Fél tízkor elrajtol az idei NBA-alapszakasz utolsó játéknapja

Mutatjuk, hogy mit kell tudni a mérkőzések előtt. 

A Sport1-en 21:30-tól 03:30-ig élő körkapcsolást nézhetünk a mérkőzésekről, 03:30-tól pedig a Pelicans-Warriors találkozót közvetíti a csatorna.

 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 21:30

Ezen a mérkőzésen a Nets számára van tét, amennyiben a hazaiak nyernek, úgy biztosan hetedikek lesznek Keleten és a lehető legjobb helyről kezdik meg a playint - ez fontos cél, valóban számít, hogy honnan indítja valaki a selejtezőt, úgyhogy ezt hoznia kell a gárdának. Papíron nem is lehet ez nagy kérdés, a Pacers back-to-back érkezik, régóta nincs motivációja, ki is kapott sorozatban kilencszer, nem is túl nehéz játszani ellene, míg a Brooklyn javuló tendenciát mutat és a hírek szerint Seth Curryre is számíthat. A Pacers maximum a draftpicket nézheti. 

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 21:30

Ezen a mérkőzésen a Hornets az "érdekelt" csapat, ha nyer, az Atlanta pedig kikap, akkor még feljebb léphet a playin-tornán, ami nagyon nem lenne mindegy. A Wizardsnak csak a draftpick számíthat, más célja nincs, nem is lehet, legutóbb már Kristaps Porzingist és Kentavious Caldwell-Pope-ot is kiültette a gárda, ők most sem fognak játszani, ez is egyértelmű jel arra, hogy nem akarnak nyerni, még véletlenül sem. A Charlotte két győzelemből, összességében hetek óta jó formát mutatva érkezik és bár Gordon Haywardra nem számíthat, de így is toronymagas favorit. 

 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 21:30

Itt papíron mindkét csapatnak van még tét, de a valóságban a Bucks alighanem szeretne kikapni - a keleti 2-4. helyezett csapatok fő célja az lehet, hogy az első körben elkerüljék a szinte biztosan hetedik Brooklynt, a legjobb pedig mindenkinek a harmadik kiemelés és a Chicago lenne. A Bucksnak ehhez ki kell kapnia, ha nyer, akkor biztosan második és már jöttek is hírek arról, hogy Giannisék kiülik a meccset, így ők aligha akarnak győzni - bár még a vereséggel sem biztos a helyük, mert ha a Boston és a Philly is eldobja a maga meccsét, akkor maradnak másodikak a címvédők. A Cavsnek ez fontos lenne a playin miatt, ha nyer, akkor minimum nyolcadik, ha nyer és a Nets kikap, akkor hetedik, ha viszont veszít, akkor még hátrébb csúszhat és még nehezebb helyzetbe hozhatja magát - a kerete mindegy is, az akarat már eldöntheti ezt a küzdelmet. 

 

Houston Rockets - Atlanta Hawks 21:30

A Rocketsnek semmiért nincs értelme küzdenie, se nyerni, se kikapni nincs motivációja, elérte, amit akart - a Porter Jr.-Green páros kedvére dobálózhat, ahogy akar és éppen tud, nem számít sehova. Az Atlantának viszont számít, a társaság szeretne előrébb kerülni a keleti kilencedik helyről vagy legalább megőrizni ezt a pozíciót, mert ha kikap, a Hornets pedig nyer, akkor csak 10. hely lesz belőle. Emiatt Youngéknak kell a győzelem, alapvetően jó formában vannak, nyilván sokkal jobbak is, mint a Rockets és a hírek szerint játszatnak is mindenkit, ők nem pihentethetnek. A Houston teher nélkülisége azért veszélyes lehet a vendégekre, ha kifognak egy jó dobóformát a hazaiak, okozhatnak kellemetlen meglepetést. 

 

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 01:00

A Memphis számára lényegtelen meccs, mindenképpen másodikak lesznek ligaszinten, ráadásul back-to-back játszanak, így aligha akarnak megszakadni - Ja Morant visszatért tegnap, a jó hangulat is megvolt, a kiütéses győzelem szintén, elengedhetik ezt a derbit. Viszont a Bostonnak nem tét nélküli a meccs, hanem egyenesen a vereség az érdeke: ha Tatumék nyernek, a Bucks pedig leadja a maga találkozóját, akkor a Celtics lesz a keleti második, vagyis minden bizonnyal a Nets ellenfele az első körben. Ha a vendégek kikapnak, akkor biztosan nem tudnak másodikak lenni, lehetnek viszont negyedikek és a Raptors ellenfelei, az sem feltétlenül jó, mindenesetre az az előnye meglesz a gárdának, hogy a feldobáskor már ismerni fogja a Bucks eredményét. 

 

New York Knicks - Toronto Raptors 01:00

Itt egyik csapat számára sincs tét, a Knicks már régen búcsúzott, a Toronto fixen ötödik kiemelt, úgyhogy VanVleetéknél alighanem a pihentetés lesz még hangsúlyosabb - az utóbbi két mérkőzésen már alkalmazta ezt Nick Nurse, valószínűleg most még inkább efelé tolódik a terv. Nem kell nekik sem lendület, sem semmi, csak egy sérülésmentes, nyugodt nap, az eredmény teljességgel lényegtelen. 

 

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

Ennek a meccsnek sincs már semmi értelme, a Miami biztosan megnyerte Keletet, a Magic biztosan utolsó lett a konferenciában - egyik fél sem mozdulhat semerre, fixek a pozíciók, senki nem akar már semmit. A Heatnél a lendület, a jó forma is megvan, hiszen a korábbi hullámvölgy után sorozatban hat győzelemnél tartanak Jimmy Butlerék, akiknél bőven lehet pihentetés is, de az biztos, hogy küszködni nem fognak. 

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:00

A Sixers back-to-backet játszik, Joel Embiid előző este bebiztosította a pontkirályi címét, az MVP-díjnál pedig aligha számít majd ez a találkozó, így igazából nekik sincs értelme leharcolni magukat - a Bostonhoz hasonlóan a Milwaukee eredményét már ők is ismerni fogják, mire elkezdődik a meccsük. A b2b is afelé viszi a dolgot, hogy inkább üljék ki a mérkőzést, hacsak nem akarnak még gyakorolni valamit az utolsó pillanatban is - az rájuk férne, de nem biztos, hogy ebben a helyzetben érdemes kockáztatni. Ha kikapnak, akkor biztos negyedikek és a Torontóval találkoznak, annyi lehet a motivációjuk, hogy ha a Celticsen látják, hogy elengedte az ügyet, a Bucks pedig kikapott, akkor egy győzelemmel becsúsztathatják magukat a harmadik helyre és a Chicagóval találkozhatnak az első körben. 

 

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 02:30

Itt abszolút semmi tét, a Minnesota fix nyugati hetedik, a Chicago fix keleti hatodik, senki nem mozdulhat semerre, a Bullsnál az lehetne a cél, hogy kicsit stabilizálják magukat a playoff előtt, de az nem egy ilyen jelentéktelen meccsen fog megtörténni. Egyik csapat sem akar semmit az estétől, csak valahogy túl kell élni a mérkőzést. 

 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 03:30

A Mavericks számára van annyi tét, hogy harmadik vagy negyedik lesz-e Nyugaton: vereség esetén biztosan negyedik, győzelem esetén lehet harmadik, ha a GSW kikap. A Spurs biztos nyugati tizedik, ráadásul back-to-backet játszik úgy, hogy előző este is pihentetett a Warriors ellen, aligha fogja megnehezíteni a Mavs dolgát a társaság. Luka Doncic végül játszhat a Dallasnál, amely azt nem tudja, hogy ki lehet az ellenfele: a Jazz-Nuggets páros még nem döntötte el az ötödik-hatodik helyet, így a harmadik-negyedik pozíció inkább csak az ágakról dönt, hogy továbbjutás esetén a második körben a Sunsszal kell-e találkozni vagy sem. 

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:30

A Lakers számára már nincs tét, meccsek óta nem is érdekli Westbrookékat az egész, nem is játszanak a sztárok, míg a Denver még nem zárta le a dolgot, ha nyer, a Jazz pedig kikap, akkor Jokicsék lesznek az ötödikek Nyugaton. Számukra ennyi a tét, meg persze a padlón lévő ellenféllel szemben a publikumot is ki lehetne szolgálni, ha van rá igény - viszont a hírek szerint benne van, hogy a kezdőt kiülteti Michael Malone és nem ítéli olyan fontosnak azt az ötödik kiemelést. 

 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 03:30

Itt sincs tét, a Clippers biztosan nyugati nyolcadik, ráadásul back-to-backet játszik, a Thundernek pedig maximum a vereség lehet az érdeke, de még akkor is kellene egy Pistons-győzelem ahhoz, hogy bármi is változott a drafcetlik terén. A Los Angeles jó passzban van, az OKC pedig botrányosan gyenge kereteket küldött pályára mostanában, nagyon durván veszíteni akart a csapat, minden bizonnyal most is ez lesz a terve, a Clippersnek pedig mindegy, hogy mi lesz, nyerhet is - ha pihentet, akkor is inkább a hazai együttesnek áll a zászló. 

 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 03:30 (Sport 1)

A Pelicans az előző esti meccsekkel biztosította a kilencedik helyét Nyugaton, így mindenképpen a Spurst fogadja a playin-torna első felvonásán, most fáradtabb, nem is teljesen egészséges, nincs miért kaparnia. A Warriors jó formában van, az előző négy mérkőzését megnyerte, viszont szintén back-to-backet vív, emiatt lehetnek hiányzói is, bár Klay Thompsont lehet, hogy most beveti Steve Kerr. A vendégek a nyugati harmadik hely megtartásáért mehetnek, ha győznek, akkor ez biztosan megvan, ha nem, akkor valószínűleg negyedikek - az elsőkörös ellenfelüket nem ismerik, de ahogy a Mavsnél írtuk, az ágak is jelenthetnek némi különbséget. 

 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 03:30

Itt nincs tét, a Suns régóta biztosan ligaelső, a Kings régóta biztos kieső, egyik felet sem nagyon érdekelheti ez az egész, a Sacto ezt folyamatosan bizonyította is mostanában, a Phoenix mondjuk nem, mert még legutóbb is szinte full kerettel kiállva nyert a Jazz vendégeként. A hírek szerint most sem ülteti szét csapatát Monty Williams, úgyhogy az esélyek egyértelműek, győzelem esetén 65 sikerrel zárhatja az alapszakaszt az első kiemelt. 

 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 03:30

Itt pedig a Jazznek kell nyernie, ha ez megvan, akkor fix nyugati ötödik a Denver eredményétől függetlenül. A Portland nyilván csak az OKC-hez mérhető már jó ideje, amúgy nem NBA-szint, nincs is semmilyen tét a hazaiak számára, úgyhogy csak az egyébként kissé szétesettnek tűnő Utah-n múlik, hogy mi lesz a sorsa. Persze annyira nem lehetnek szétesve Gobert-ék, hogy ezt ne oldják meg...

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus