Fél hétkor kezd az NBA, 20:00-tól Raptors-Grizzlies a Sport TV-n

18:30-tól már NBA-meccseket nézhetünk, lesz Pels-Spurs, vagy Blazers-Sixers is - hét mérkőzést rendeznek, íme a beharangozó.

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 18:30

Az OKC a remek kezdés után a Memphis elleni nagy vereséggel tért vissza a földre, kérdés, hogy most hogyan áll hozzá a mérkőzéshez a gárda - Steven Adams biztosan nem fog játszani és Dennis Schröderre sem számíthatnak még, Mike Muscala viszont nem szerepel a sérültjelentésben. A Wizards továbbra sem nyert még meccset, nagy csodákat nem várhatunk tőle, úgyhogy az esélyes természetesen még így is a Thunder, ráadásul a Washington számára abszolút semmi tét nincs már, míg Chris Paulék a negyedik-hatodik kiemelésért küzdenek - jelenleg azért, hogy az első körben a Denverrel találkoznak-e, vagy a Rockets-Jazz páros valamelyikével (valószínűbb a Rockets) és továbbjutás esetén a Lakers ágán folytatják.

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 20:00 (Sport 1)

A Memphis az "ijesztő" rajt után kicsit stabilizálta magát az OKC kitömésével, ez valószínűleg fejben is jót tett a társaságnak a vereségek és Jaren Jackson Jr. elvesztése után, illetve a tabellán is javult a helyzet, főleg a Portland vereségével együtt. A Toronto persze más feladat lesz, az mindenesetre érdekes, hogy a kanadaiak a jó rajt után simán kikaptak a Bostontól, Nick Nurse vezetőedző szerint pedig főleg az akarattal voltak problémák - kérdés, hogy ezen most javítanak-e, hiszen igazából betonbiztos keleti másodikak, megszakadniuk nem kell. A Grizzliesnek mindenképpen jobban kell akarnia a győzelmet, meglátjuk, hogy a legutóbbi siker után ez a szegmens rendben lesz-e, de ha igen és a Raptors most is kicsit pihenősebbre veszi a figurát, akkor lehet keresnivalója a gárdának. A nyers tudás természetesen a Toronto mellett szól, ezt kell ellensúlyozni "hustle-lel" a Memphisnél, de azért ha mondjuk Lowryék komolyan veszik Morant lassítását és Gasol is bekeményít Valanciunas ellen, akkor elég nehéz dolga lesz a társaságnak - márpedig ha kikapnak, akkor nagyon meleg lehet nekik a pite megint...

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 21:00

Mindkét együttes számára kulcsmeccs ez a playin-esélyek miatt, fél, illetve egy mérkőzésekre vannak a céltól, de nincs a saját kezükben a sorsuk - aki veszít, az csomagolhat, aki nyer, az még felfújhatja magát a hátralévő találkozókra. A Pelicanstől vártunk volna ennél sokkal többet eddig, a Wizards elleni legutóbbi kötelező még nem győzött meg senkit arról, hogy Williamsonék érvényesítik is a könnyebb sorsolásukat, most is muszáj nyerniük ahhoz, hogy maradjon még esélyük, de játékban eddig ez a Spurs meglepetésre többet mutatott, mint a New Orleans. A San Antonio legutóbb a Jazzt is elkapta, a Sixers és a Nuggets elleni szoros vereségek bőven belefértek ettől a csapattól, úgyhogy ha most is hozni tudják a lendületes, jó támadójátékukat, akkor elkaphatják az erőlködő Pelst is - magas poszton persze lehetnek gondjaik, de a NOP annyira nem játszott eddig jól sem elöl, sem hátul, hogy nem látjuk magunk előtt azt, hogy bármilyen matchup-előnyt könnyedén győzelemre váltanak.

Boston Celtics - Orlando Magic 23:00

A felemásabb rajt után két nagyon meggyőző mérkőzésen van túl a Boston, a Toronto lesimázásának már értéke is volt, úgyhogy aggódhat az Isaac-Gordon páros nélküli Magic is - ha nem tudnak több meccset is megnyerni Vucsevicsék, akkor maradnak nyolcadikak Keleten és a Milwaukee-val találkoznak majd az első körben. A Celtics az utóbbi találkozóin remekelt, ha támadásban most is meglesz ez a lendület és ez a ritmus, akkor nekik nincs mitől tartaniuk - centerposzton persze Vucsevics "bánthatja" őket, de ezt a négy jó mezőnyemberükkel, illetve a padról érkező kiegészítőkkel bőven ellensúlyozhatják mindkét oldalon.

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 00:30

Ez alapvetően rangadó lesz, de egyik csapat sincs most a topon - a Blazers back-to-backet játszik egy Clippers elleni rendkívül bosszantó meccs után, míg a Phillynek úgy kellene nyerni, hogy valószínűleg az egész szezonra elvesztette Ben Simmonst. Az irányító (erőcsatár?) nélkül azért vérmes reményeik nem lehetnek a végelszámolásnál, most kell a lehető leginkább odatenniük magukat, a céljuk pedig igazából annyi, hogy ne a Bostonnal, hanem a Heat-Pacers páros egyikével találkozzanak az első körben - legalábbis nagyon más nem lehet. A Portlandnek iszonyatosan kellene a győzelem, mert a Memphis ismét kicsit meglógott, hátulról pedig támad a Suns-Spurs páros, ha most kikapnak Lillardék, akkor nem hogy nem lesznek nyolcadikak, de a playinről is lecszúszhatnak - meglátjuk, hogy fáradtabban mire lesznek képesek, a LAC ellen elég fáradtnak tűntek már a végén fejben és fizikálisan is.

Sacramento Kings - Houston Rockets 02:00

A Kings már nem küzd semmiért és elég gyengén is játszott eddig a buborékban, míg a Houston a kiemelésekért csatázik - jelenleg negyedik Nyugaton, az OKC-Jazz duót próbálja maga mögött tartani. A texasiakkal kapcsolatban mindig az intenzitás a kérdés, mert ezzel az alacsony szerkezettel másképp nem lehetnek sikeresek, csak ha nagyon pörögnek hátul, rohannak támadni és jól dobnak kintről, de ezt ugye a végtelenségig nem lehet csinálni és ezek a seeding meccsek azért nekik sem életre-halálra mennek. Ezzel együtt most azért volt idejük pihenni, egy nappal több szünetük volt, mint a Kingsnek, amely a Pelicans legyőzése után megint gyenge játékkal kapott ki, nagy csodákat nem várhatunk tőle. A Rocketsnél a hozzáálláson az látszik, hogy erőltetni ők sem fognak semmit, a még mindig sérült Eric Gordon mellett Russell Westbrookot is inkább kímélik, ő sem teljesen egészséges, legutóbb már pihent és most sem fogják pályára küldeni.

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 03:00

A Clippers back-to-backet játszik azok után, hogy az előző esti meccset nem sikerült leadnia a Portlandnek, pedig Doc Rivers mindent megtett érte - így viszont egy mostani győzelemmel nagyon közel kerülhetnek a nyugati második helyhez. Az előző este pihenő Kawhi Leonard a hírek szerint most játszani fog, Pat Beverley elvileg még nem, a kérdés az, hogy ki kap esetleg szabadnapot - igazából George, vagy Lou Williams sem játszott sokat, úgyhogy különösebb indok nincs az ő esetleges kiültetésükre. A Nets egész jól teljesít mostanában, bár a keretük miatt sokan lenézték őket, de nyertek négyből hármat, legutóbb a Sacramentót verték el és közel állnak ahhoz, hogy bebiztosítsák a keleti hetedik helyüket. A tehetség természetesen a Clippers mellett szól, de ebben a fázisban már inkább az akaratról szól a dolog - vagy nem ugye, hiszen a LAC elvileg előző este sem nagyon akart, aztán mégis...

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus