, kötelező meccseket is csak hosszabbításban, vért izzadva húzott be, persze a lényeg az, hogy behúzta. A Denver egy-két vereség és egy kicsit gyengébb periódus után megint nyert kettőt, talán összeszedte magát, a kérdés az, hogy mi lesz a kerettel - Will Barton személyes okok miatt biztosan kihagyja ezt a derbit, Jamal Murray játéka kérdéses, Harris és Dozier pedig továbbra is sérült, rájuk még nem számíthatnak. A Lakersnél legutóbb Anthony Davis már visszatért, de egyelőre óvatosak vele, most is kérdéses a játéka - ha ő lesz, akkor idegenben is képes lehet bármire a LAL, ha nem, akkor azért nehezebb dolguk lesz Jokiccsal és az otthon bizonyára még motiváltabb és visszavágni vágyó Denverrel. 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 04:00

A Sacramento egy remek széria után zsinórban kétszer kikapott otthon, a legutóbbi pedig már nem sikerült túl szépre, ott ismét a korábbi védekezését hozta a gárda - azon mindenképpen javítani kell most, különben a Memphis is meg tudja őket verni. A Grizzlies a vereségszéria után előbb szétszedte a New Orleanst, majd megszorította a Lakerst, egyelőre nehéz eldönteni, hogy valóban összeszedte-e magát, a megszokott hosszabb sérültlista mindenesetre biztosan nem segíti a gárdát - a Kingsnél viszont Fox és Bagley játéka is kérdéses, főleg előbbi pályára lépése lenne kulcskérdés. Ha ő játszik, akkor izgalmas csatát vívhat Ja Moranttel és ha a védekezésen sikerül kicsit állítani, illetve mondjuk Holmes megnehezíti Valanciunas dolgát, akkor esélyesebbek a hazaiak, de előzetesen itt azért elég sok a "ha"...

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 04:00

Itt természetesen toronymagas favorit a Clippers, a Cavs borzasztó formában van, sorozatban hatszor kapott ki, nehéz nyugati túrát teljesít, míg a LAC az előző két találkozóját idegenben is megnyerte és a nyugati élcsapatokkal akar harcolni, ahhoz pedig nem hibázhat ilyen mérkőzésen. Kawhi Leonard abszolút jó formában van, szezoncsúcsokat döntöget, Lou Williams is megtalálta a helyét, egyben vannak annak ellenére, hogy Paul George sérült - ő még most sem játszhat, de ezt a feladatot nélküle is meg kell oldaniuk. A felek egyébként 11 napja találkoztak már Clevelandben és akkor simán, 22 ponttal nyert a Los Angeles, a papírforma most is valami hasonlót ígér, meglátjuk, hogy mi valósul meg belőle. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus