Este Wolves-Suns a Sport TV-n, Jimmy Butler visszatér Philadelphiába

Tíz mérkőzést rendeznek az NBA következő játéknapján, pályára lép többek között a Lakers, a Bucks, a Raptors és a Jazz is, mutatjuk, hogy előzetesen mit érdemes tudni.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 23:00 (Sport 2)

A Phoenixet eléggé megfogta Ricky Rubio és Aron Baynes sérülése, márpedig mindketten hiányozni fognak ezen a találkozón is, úgyhogy érdekes kérdés, hogy mire mennek nélkülük - eddig nem nagyon találtak megoldást, háromból három meccset el is veszítettek. A Minnesota szintén nincs jó formában, volt egy szebb időszakuk, de azóta négyből hármat megint elbuktak, legutóbb a Jazztől is kikaptak otthon annak ellenére, hogy Andrew Wiggins már visszatérhetett - most Rob Covington fog biztosan hiányozni, de lehet, hogy Josh Okogie sem léphet pályára. A győzelem mindkét félnek nagyon kellene a playoff-helyek miatt, jelenleg fél meccsel előrébb tart a Wolves, de ez most akár fordulhat is - nehéz jósolni, az mindenesetre érdekes kérdés lehet, hogy Karl-Anthony Townsszal mire megy a centerposzton erősen limitált phoenixi alakulat. 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, ráadásul mindkettő vereség után érkezik, a Hornets Washingtonban, a Bulls pedig otthon, a Miami ellen maradt alul - egyik fél sincs jó formában, sorra gyűjti a vereségeket, de a Chicagónál plusz faktor, hogy Jim Boylen vezetőedző és Zach LaVine kicsit egymásnak feszült, meglátjuk, hogy mi lesz ebből. Ha a trénernek sikerül feltüzelnie kezdőjátékosait, akkor idegenben is bőven lehet esélyük, ez a Charlotte nem véletlenül kapott ki zsinórban háromszor, de ha Bridgesék otthon kifognak egy jó dobóformát és a meccs elején megbüntetik a Chicagót, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Nyilván döntő lehet, hogy a back-to-backre ki reagál jobban, de új sérült egyik oldalon sincs, az előző esti keretek rendelkezésre állnak. 

Indiana Pacers - Orlando Magic 01:00

Két nagycsapat elleni vereség után legutóbb nagyon simán verte a Brooklynt a Pacers, azóta pedig négy teljes napot pihenhetett, úgyhogy maximálian fel tudott készülni - igaz, ez a szünet sem volt elég arra, hogy Malcolm Brogdon felépüljön, még mindig nem tudott edzeni, úgyhogy rá továbbra sem számíthatnak. A Magicnél viszont komolyabb a baj, az idegenben egyelőre nyeretlen együttes elveszítette Nik Vucsevicset és Aaron Gordont is, egyikük sem játszhat most, úgyhogy nagyon nehéz helyzetben vannak - éppen akkor dőlt ki két meghatározó játékosuk, amikor összeállt a támadójátékuk, így hatalmas bravúr lenne, ha nyerni tudnának Indianában. Persze hiányzó azért a Pacersnél is lesz még Brogdon mellett, de összességében ők bizonyítottak már tartalékosan is, magas poszton komoly fölényben lehetnek a Sabonis-Turner-Bitadze trióval, ha a kisemberek hozzák az eddig megszokottat, akkor abszolút ők a favoritok.

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen az eddigiek alapján két keleti élcsapat feszül majd egymásnak, ráadásul úgy, hogy mindkettő egy back-to-back második felén lép pályára. A Philly otthon egyelőre veretlen, minden meccsét megnyerte, de a domináns játéktól azért messze volt, míg a Miami sokkal meggyőzőbb teljesítményekkel rukkolt elő egyelőre, igaz, sokszor kötelező mérkőzéseken - így volt ez előző este is, amikor egy félidő alatt "kitömték" a Chicagót. A védekezést tekintve eddig a tophármas Miami működött jobban és jelenleg támadásban is a floridaiak a hatékonyabbak a Sixers spacing-gondjai miatt, meglátjuk, hogy ezt hogyan tudják kezelni a felek - a Heatnél azért komoly csapatok ellen nagyon precízen és pontosan kell működni mindennek, hogy érvényesülni tudjanak. A Phillynél Joel Embiid elvileg a b2b ellenére pályán lesz, a kérdés Josh Richardson játéka, aki kihagyta az előző meccset és nincs 100%-os állapotban - pedig neki természetesen kiemelten fontos lenne a Heat ellen bizonyítani, hiszen éppen őt cserélték el Jimmy Butlerért a nyáron. Ha már Butler, nyilván neki is fontosabb egy meccs most Philadelphiában, Embiiddel azóta is jóban van, hogy eljött a csapattól, de tegnap azt mondta erről, hogy nem érdekli ez az egész, ő csak nyerni akar a Miamival, aztán kész.

New York Knicks - San Antonio Spurs 01:30

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy ha a 4-11-es Knicks megveri az 5-11-es Spurst, akkor megelőzi a tabellán, márpedig tekintve a San Antonio formáját, a nyolcmeccses, történelmi vereségsorozatot, illetve azt, hogy a társaság idegenbeli back-to-backet vív, erre azért van is esély. Összességében persze a vendégek jobb kerettel rendelkeznek, de a hazaiak frissebbek és mostanában összekapták magukat, négy jó meccset játszottak egymás után, ebből kettőt megnyertek, legutóbb pedig Philadelphiában voltak partiban az utolsó pillanatokig, az sem volt rossz teljesítmény. Meglátjuk, hogy fáradtabban meg tudja-e törni a negatív spirált a SAS, idegenben eddig 1-7-et hozott a gárda, a New Yorknál pedig elvileg mindenki ott lehet a pályán a két nap pihenő után, kivéve Elfrid Paytont. 

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 01:30

Az Atlanta ígéretesen indíotta a szezont, mostanában viszont egészen botrányos formában van, a zsinórban öt vereség mellett egymás után nyolc találkozón kapott legalább 120 pontot, ez tarthatatlan - ha nem javulnak több szintet Trae Youngék, akkor most sem lesz keresnivalójuk. A Toronto sokkal jobb csapat jelenleg, jó formában van, idegenben is bizonyított már, ráadásul frissebb is, mert a Hawks back-to-backet játszik - sőt, most már Serge Ibaka is ott lesz a kanadaiakkal, igaz, arra azért még kevés esély van, hogy pályára is lép. Az esélyes kérdés nélkül a 10-4-gyel álló Raptors, az Atlantának az lehet az egyetlen sansza, hogy az előző esti fejmosás és nagy elbeszélgetés után hirtelen mindenki több szinttel feljebb kapcsol, főleg védekezésben.

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 02:00

A Cavs jól kezdte a szezont, de azóta azért elvesztette a fonalat, a hárommeccses idegenbeli túra egyik állomásán sem volt semennyi esélye, összességében sorozatban hat vereségnél tart és most ráadásul egy back-to-back második felén lép pályára. Persze a Portland borzasztó formája is tart már hetek óta, de most azért frissebben, a Cleveland ellen lehet esélye Terry Stotts alakulatának, pontosabban illene nyernie, ha szeretne valamit - főleg, hogy Damian Lillard elvileg már visszatérhet és Hassan Whiteside játékára is van esély. Carmelo Anthony legutóbb már jobban mozgott, az ő teljesítményét is érdemes lesz figyelni, Lillarddal megerősödve muszáj lenne nyerniük a vendégeknek. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 02:00

A ligaelső Lakers back-to-backet játszik, miután előző este egy kemény, kiélezett meccset húzott be Oklahoma Cityben, úgyhogy a fő kérdés az, hogy mennyit vett ki ez a találkozó LeBron Jamesékből - a játékerőt tekintve nem kérdés, hogy kötelező számukra a magabiztos győzelem. A Memphisnek volt egy jobb időszaka, nyert sorozatban hármat, azóta viszont jött két nagyon sima hazai vereség, a Warriors elleni elég meglepőre is sikerült, bár azóta volt a csapatnak három teljes napja rendezni a sorokat és felkészülni erre a derbire. Új sérültjük nincs, ha a Morant-Brooks páros jól dob, a Clarke-Jackson-Valanciunas trió hatékonyan dolgozik, akkor a gyors játékukkal okozhatnak gondokat a Los Angelesnek, de akárhogy is, Anthony Daviséknek mindenképpen nyerniük kell, ha ligaelsők akarnak maradni. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:30

A Detroit back-to-backet játszik azok után, hogy idei egyik legjobb meccsét hozta le az Atlanta ellen, végre ment a támadójáték, jól dolgozott a Griffin-Drummond páros, ültek a kinti dobások is, valami hasonlót várt Dwane Casey az eggyel korábbi letargikus játék után. A Bucks viszont egészen más tészta, Giannis Antetokounmpóék ellenállhatatlan formában menetelnek és vezetik Keletet, otthon lesznek, pihentebbek, minden mellettük szól - ha Giannist valahogy limitálni tudja, faultgondokba kergeti Griffin és Drummond, akkor lehet keresnivalójuk a vendégeknek, de egyébként egy robogó, a görög körül is több jó formában lévő játékossal (Bledsoe, Brook Lopez, DiVincenzo) rendelkező Milwaukee ellen ez lehet, hogy önmagában kevés lesz. 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

Itt a Jazz vív back-to-backet egy olyan meccs után, amelyet végül sokkal nehezebben húztak be, mint kellett volna, hiszen hiába vezettek 21 ponttal is a Warriors ellen, a vége mégis szoros lett, nem tudtak rápihenni erre a találkozóra, pedig a Pelicans az utóbbi időben mutatott formája alapján most nehezebb feladatra számíthatnak. A vendégek magukra találtak és ötből négyet nyertek, néha a védekezésüket is megvillantották, de főleg a támadójátékuk működik nagyon jól, meglátjuk, hogy a fáradtabb, de otthon játszó és hátul ligaelit Jazz ellen ez mire lesz elég. A vendégeknél Derrick Favors biztosan nem fog játszani, Okafor és Hart pályára lépése kérdéses, de így is van annyi fegyverük, hogy ha a Utah kicsit lazábbra veszi a figurát, akkor azt meg tudják büntetni - ők a playoff felé kapaszkodnak, míg a hazaiak a nyugati élmezőny után, úgyhogy mindkét félnek kellene a győzelem.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus