Fél héttől Sixers-Hornets, héttől Knicks-Cavs

Mutatjuk a soron következő, korán kezdődő NBA-játéknap programját. 

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 18:30 (élőben AMC Mikro, Sport 1 22:15-től)

A Sixers hullámvölgyben van, sorozatban három mérkőzést vesztett el, visszacsúszott a keleti negyedik helyre és ha nem szedi össze magát, akár további pozíciókat is veszíthet, hiszen a Bulls-Raptors páros másfél meccsre van, ebből lehet még probléma. A Hornets jobb formát fut, a Nuggets elleni szoros vereség óta megverte a New Yorkot és az utóbbi hetekben magabiztosan menetel, szintén pozíciókért hajt a playin mezőnyében, úgyhogy a motivációja is adott, így most szoros küzdelemre van kilátás. Természetesen ha a Philly kihozza magából a maximumot, akkor egyértelmű favorit, főleg otthon, de láthatóak a gondok, James Harden nincs jó formában, a rendszer még nem a igazi sem elöl, sem hátul, ráadásul Hardent legutóbb Rivers is kritizálta, meglátjuk, hogy mi lesz erre a válasz. Sérült egyik oldalon sincs, szokatlanul egészséges kereteket láthatunk majd. 

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 19:00

A Knicks számára hivatalosan is véget ért a szezon érdemi része, a csapat lemaradt a playinről, meglátjuk, hogy ez hogyan érinti a gárda motivációját - mostanában nem játszottak rosszul Randle-ék, de lehet, hogy ez a tudat felborítja a ritmusukat. A Cavs nincs jó passzban, az Allen-Mobley páros nélkül nagyon üres a rotáció magas poszton, ez most is komoly gondokat jelenthet a Robinsonékkal zemben, viszont az ohióiak számára az a tét, hogy megőrzik-e a hetedik helyüket Keleten - előrébb már nem fognak menni, de a Nets-Hawks-Hornets trió szeretné legyorsulni őket az utolsó métereken. Mobley egyébként hamarosan visszatérhet, de ezen az estén elvileg még nem, meglátjuk, hogy ezt hogyan ellensúlyozzűk és hogy mennyire lesz motivált a New York - mindenesetre a nem 100%-os Randle-t azonnal kiültették, ő nem fog játszani. 

 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 01:30

Közvetlen riválisokról beszélünk, hiszen a felek pontosan egyforma mérleggel állnak a playin-zónában, így nagyon nem mindegy, hogy mit játszanak egymással. A Hawks belendült mostanában és sorozatban négyet nyert, de a Brooklyn sincs rossz passzban, bár legutóbb elrontotta a Bucks elleni rangadó végét és hosszabbításban kikapott. Eddig mindkét egymás elleni csatájukat a Nets nyerte, most azért szoros küzdelemre van kilátás: Trae Young kiemelkedő meccseket hoz, a csapatszintű támadójáték is rendkívül gördülékeny, meggyőző szinten játszik az Atlanta. Alapvetően sok pontra számíthatunk, védekezésben egyik fél sem ligaelit, a Young-Irving csatán és Durant napján sok múlhat

 

Chicago Bulls - Miami Heat 02:00

Mindkét csapat lezárta korábbi negatív időszakát és mindkettő két-két győzelemből érkezik: a Heat a Kings elleni siker után Bostonban nyert rangadót, azóta pihenhetett két napot, kérdés, hogy megmarad-e az a lendület. A Chicago Washingtonban nyert, majd az idegenbeli túrája után a Clipperst győzte le túlórában és csak egy pihenőnapja volt, így valamivel fáradtabb lehet, viszont otthon játszhat és az utóbbi két összecsapása alapján szintén kezdi összeszedni magát. Mindkét gárdának fontos lenne a győzelem, a Heat az első kiemelésért küzd, a Bulls pedig azért, hogy maga mögött tartsa a Raptorst, de még a Sixersre is veszélyes lehet és nem mindegy, hogy hogyan helyezkednek a felek. A Miami védekezésben azért előrébb tart, de DeMar DeRozant sosem lehet leírni - a Heatnél Strus, Martin és Vincent játéka kérdéses, a Chicagónál pedig elvileg mindenki bevethető Lonzo Ballt leszámítva. 

 

Golden State Warriors - Utah Jazz 02:30

A Warriors pocsék formában van, a szezonja legrosszabb időszakát éli, sorozatban négyet bukott, Steph Curryről pedig nincsenek biztató hírek - mentálisan sincs jó állapotban a gárda, jelenleg meglepő lenne, ha nyerne. Legutóbb a Suns ellen azért a keménység és a védekezés már alakult, ha ezen az úton halad tovább a társaság, akkor nem lesz elveszett, de a Jazznél visszatért Bogdanovic és a társaság a Jazz ellen meg is törte már a vereségsorozatát. A vendégeknél csak Whiteside sérült, de az ő állapota is kérdésesre javult már, lehet, hogy visszatér és mivel Mitchelléknek is fontos lenne a győzelem, így nekik élniük kellene a GSW jelenlegi helyzetével. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus