Este Wizards-Celtics a Sport TV-n

Memphisbe látogat a Miami, a Jazzt fogadja a Bulls, Phoenixben vendégeskedik a Cavs, lesz Sixers-Hawks, de pályára lép a Bucks, a Nuggets és a Warriors is. Tizenegy meccs jön, íme a beharangozó. 

Washington Wizards - Boston Celtics 23:00 (Sport 1)

A felek három napja találkoztak Bostonban és akkor idegenben nyert a Wizards, úgyhogy most hazai pályán is jó esélyei vannak, főleg hogy azóta már az Atlantát is megverte - a Celtics nem játszott meccset, így meglehetősen pihenten mehet bele a visszavágóba. Tatumék oldalán nincs azért minden rendben, a védekezés sem az igazi, támadásban is kissé esetleges és ingadozó a játék, a 2-3-as mérleg is ezt mutatja, míg a Washington meglepően jól néz ki eddig, nagyon működik a kémia és legutóbb Gafford sérülését is elbírták. A hazaiaknál Dinwiddie visszatérhet, vele erősítenek a Hawks elleni sikerhez képest, amikor a b2b miatt pihentették, de ha most is annyira szépen osztják el a terheket és annyira eredményesen védekeznek, mint az utóbbi meccseiken, akkor minden esélyük megvan a sikerre. A Bostonnál nagy kérdés, hogy Ime Udoka mennyire tudja feltüzelni játékosait - a legutóbbi vereség után azért már hallatta a hangját...

 

Detroit Pistons - Orlando Magic 01:00

Itt nem számíthatunk túl magas színvonalra, a két csapat eddig 1-9-es mérleget hozott össze együttes erővel és bár a Magicnek azért volt több értékes teljesítménye is, de most back-to-backet játszik az egypontos, fárasztó torontói vereség után. A Pistonsnál továbbra is a támadópotenciál hiányzik, gyakorlatilag a liga egyik leggyengébb csapatáról beszélünk ebben a tekintetben (is), amin Cade Cunningham visszatérésével szeretnének változtatni - most viszont még nem biztos, hogy megejtheti NBA-s debütálását az idei 1/1-es, bár a hírek szerint jó esély van rá. Ha ő játszik (már edzett, helyi információk szerint játékra kész), akkor azért érdemes lesz belenézni a meccsbe, ha nem, akkor még fáradtabban is inkább a Magic tűnik esélyesebbnek. 

 

New Orleans Pelicans - New York Knicks 01:00

Itt a Pelicans játszik back-to-backet a Kings elleni hazai vereség után és egyelőre nem úgy tűnik, hogy nagy dolgokra lenne képes ez a keret Zion Williamson nélkül. A Minnesotát egyszer azért megverték, a Sacto ellen is szoros küzdelmet vívtak, de hiányzik belőlük az átütőerő, sem a védekezésükkel nem tudnak meccseket eldönteni, sem a tűzerejükkel, sem az egyéni klasszisteljesítményeikkel - Brandon Ingram nem játszik rosszul, de egyelőre ő sem dobja le a csillagokat az égről, legalábbis annyira nem, amennyire ezzel a kerettel kellene. A Knicks nyilván előrébb tart, eddig 4-1-et hozott, az előző két meccsét a Sixers és a Hawks ellen nyerte meg, korábban a Bostont is legyőzte, idegenben mindkét meccsét behúzta, úgyhogy jó formában van, pihentebb is, igazából a hazai pályát leszámítva minden mellette szól. Nerlens Noelre ugyan nem számíthatnak Randle-ék, de ezt el kell bírniuk. 

 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 01:30

Három napja Torontóban 118-100-ra verte a Raptors a Pacerst, most pedig mindkét csapat back-to-backet játszik: a kanadaiak előző este a Magicet gyűrték le egy ponttal, nagy csatában, míg az Indy a Brooklyn vendégeként kapott ki. A sérülésekkel egyik csapatnak sincs szerencséje, a vendégeknél Pascal Siakam maródi még mindig, a hazaiaknál pedig Warren és LeVert után Brogdon és Isaiah Jackson is kidőlt, bár LeVert visszatérésére elvileg már meccsek óta van esély, kíváncsian várjuk, hogy a b2b második felén bedobják-e friss erőként. Az esélyek elég kiegyenlítettek, otthon azért a Pacersnek lesz sansza visszavágni, de LeVert-re szükség lenne ehhez, mert támadásban így elég limitáltak. 

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:30

A Sixers szezonját az Atlanta döntötte romba pár hónappal ezelőtt, ez nyilván ott van még Doc Rivers csapatában és hazai pályán szeretne bizonyítani, de eddig egyáltalán nem fut extra szezont - Joel Embiid sérülése nagyon lassítja a centert, az ő visszafogottabb teljesítményét pedig főleg támadásban érzik meg. Egyelőre viszont az Atlanta is hullámzó, voltak olyan meccsek, amikor kiemelkedően jónak és mélynek tűnt a gárda, de a két veresége során azért a gyengeségek is kiderültek. Ezzel együtt a mélység most is Collinsék mellett szól, Capela ellen a sérült Embiidnek elég nehéz dolga lesz és mivel a vendégeknek több fegyverük van, így ők könnyebben ellensúlyozzák, ha mondjuk Danny Greenék lassítják Trae Youngot. 

 

Chicago Bulls - Utah Jazz 02:00

Két jó csapat feszül egymásnak, a Jazz az egyetlen veretlen a mezőnyben, míg a Chicago éppen legutóbb vesztette el ezt a státuszát, amikor szoros meccsen kikapott a New Yorktól. A Utah eddig abszolút meggyőző elöl-hátul, annyit adott ki magából, amennyit kellett, tudott pihentetni is, a sorsolása is elég könnyed volt, úgyhogy minden szép Gobert-éknél, míg a keretét megújító Bullsnál még az összeszokás van porondon, ráadásul legutóbb Patrick Williams súlyos sérülést szenvedett és lehet, hogy az egész szezont befejezte. Ezek után nincsenek könnyű helyzetben DeRozanék még otthon sem, a Jazznél viszont a hírek szerint Mike Conley-nak extra pihenőt adnak és nem küldik pályára ezen a találkozón, így náluk is lesz kulcsfontosságú hiányzó. A Vucsevics-Gobert és a LaVine-Mitchell csata is érdekesnek ígérkezik és bár a Jazz esélyesebb, de egy jó dobóformával okozhat meglepetést a Chicago. 

 

Memphis Grizzlies - Miami Heat 02:00

Ez is rangadó lesz két jó csapat között, a helyzetet az bonyolítja, hogy a Miami back-to-backet játszik a Charlotte legyőzése után. A floridaiak eddig a liga legjobb védekezését rakják ki a pályára, óriási energiával és koncentrációval dolgoznak hátul és jó ellenfeleket is könnyedén lebontottak eddig, míg a Memphis ennyire azért nem "vad" védekezésben. Döntő lehet majd a lepattanózás, mindkét gárdának nagy erőssége ez, a Heat különösen dominált mostanában a palánk alatt, de a Grizzlies is jó ebben és Ja Morant energiája sok mindent el tud fedni a festékben, rengeteg pontot szerez onnan. Támadásban egyik oldal sem brillírozik, így nagyon sok pontra nem számíthatunk, a kulcs az lesz, hogy a Heatnél a Butler-Herro páros mennyire lesz hatékony, illetve hogy csapatszinten mennyi erejük marad az előző esti küzdelem után. 

 

Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 02:00

Mindkét csapatnak nagyon kéne a győzelem, a Spurs sorozatban négyszer kapott ki és Gregg Popovich legutóbb már hangoztatta is, hogy oda kell figyelni a részletekre és nem egyénieskedni, mert utóbbival nem fognak nyerni, nem olyan a keretük, senki ne gondolja így. A Bucksnál pedig a sérülések eléggé elrontották a rajtot, Holiday, Ports és Lopez most sem játszhat, DiVincenzo "természetesen" sérült még, legutóbb pedig látszott, hogy egy kicsit visszafogottabb csapatjáték mellett már Giannis Antetokounmpo 40 pontos extrája sem elég, hiszen így kaptak ki a Minnesotától. Nekik otthon javítani kell tartalékosan is, de a Spursnek is fontos lenne már a javulás - egy hete San Antonióban egyébként 121-111-re nyert a Bucks. 

 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

A Denver back-to-backet játszik, de annyira pihenő üzemmódban verte meg előző este a Dallast, hogy nagyon fáradt azért nem lehet, bár nyilván fáradtabb, mint a Minnesota, amely három teljes napot pihenhetett a találkozó előtt. A Wolves eddig négyből hármat nyert, legutóbb a Milwaukee-t tudta legyűrni és három komoly fegyvere van támadásban a Towns-Russell-Edwards trióval, úgyhogy illik komolyan venni, főleg a saját pályáján, de ettől függetlenül természetesen a Nuggets kerete a minőségibb és mivel Michael Malone csapata sem rossz eddig (a Cavs elleni meccset elrontotta, majd utána b2b kapott ki a Jazztől, a többit nyerte egész jó játékkal), a védekezése pedig abszolút határozott, így természetesen minden esélye meglesz a sikerre. Towns most a regnáló MVP ellen bizonyíthat 1-1-ben, érdekes lesz látni ezt a párharcot, illetve persze azt is, hogy Bartonék mire mennek Edwardsékkal szemben. Új sérült egyik oldalon sincs. 

 

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 02:30

A GSW legutóbb vesztette el a veretlenségét, amikor hosszabbításban kikapott a Memphistől, míg a Thudner szintén legutóbb törte meg a nyeretlenségi sorozatát, amikor legyőzte a Lakerst. Az OKC két napot pihent, a Warriors a hosszabbítás óta csak egyet, de ezt a hazai pálya ellensúlyozhatja és természetesen Steph Curryék azért más szintet képviselnek, mint ellenfelük, de intő jel lehet, hogy négy napja csak szoros küzdelemben, nyolc ponttal tudtak nyerni Oklahoma Cityben. Steve Kerr csapatánál sérülések is vannak, Green, Toscano-Anderson és Lee játéka sem biztos, rájuk azért nagy szükség lenne, hogy működjön a rendszer és ne csak Curry hero-balljában bízhassanak, míg a túloldalon az SGA-Giddey párosra kell figyelni elsősorban, de Bazley, vagy Dort is biztató formában van eddig. 

 

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 03:00

A Cavs back-to-backet játszik, a három bravúrgyőzelem után előző este szoros csatában, de ismét egész jó játékot bemutatva kikapott a Lakerstől, míg a Phoenix egyelőre pocsék formában van: négyből háromszor bukott, otthon 0-2-re áll, sem elöl, sem hátul nincs meg a szükséges intenzitás. Hazai pályán, frissebben illene nyerniük Devin Bookeréknek, nem engedhetik meg maguknak, hogy ennél is jobban beragadjanak, de az eddig látottak alapján a Cavs ellen most is nehéz dolguk lesz, a vendégek jól védekeznek, a magas szerkezetük működik, a Sexton-Garland-Rubio hátvédsorból valaki mindig megrázza magát, míg az újonc Mobley kifejezetten biztató meccseket játszik. Az ő csatája Deandre Aytonnal érdekes is lehet, míg az említett Sextonék a Paul-Booker hátvédpár ellen vizsgázhatnak, az szép feladat lesz. Izgatottan várjuk, hogy most már igazolja-e a potenciált a Suns...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus