Ez történt a nyári liga második napján - videókkal

Többen is elérték a 30 pontot, Jalen Suggs remekelt, LiAngelo Ball csendesebb volt. 

Több jó teljesítményt is hozott a Las Vegasban zajló nyári liga második játéknapja.

A Pelicans elsőkörös shootere, Trey Murphy például kiváló meccset játszott, 26 pontot szórt 6/9 triplával és leszedett 9 lepattanót is, ő kiemelkedő produkciót nyújtott, de mellette Naji Marshall (18 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) is kifejezetten jól mozgott a Chicagót magabiztos második félidővel legyőző Pelsben - a Chicagónál Patrick Williams (15 pont, 12 lepattanó) és Devon Dotson (16-7-4) hozta magát.

A New Yorknál a rutinosabbak, Immanuel Quickley (32 pont, 8 gólpassz) és Obi Toppin (22 pont) is nagyszerűen játszottak, de a másodikkörös újonc, Miles McBride is beszórt 14 pontot, ő is jól mozgott a Pacers ellen szoros küzdelemben megnyert találkozón. Az Indynél Oshae Brissett (22 pont, 10/10 büntető) volt a legjobb, de az elsőkörös újonc, Chris Duarte is dobott 14-et két-két blokk, illetve labdaszerzés társaságában, valamint az Ohio State korábbi játékosa, Duane Washington Jr. is felhívta magára a figyelmet: 21 perc alatt, 5/5 triplával jutott el 23 pontig.

A Brooklynnál az újonc Cam Thomas kapta meg a kezébe a labdát ls dobott is vele 19 pontot a Memphis elleni vereség során, elsőre abszolút elégedetten nyilatkozott róla a szakmai stáb - voltak látványos megmozdulásai, megmutatta a benne rejlő potenciált. A Grizzliesnél viszont több volt a motivált rutinos játékos, Desmond Bane 32 pontot és 6/8 triplát süllyesztett el, Killian Tillie 20 ponttal és 6/10 triplával zárt, Xavier Tillman Sr. pedig 15 ponttal, 8 lepattanóval, 7 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel segített be, így a Memphis végül legyőzte a Nets csapatát.

A Hornetsnél ezúttal kevesebb "hűhát" okozott LiAngelo Ball, 20 perc alatt 8 dobásból szedett össze 10 pontot és 5 lepattanót, gólpassza nem volt és James Bouknight (11 pont 11 dobásból, 5 eladott labda) sem váltotta meg a világot a csapatnál, az ellenfél Kingsnél viszont a 22 pontos Jahmi'us Ramsey és a 10 pontja mellett 9 gólpasszt is kiosztó Davion Mitchell játékára sem lehetett panasz - a Sacto így 80-70-re meg is nyerte a meccset.

Kiemelkedőt produkált a magasan jegyzett Jalen Suggs, aki 24 ponttal debütált és így vezette győzelemre a Magicet a Warriors ellen - leszedett még 9 lepattanót, kiosztott 3 blokkot, a triplái is beestek, elsőre kiválóan mozgott és ki is lógott felfelé a csapatából. A GSW-nél Moses Moody 15, Jonathan Kuminga pedig gyengébben célozva 16 pontot dobott.

A Wolves és a Spurs kiélezett derbit vívott, amelyet végül két ponttal nyerte meg a Minny úgy, hogy Devin Vassell utolsó másodperces triplájára egy támadópattanóval válaszolt a 19 pontos, 9 lepattanós, amúgy 5 támadót leszedő Nathan Knight, visszatette a gyűrűbe, erre pedig már nem jött reakció a SAS részéről. A Wolvesnál Knight remeklése mellett Jaden McDaniels (18-6-4) és Jaylen Nowell (24-6-4) is kitett magáért, míg a Spursnél a 23 pontos Vassell mellett Tre Jones (16 pont, 8 gólpassz) emelkedett ki, Josh Primo nem produkált különleges dolgokat.

A Bucks-Clippers hozta a játéknap legjobb egyéni teljesítményét, a címvédőnél Jordan Nwora ugyanis 30 pontot termelt 8 lepattanó és 6 gólpassz mellett, csapata pedig szűken, de meg is nyerte a meccset - Sandro Mamukelashvili (11 pont, 12 lepattanó, ebből 6 támadó, 4 gólpassz) is kitett magáért, míg a túloldalon Jay Scrubb (24 pont, 10 lepattanó) és Daniel Oturu (12 pont, 10 lepattanó, ebből 8 támadó, 4 blokk) villogott igazán. 

A Sixers nagyon simán, végig dominálva verte a Dallast Tyrese Maxey (21 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) vezetésével, Paul Reed nagy védekezésével és az újonc Jaden Springer 11 pontjával - míg a Jazz-Suns egy nagyon pontszegény 63-57-et hozott komoly egyéni teljesítmény nélkül.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus