Fél kilenctől Boston-Dallas a Sport TV-n

A játéknap viszont már 18:00-kor kezdődik egy Nets-Knicks városi derbivel, 20:00-tól pedig Pistons-Clipperst is rendeznek. 

Brooklyn Nets - New York Knicks 18:00

Mindkét csapat javulni látszik a korábbi letargia után, a Nets az előző két meccsét megnyerte, legutóbb Philadelphiában aratott rendkívül értékes és impresszív győzelmet, míg a Knicks sorozatban hármat nyert az idegenbeli túrája során, mielőtt legutóbb szoros meccsen alulmaradt Memphisben. Most mindkét gárdában van tartás, annyi hogy a Netsnél Kyrie Irving és LaMarcus Aldridge nem lesz, de így is van miben bízniuk Kevin Durant és a javuló forma révén - a Knicksnél a magára találó védekezést és a letisztultabb, a Randle-Barrett páros körül talán tudatosabban szerveződő támadójátékot lehet kiemelni. Eddigi két egymás elleni meccsüket a Nets nyerte és otthon most is esélyesebbnek tűnik, de ez a New York az utóbbi időben okozott meglepetéseket, ha valamikor, akkor most nem szabad leírni. A vendégeknél új sérült nincs, az elmúlt mérkőzéseken látott rotációval számolhatunk. 

 

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 20:00

A Pistons a korábbi remek formája után most sorozatban kettőt bukott, de a Bulls és a Celtics volt a két ellenfél, úgyhogy ez beleférhet, főleg úgy, hogy bár az önbizalmukat építik és a fiatalokat fejlesztik, de egyéb céljuk nincs, a szezon eredmény szempontjából már régen elment nekik. A Clippers nincs jó passzban, négyből hármat bukott és bár a támadójátékot nagyjából újra megtalálta a csapat a kisebb szétesés után, de legutóbb ez sem volt elég Atlantában. Alapvetően azért jobb csapatot alkotnak Reggie Jacksonék, de most Covington sem játszhat, nincsenek tökéletes állapotban - meglátjuk, hogy mire mennek Cunninghammel, vagy hogy a Morris-Zubac páros hogyan boldogul Grantékkel a gyűrűhöz közelebb. Az esélyesebbek a vendégek, de számukra sincs óriási tét, annyira betonbiztos nyolcadikak Nyugaton, hogy jelen pillanatban se előre, se hátra nem tudnak mozdulni. 

 

Boston Celtics - Dallas Mavericks 20:30 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két jó csapat között, a Boston a keleti dobogóért támad (fél meccs a hátránya), míg a Dallas a nyugati negyedik helyért igyekszik, egyetlen mérkőzéssel van lemaradva a Jazztől. Mindkét fél jó formában is van, egyaránt nyolcat nyertek az utóbbi tíz találkozójukból, a liga legjobb védekezései közé tartozik a Mavsé és a Celticsé is, de Jayson Tatum és Luka Doncic révén egy bármire képes, jó passzban lévő szupersztár is található a feleknél. Nehéz mit jósolni, aki jobban dobja a triplát, akinek jobb meccset játszik a szupersztárja, az nyerhet - a Boston otthon azért valamivel esélyesebb, főleg hogy a vendégeknél Jalen Brunson és Dorian Finney-Smith játéka is erősen kérdéses, míg Smartéknál mindenki egészséges, akinek annak kell lennie. 

 

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 23:00

A Sixers legutóbb komoly pofont kapott a Netstől hazai pályán, megvan az első veresége James Hardennel a soraiban, saját közönsége fejezte ki nemtetszését a játék miatt, úgyhogy most muszáj lenne javítani. A Bucks és a Heat vereségei miatt így is jó helyzetben lehet a gárda, ha hozza a kötelezőt Orlandóban, úgyhogy nem hibázhatnak Embiidék: a Magic viszont abszolút stabil mostanában, nyert is három meccset, a vereségei során is volt, amikor kiegyensúlyozott védekezést mutatott, egyáltalán nem játszik rosszul. Így figyelnie kell a Phillynek, hátul hajlamos "kilyukadni", elöl viszont olyan tűzerővel bír, ami nem sülhet be még egyszer úgy, mint a Brooklynnal szemben - Danny Greent leszámítva minden fontos játékosuk bevethető, úgyhogy nekik áll a zászló. 

 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 00:00

A Pacers back-to-backet játszik a San Antonióban aratott szép győzelem után, amely során szinte végig meggyőzőbb volt a társaság, meglátjuk, hogy mi marad ebből. Az Atlanta azért más szint, ráadásul pihentebb is, mint a b2b második felén érkező SAS, úgyhogy az esélyek természetesen a Hawks mellett szólnak: Youngék legutóbb több gyenge meccs után megverték a Clipperst, most volt idejük készülni, minden fontos játékosuk bevethető, úgyhogy kötelező lenne nekik nyerni. Az Indy alapvetően nem túl motivált, idegenben ez a tegnapi még csak a nyolcadik győzelme volt az egész szezonban, az Atlantának pedig kapaszkodnia kell, hogy javítson a pozícióján - meglepetés lenne egy esetleges vendégsiker. 

 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 00:00

A New Orleansnál a korábbi jó forma már a múlté, előbb Brandon Ingram, majd CJ McCollum is kidőlt, így sorozatban négy vereségnél tartanak, legutóbb 142 pontot kaptak a Charlotte-tól, úgyhogy nem lehetnek nyugodtak még a Rockets ellen sem. A vendégek betonbiztos nyugati utolsók, de az elmúlt mérkőzéseken jó csapatok ellen sem vallottak szégyent, volt tartásuk, arattak két győzelmet és amikor simábban kaptak ki, azért is dolgoznia kellett az aktuális ellenfélnek. Meglátjuk, hogy ez a mostani, két legjobb támadójátékosát nélkülöző Pels mire megy ebben a helyzetben - nagyon kellene neki a siker, hiszen harcban van a playin-helyekért, és a konferencia sereghajtója ellen, otthon akárhogy is, de csak nyerni kellene...

 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 00:00

A felek között nagy a különbség, az OKC az előző négy meccsét elbukta, ebből háromszor is 130 pont felett kapott és természetesen Nyugat alján található a tabellán, valamint játékerőben is, a Memphis viszont a liga második helyéért harcol és bár voltak mostanában botlásai bőven, de az előző két találkozóját például megnyerte. Az esélyes még idegenben is egyértelműen a Grizzlies, Ja Morantéknek meg kell oldaniuk ezt a feladatot, ráadásul a hírek szerint közeledik Dillon Brooks visszatérése is - úgy fest, hogy ezen a túrán már csatlakozik a kerethez és valamikor pályára is léphet majd. Most még valószínűleg nem történik ez meg, de nélküle is blama lenne, ha kikapna a kedvező sorsolása miatt a GSW ellen is jó esélyekkel induló Memphis. 

 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 02:00

A Sunsnál már visszatért Devin Booker, megnyerték a kiemelt rangadót Miamiban, majd tompább játékkal kikaptak a Raptorstól, meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják - a szoros végjátékoknál egyértelműen hiányzik nekik Chris Paul, de alapvetően a támadógépezetük így is működőképes. A Lakers az utóbbi időben csak akkor tudott nyerni, ha LeBron James dobott legalább 50 pontot, ez éppen legutóbb is megtörtént, úgyhogy izgatottan várjuk, hogy a 37 éves klasszis most mire megy - nem 100%-os a térde, de az látszik, hogy csak akkor van esélyük bármire, ha ő emberfelettit játszik. Tegyük hozzá rögtön, hogy olyan óriási tét számukra nincs: előrébb aligha tudnak kerülni és a playin-részvételük is kezd biztossá válni, nagy csodákat már nem kell tenniük azért, hogy az meglegyen, de legalábbis biztosan nem kötelező nyerniük a ligaelső otthonában. Az esélyes jelen pillanatban a Phoenix még akkor is, ha az All-Star óta sebezhető a gárda, de egy James-extrával képes lehet meglepetést okozni a Los Angeles. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus