Fél héttől Celtics-Pels, héttől éjfélig körkapcsolás a Sport TV-n

Mutatjuk, hogy mi vár ránk a magyar idő szerint rengeteg esti meccset hozó játéknapon. 

A játéknap fél hétkor kezdődik Bostonban, de a Sport TV körkapcsolása lesz az igazán nagy szám: 19:00-tól éjfélig abba a meccsbe nézhetünk bele magyar kommentárral, amelyik éppen a legérdekesebb és mivel bőven lesz olyan, ami annak ígérkezik, így aligha fogunk majd unatkozni. Az igazán kitartóknak aztán lezárásként jön még egy Hawks-Bucks éjféltől...

 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 18:30

A Celtics ötből négy győzelemmel újra 50%-ra javította a mérlegét és a Sixers elleni sima vereség ellenére nincs rossz passzban, de a New Orleans sem szerepel rosszul mostanában, igaz, a Brooklynnal legutóbb nem bírt. A hazaiaknál az a gond, hogy sem Smart, sem a remek formát futó Robert Williams III nem játszhat, így fontos hiányzóik lesznek, míg a Pels oldalán ilyen nincs, ők a megszokott keretükkel érkeznek. Otthon nyilván esélyesebb a Celtics, ha tudják járatni a labdát Tatumék és gördülékenyen játszanak, akkor favoritok, de azért Williams nélkül Valanciunas feladhatja nekik a leckét és Ingram ellen is oda kell tenniük magukat. 

 

New York Knicks - Charlotte Hornets 19:00

A Knicks régen látott jó formában van, hatból ötöt nyert és hosszú idő után újra 50% fölé javult, úgyhogy remek passzban, jó hangulatban, lendületben várhatja ezt a derbit. A Hornets sem rossz mostanában, több szép győzelem után ugyan legutóbb pont megégett a Magic ellen, de attól még nem lett rosszabb csapat, a sereghajtó elleni hazai pofonnak általában más okai szoktak lenni. Támadásban még mindig hatékonyabb a Charlotte, de Randle-ék is végre javultak ezen a téren mostanában, védekezésben pedig sokkal jobbak ellenfelüknél azzal együtt is, hogy az elmúlt egy-két hétben Ballék is mindent megtettek hátul. Idei első meccsüket a Charlotte nyerte otthon, de a Madison Square Gardenben a lendületben lévő New York ellen nehéz lesz nyerni úgy is, hogy Noel, Rose, Walker és Reddish nem lesz ott.

 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 20:00

A Sixers remek formában van, ezt legutóbb a Miamiban aratott győzelemmel is bizonyította Doc Rivers alakulata, valami a helyére kattant a csapatnál az utóbbi pár hétben, így utol is érte a keleti élmezőnyt. A Washington ennyire nem meggyőző, három kötelező győzelem után legutóbb az erősen tartalékos Portlandtől kapott ki a társaság otthon, a kérdés az, hogy Bradley Beal játszhat - elvileg ma szabadult a karanténból, de nem biztos, hogy pályára léphet. A Phillynél Green, Thybulle és Milton is hiányzik, így az amúgy sem bő rotációból három fontos periméter-játékost kell nélkülözniük, de ha Embiid formája kitart, kintről pedig a Curry-Maxey-Harris sor hozza magát, akkor így is ők a favoritok a jelenlegi formájukat és a 16-8-as idegenbeli mérlegüket (meg az ebben a csarnokban korábban aratott 21 pontos győzelmüket) elnézve. 

 

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 21:00

Ez kiemelt rangadó lesz két jó keleti csapat között, bár az esélyeket behatárolja, hogy a Brooklynnál Kevin Durant hetekre kidőlt - legjobb játékosa nélkül nehéz dolga lesz a vendégcsapatnak, bár legutóbb úgy is simán nyert, hogy ő csak pár percet játszott. Pozitívum a Nets számára, hogy Kyrie Irving viszont ismét pályára léphet, vele bővülnek és Durant nélkül fontos is lesz, hogy tudjon kreálni és adjon sebességet, dobálja be a nehéz helyzeteket. A Cavs stabilabb, Darius Garland élete formájában van és a magasok közül mindig vannak legalább ketten, akik beletalálnak aznap, ami sokat érhet a Brooklyn ellen - Millsap és Aldridge nem játszhat, de Claxton pályára lépése is kérdéses, így magas poszton szűken lesznek a vendégek. Döntő lesz a Garland-Harden csata, Irving teljesítménye és a Cavs-magasok lepattanózása, dobóformája - az idegenbeli túrát négy győzelemmel záró Mobley-ék remek passzban várhatják a derbit és ha nyernek, akkor egy mérkőzésre megközelítik riválisukat (nem mellesleg pedig 1-2-re javítják a Nets elleni mérlegüket). 

 

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 21:30

A Memphis legutóbb iszonyúan hosszú győzelmi széria után simán kikapott a Mavstől, ott érezhetően elfogyott a társaság ereje a dallasi védekezéssel szemben, de azóta pihenhetett két teljes napot és most otthon újult erővel vághat bele a küzdelembe. A Bulls ötből négy vereséget szenvedett és a hasonlóan nagy sikersorozat után nagyon mélyre került, majd legutóbb már javult a játéka és volt tartása, de LaVine egy időre kidőlt a sérülésével és a Ball-Caruso páros sem játszhat még ezen a találkozón. A vendégek így azért erősen tartalékosak lesznek és bár a Memphisnél sem lesz ott Dillon Brooks, de ők mégis jobb állapotban várhatják a rangadót - a keleti listavezetőnek nagyon-nagyon kellene most egy bravúr, de valóban bravúr lenne, ha ebben a helyzetben elvinnék a győzelmet a Grizzlies csarnokából.

 

Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 21:30

Mindkét csapat gyenge formában van, sokat nem kell várni ettől a találkozótól, bár a hazai pálya miatt mégis esélyesebb a Clippers. A LAC 0-2-vel hozta le idegenbeli túráját, de otthon 50% felett áll és bár ezen a két meccsen egyaránt 95 dobott pont alatt maradt, de ha kicsit feljebb tud kapcsolni támadásban a hazai publikum segítségével, akkor bőven lehet esélye - elsősorban azért, mert a Pacers 3-16-ra áll idegenben és szinte minden szoros mérkőzést elveszít. Magas színvonalra nem számíthatunk, kérdés, hogy a Los Angeles tud-e javulni elöl az Indy egyébként meglehetősen szellős védekezésével szemben, és hogy Jacksonék jelenleg top ötös védekezése mire lesz elég ebben a helyzetben. A Pacers dolgát ugyanakkor tovább nehezíti, hogy Myles Turnerre biztosan nem számíthat. 

 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 00:00 (Sport 2)

Itt is mindkét csapat pocsék formában van és mindkettőnek égetően nagy szüksége lenne egy győzelemre, de a realitás azért mégis egyértelműen a Bucks mellett szól. A vendégek ugyan valamiért leeresztettek mostanában és a GSW legyőzésével együtt is kikaptak hétből ötször, ami elég komoly hullámvölgynek számít, de minőségben így is a Hawks előtt járnak - bár Jrue Holiday még mindig nem játszhat, de ezt most már illene ellensúlyozni. Az Atlanta zsinórban ötször kapott ki, a brutális adat pedig az, hogy hazai pályán november 23-a (!) óta nem tudott nyerni, azóta sorozatban tíz mérkőzést vesztett el ebben a csarnokban. Ezt követően túl sok mindenben nem reménykedhetnek Youngék, csak abban, hogy a Bucks bukdácsolása is kitart, de Capela és Bogdanovics sem tudja vállalni náluk a játékot. 

 

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 01:00

A Portlandnél továbbra is igaz, hogy Damian Lillard kidőlése óta kosárlabda-csapatnak tűnik és nyereget meccseket, néha úgy néz ki, mintha védekezne, vagy érdekelné a meccs alakulása, ez pedig határozottan jót tett a társaságnak. A sereghajtó Magic ellen így még Lillard és Powell nélkül is benne lehet a pakliban az idegenbeli győzelem, főleg ha Simons remek formája kitart, hiszen a fiatal hátvéd élete időszakát futja a pályán. Az Orlando egyébként annyira azért nem rossz, mint amennyire a mérlege mutatja, hiszen rendre szoros meccseket játszik jó csapatok ellen is, de támadásban nincs benne elég tűzerő és határozottan jól csinálja a tankolást. A találkozó nagy sztorija viszont az lesz, hogy CJ McCollum a hírek szerint visszatérhet: a dobógép december 5-e óta nem lépett pályára, most viszont újra csatlakozhat a többiekhez. 

 

Miami Heat - Toronto Raptors 01:30

Ez keleti rangadó lesz két jó csapat között, ugyan a Heat legutóbb botrányosan gyenge dobóteljesítménnyel vereséget szenvedett, de összességében így is jó formában van és nem véletlenül harmadik Keleten, míg a Raptors a váratlan detroiti vereségét a Milwaukee-ban aratott győzelemmel javította. A Miaminál két hír van, az egyik, hogy Kyle Lowry személyes okokra hivatkozva kihagyja korábbi csapata elleni meccsét, Bam Adebayo viszont több mint egy hónap kihagyás után lehet, hogy visszatér - ez jelen pillanatban még nem 100%-os, de napok óta tartja magát a pletyka, hogy most pályára léphet, a státusza hivatalosan kérdéses. A Raptorsnál Barnes játékára minimális esély van csak és az sem biztos, hogy Trent Jr. ott lesz a parketten, így izgalmas csatát láthatunk majd - Lowry azért nagyon hiányozni fog a Heatnek, de ha Butler és Robinson feljavul dobásban, védekezésben pedig rangadóhoz méltó önmagukat adják, akkor hazai pályán minden esélyük meglesz a sikerre. Az ESPN egyébként 57-43 arányban a Miamit látja esélyesnek, de jelen pillanatban ez maximum a pályaelőnynek szólhat. 

 

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

Itt a Mavs a toronymagas favorit, a texasiak kimagasló formában vannak, tízből nyolcat nyertek, legutóbb már Kristaps Porzingist is visszakapták, bár az OKC a brooklyni siker után a Cavs ellen is helytállt és jelezte, hogy nem szabad lenézni. Ezzel együtt meglepetés lenne, ha nem Doncicék hoznák ezt a derbit, védekezésben továbbra is ligaelitek és támadásban is kezdenek úgy játszani, ahogy kell, a Thunder pedig teljesen más célokért küzd egy teljesen más kerettel - idén eddig egyébként 2-0-ra vezet a Mavs ebben a párharcban és mindkétszer 87 pont alatt tartotta Gilgeous-Alexanderéket. 

 

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 02:30

A Suns back-to-back lép pályára a detroiti siker után, ahol ugyan nagyon nem kellett megszakadnia, de Deandre Aytont elvesztette és rá most nem számíthat - egyébként pedig az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett az együttes, úgyhogy semmiképp sem lesz friss. A Spursnek ilyen gondjai nincsenek, ez már zsinórban a negyedik hazai találkozójuk lesz Vasselléknek, akik egyébként pocsék formában vannak, hosszú vereségszériába csúsztak bele, majd legutóbb ugyan megverték a Clipperst, de játékban ott sem voltak meggyőzőek. Idén eddig oda-vissza nyert a Phoenix, de mindkétszer szoros lett a vége, most az a fő kérdés, hogy mennyi energia maradt Chris Paulékban, mert a minőséget és a formát tekintve még Ayton nélkül is egyértelmű előnyben vannak. 

 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 04:30

Itt a Jazz játszik back-to-backet a Denverben aratott győzelem után, és nyilván fontos lesz, hogy a karanténból visszatérő Gobert-ék mennyire lesznek energikusak a "dupla" második felén. A Lakers pihentebb, otthon játszik, viszont sorozatban hármat bukott, egészen botrányos, amit védekezésben művel és támadásban sem tudunk kiemelni semmit LeBron James játékán kívül - az utóbbi meccseken megint teljesen szétestek az arany-lilák, de elsősorban a védekezés miatt, azt kell kiigazítani. Minőségben nem kérdés, hogy jelenleg a Utah előrébb tart, emiatt vendégként is esélyesebb, de a fáradtság vehet le ebből - más kérdés, hogy ha a Los Angeles nem javul fel hirtelen jelentősen hátul, akkor mindegy, hogy ki milyen fáradt, úgy nem nyerhetnek Westbrookék...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus