Fél kilenctől Thunder-Warriors a Sport TV-n

Öt találkozóval folytatódik az alapszakasz, az első ideális vasárnap esti programnak tűnik.

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 20:30 (Sport 1 - ÉLŐ)

A Warriors elsőre közel vállalhatatlan produkciót nyújtott, a Curry-Russell párosban nem volt átütőerő, védekezésben pedig az sem elég erős szó a csapat játékára, hogy "átjáróház" - ezen több szintet kell javítaniuk, ha győzni akarnak Oklahoma Cityben. Pedig a Thunder is hasonlóan gyenge volt legutóbb, igaz, ők elsősorban támadásban voltak erőtlenek, pontatlanok, már-már értékelhetetlenek, úgyhogy a fő kérdés most az, hogy melyik együttes tud igazán felpörögni és koncentrált, agresszív játékot bemutatni. Kevon Looney viszont nagyon hiányozhat a vendégeknek, Willie Cauley-Stein sem lesz, Draymond Green sem 100%-os, Alec Burks játéka is kérdéses, míg az OKC-nél Roberson és Diallo maradhat távol. 

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 23:00

A Grizzlies két vereséggel, a Nets pedig két szoros meccsel rajtolt, amelyekből egyet megnyert, egyet pedig elvesztett és most arra törekszik, hogy pozitívba fordítsa a mérlegét - még idegenben is esélyesebb a csapat, jobb a kerete és más célokért küzd, mint a Memphis. A hazaiaknál Morant és Jackson Jr. játékát próbálják építeni, ők viszont nem biztos, hogy megfelelőek egyelőre Kyrie Irvingékkel szemben, ráadásul a szezont remekül kezdő Brandon Clarke játéka kérdéses hátfájdalmai miatt - ő eléggé hiányozhat a Grizzliesnek.

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 00:00

Mindkét csapat jól, sőt, talán várakozáson felül kezdte a szezont, hiszen a Wolves két idegenbeli sikert aratott Brooklynban és Charlotte-ban, míg a Miami három meghatározó játékosa nélkül áll 2-0-ra úgy, hogy előző este Milwaukee-ban győzött. A floridaiak viszont ezzel lehet, hogy "elásták" magukat ma estére, hosszabbításos meccs másnapján idegenbeli back-to-backet vívni nem túl biztató dolog, főleg úgy, hogy a Butler-Johnson-Waiters trió most sem lesz ott a pályán, sőt, Derrick Jones Jr. is beszedett egy kisebb sérülést, minden bizonnyal ő sem lép most parkettre. A Minnynél mindenki egészséges, pihentebbek, otthon vannak és ha Karl-Anthony Towns továbbra is olyan foghatatlan lesz, mint az első két meccsen, akkor inkább nekik állhat a zászló. 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 00:00

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, a Dallas a Doncic-Porzingis kettős vezetésével 2-0-ra áll, a Portland pedig a Denver elleni hazai vereség után nyerni tudott Sacramentóban, így érkezik meg Texasba. A Blazers azért komplettebb csapatnak tűnik, Hassan Whiteside egyelőre remekül kezdett és bár Doncic klasszisa sok meccset eldönthet, a túloldalon Damian Lillard személyében abszolút emberére akad - kulcsfaktor lehet, hogy melyikük tud jobban érvényesülni és melyikük tud "megőrülni" mondjuk a negyedik negyedben. Whiteside játéka azért is érdekes lehet, mert Porzingis azért még mindig nem az igazi, Powell pedig továbbra is sérült, úgyhogy magas poszton is érdemes lesz figyelni a párharcokat - a hazai pálya a Mavs mellett szól, egyébként pedig a tavalyi nyugati döntős ellen egy esetleges győzelemmel bizonyíthatná a csapat, hogy számolni kell vele. 

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 02:30

A Lakers támadójátéka eléggé akadozott az első két mérkőzésen, de a másodikat így is nyerte a gárda, a védekezése pedig jól nézett ki, ha ez megmarad, akkor otthon most is esélyesnek számít. Az elöl meglévő problémákat LeBron James agresszivitásával és Anthony Davis centerben játszatásával legutóbb kezelni tudták, kérdés, hogy merre indulnak ezen a fronton, de van annyi fegyverük, hogy meg kell oldaniuk a helyzetet, főleg úgy, hogy Rajon Rondo játékára is van már esély - ő plusz faktor lehet számukra. A Hornets felemásan rajtolt, legyőzte a Chicagót, remekeltek a fiatalok, majd 22 ponttal kikapott a Wolvestól, Nic Batum hetekre kidőlt, úgyhogy vannak azért gondok. Ez a Charlotte jelen pillanatban más szintet képvisel, mint a Lakers, ha ezzel a kerettel nyerni tudnának a vendégek, az komoly bravúr lenne, a LAL szemszögéből pedig komoly blama.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus