Fél kilenctől Jazz-Grizzlies, éjfél után Lakers-Thunder

Újabb hat mérkőzést rendeznek, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 20:30

A Memphisnél van gond, eddig 0-3-at hozott a társaság, majd most kiderült, hogy Jaren Jackson Jr.-t az egész szezonra elvesztette - a fő kérdés így az, hogy ez összekovácsolja-e a gárdát annyira fejben, hogy megindul felfelé, mert ha nem, akkor nem hogy a nyolcadik helyért, de a playinért is kaparni kell majd valószínűleg. A Jazz jobb passzban van, de azért Conley-ék is két vereségből érkeznek, úgyhogy hiába jobb és egészségesebb a keretük, könnyen ők se vehetik az estét, bizonyítaniuk kell. Ettől függetlenül inkább nekik áll a zászló, ha a Memphis nem kap különös erőre mentálisan Jackson kiesésével, akkor csak a puszta minőség nem Moranték mellett szól.

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 22:00

A Phillynek továbbra is javulnia kellene, a Pacers elleni vereség után legutóbb nagy nehezen, egy Milton-triplával leküzdötték a Spurst, de ez még mindig nem az igazi, védekezésben továbbra is komoly hiányosságaik vannak, ennél sokkal jobban kellene játszaniuk - főleg hogy egyébként egészségesek és Joel Embiid kifejezetten jó formában is van. A Wizards a papírformának megfelelően 0-3-ra áll eddig a buborékban, most is az az előzetes várakozás, hogy ki fog kapni, de rajtuk nincs teher, úgyhogy könnyedén játszva akár meg is viccelhetik a minden bizonnyal feszültebb Sixerst. Azt persze azért mondjuk el, hogy eddig Thomas Bryant volt a legjobb játékosuk, akinek most nem lesz könnyű dolga Embiiddel szemben, a centercsatát érdemes lesz figyelni.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 22:00

Ez jó meccs lehet, hiszen a Nuggetsnél továbbra is hiányos a keret, a periméteren Will Barton és Gary Harris biztosan nem játszik, Jamal Murray pályára lépése pedig kérdéses, de ugyanez volt az előző két mérkőzésen is, most is valószínűbb, hogy nem vetik be - aztán persze lehet, hogy mégis. A Spurs viszont eddig felülteljesít, két győzelem után a back-to-back második felén, a Philly ellen elszenvedett kétpontos vereség is abszolút belefér, főleg hogy ott is a kezükben volt a győzelem, egy jó játék hiányzott csak - így most a Denver ellen is komolyan kell őket venni. Az alacsonyabb szerkezetük nagyon működik, a fiatal hátvédek rendkívül lelkesek elöl-hátul, ülnek a dobásaik, DeMar DeRozan pedig már két győzelmet is szállított a clutch megmozdulásaival - érdekes lesz, hogy a magas Denver ellen hogyan fog kinézni ez a csapat, de előzetesen bármire képesek lehetnek. Mondjuk centerposzton azért valószínűleg kapaszkodniuk kell, ott lehet mismatch a Nuggets javára, de ez elvileg a Philly ellen is így volt...

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 00:30

Ez kiemelt rangadónak számít, ha a csapatok képességeit nézzük, de a Lakers számára semennyi tét sincs, úgyhogy nem biztos, hogy meg fognak szakadni - eddig egyébként sem brillíroztak azért, igaz, így is 2-1-et hoztak. A Thunder két jó meccset játszott, egy győzelem után legutóbb hosszabbításban kikapott a Denvertől, de ott is a kezében volt a siker, egyelőre minden működik a csapatnál és ha úgy tud védekezni, főleg a periméteren, ahogy eddig, akkor most is jó esélyei lehetnek. Ezzel együtt azért a James-Davis páros feladhatja a leckét, ott azért Gallinariék bajban lehetnek hátul, meglátjuk, hogy ezt hogyan sikerül megoldani - mindenesetre ha a Lakers nem pörög fel igazán, akkor még Schröder és Muscala nélkül is képes lehet nyerni az OKC.

Orlando Magic - Toronto Raptors 02:00

A Magic back-to-backet játszik a Pacers elleni sima vereség után és a Toronto ellen sem számíthat sokkal jobb mérkőzésre a társaság - okosabban, pontosabban kell kosárlabdázni, ha bármit is szeretne ettől az estétől az együttes. A Raptors eddig remekül nézett ki, megnyert két rangadót, nagyon egyben van a csapat elöl-hátul, minden fontos láncszem egészséges, mindig van nyerőember, kintről-bentről büntetnek, ráadásul most frissebbek is - előzetesen szinte minden mellettük szól. Persze azért egy koncentráltabb Orlando okozhat kellemetlenségeket, ha Vucsevics megnyeri a palánk alatti csatát, Gordon triplái beesnek, illetve az Augustin-Fournier duó jól szervez - Carter-Williams viszont minden bizonnyal kihagyja ezt a találkozót.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 03:00

Itt mindkét fél back-to-backet játszik, a Boston kikapott a Miamitól, a Nets viszont ordas nagy meglepetést okozva legyőzte a Milwaukee-t - ezek után érdeklődve várjuk, hogy mire mennek egymással. Papíron azért a Celtics az esélyes még úgy is, hogy Kemba Walker a b2b miatt pihenőt kap, illetve hogy Caris LeVert előző este nem játszott, most viszont van rá esély, hogy visszatér. LeVert egyébként egyszer már dobott 51 pontot a Celticsnek, úgyhogy Tatumék alighanem emlékeznek még arra, hogy nem vehetik félvállról az ilyen meccseket - ők az esélyesebbek, de a Heat ellen például egyáltalán nem játszottak jól, sokkal koncentráltabb teljesítményre lesz szükségük a győzelemhez.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus