Fél tíztől Bucks-Clippers a Sport TV-n

A Warriorst fogadja a Lakers, visszavágna a Washingtonnak a Boston - íme a napi beharangozó. 

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 21:30 (Sport 1)

Ez kiemelt rangadó lesz két bajnokesélyes csapat között, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. A Bucks sorozatban négy meccset nyert, főleg támadásban rakta helyre magát a korábbi gondok után, míg a Clippers kevésbé kiegyensúlyozott, de már mindenki visszatérhetett és legutóbb nagyon magabiztosan reagáltak a memphisi vereségre is Tyronn Lue játékosai. Fontos, hogy elvileg szinte teljes kerettel állhatnak ki a felek, a hazaiaknál tehát tíz kihagyott mérkőzés után visszatérhet Jrue Holiday és a vendégeknél is bevethetőek a kulcsemberek. Érdekes lesz, hogy Nic Batumék mire mennek a jó formában lévő Giannis Antetokounmpóval, ki tudják-e szorítani a festékből, illetve hogy Khris Middleton Paul George-dzsal, vagy Kawhi Leonarddel vív-e oda-vissza csatát - és persze, hogy annak mi lesz a vége. A Milwaukee-nak Holiday jó játékára is szüksége lenne elöl-hátul, de tőle ilyen kihagyás után valószínűleg dőreség lenne extra produkciót várni - mindenesetre így is parádés mérkőzésre van kilátás. 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 01:00

A Toronto két vereség után legutóbb javított a Rockets ellen, míg a Chicago több győzelmet követően kikapott a Sunstól, ezek után szeretne javítani - azon a meccsen is volt esélye és előtte kifejezetten jó formában volt, ment a playoffért, úgyhogy most is lehet keresnivalója. A Raptors fő gondja Pascal Siakam kiesése, őt Anunobynak, Boucher-nek, vagy valakinek pótolnia kell, de sem minőségben, sem szerkezetben nem lesz ez könnyű, pláne úgy, hogy igazából elég rövid ez a torontói kispad. Persze a Bulls "sérültebb" még ezen a poszton is, de LaVine-ék jobban hozzászoktak talán ehhez, így voltak eredményesek eddig is - meglátjuk, hogy ki tudják-e használni az erőcsatár hiányát, vagy Kyle Lowryék jó kinti védekezéssel kihúzzák a méregfogukat és otthon tartják a győzelmet. 

Boston Celtics - Washington Wizards 01:00

A Washington back-to-backet játszik a Minnesota ellen hozott kötelező után, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy mennyire tudnak frissek lenni Bradley Bealék - idegenbe mennek fáradtan, ez azért nem mellettük szól. Két hete viszont már megverték a Bostont és bár a Celtics legutóbb Kemba Walker remeklésével nyert, ettől még nem jött ki a gödörből, a Tatum-Brown páros kicsit fáradtnak tűnik, a játék nem működik és kifejezetten rossz formában voltak az említett meccs előtt - abba a negatív időszakba fért bele a Wizards elleni vereség is. A fővárosiaknál elvileg a b2b ellenére játszani fog Russell Westbrook (mostanában már nem pihentetik, mert lendületben vannak), Davis Bertans is kimozogta a kisebb sérülését, a Celticsnél viszont Jaylen Brown játéka is kérdéses, messze van a 100%-os állapottól. A Bostontól mindenképpen a jobbik forma kell még ebben a helyzetben is, különben ismét borsot törhet Tatumék orra alá a Wizards, bár a hazai pálya és a frissesség miatt azért csak nyernie kéne Brad Stevens együttesének...

Detroit Pistons - New York Knicks 02:00

Itt a New York játszik back-to-backet, előző este a Pacers ellen nyert meg egy kiélezett, az utolsó pillanatokig szoros csatát a társaság és összességében remek formában van, nyolcból hat győzelemmel 50%-ra javította a mérlegét. A Detroitnál nincsenek ilyen sikersztorik, az előző két meccsét megint elvesztette a gárda és bár most otthon játszhat egy fáradtabb ellenféllel szemben, de így sem tekinthető esélyesnek. A kérdés igazából a Knicks ereje - ha Randle-ék nem fáradtak el nagyon és van még bennük energia védekezni, lepattanózni, hozni a szokásos agresszivitásukat, akkor az a jelenlegi Pistons is elég lehet, ha viszont nem, akkor azt kihasználhatják Jerami Granték. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 02:00

A Miami jó formába lendült, sorozatban öt mérkőzést nyert meg, legutóbb pedig a ligaelső Jazzt is lenyomta, úgyhogy most már esélyesként léphet pályára a Hawks ellen, főleg úgy, hogy a vendégek finoman szólva nincsenek jó passzban. Trae Youngéknál leginkább egy-egy jó este ékelődik be az amúgy harmatos szzezonjukba, legutóbb az OKC-től kaptak ki, de nemrég megverték a Bostont (kétszer) és a Denvert is, úgyhogy a nagyobb csapatok ellen értek már el remek eredményeket. A Heatnél Goran Dragic már visszatért és legutóbb jól is játszott, Bam Adebayo sem pihenteti a kisebb sérülését, ő is rendelkezésre áll, a Herro-Bradley páros nincs, de előbbi játéka elvileg kérdéses, közel van a visszatéréshez. Akárhogy is, de ha Jimmy Butlerték most is olyan fegyelemmel és odafigyeléssel játszanak, mint az elmúlt meccseiken, akkor otthon ez ismét hozható találkozónak tűnik számukra. 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

A Rockets  zsinórban tíz vereség után szeretne valahogy megkapaszkodni, míg a Memphis nemrég egyszer meglepte a Clipperst, de ezen felül azért Ja Moranék sem brillíroztak mostanában. Ezzel együtt persze jobban néznek ki, mint a hazaiak, akiknél maximum részsikereket lehet elkönyvelni, meglátjuk, hogy mikor tudják megtörni a jeget - Victor Oladipo most biztosan nem játszik, ez nem igazán segíti a texasiak ügyét. A Memphis magas poszton dominálhat Jonas Valanciunasszal és ha Moranték úgy tudnak rohanni, valamint a festéket támadni, mint a Clippers elleni első meccsen, akkor nyert ügyük van - nagyon kellene is nekik a győzelem, hiszen a playoffért mennek...

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 02:00

A Lakers négy vereség után legutóbb legyőzte a Portlandet és bár ott sem volt túl meggyőző a bajnok, de a védekezés egyben volt, Dennis Schröder pedig visszatért, ami adott egy lökést LeBron Jameséknek. A GSW összességében jobb formában van, sorozatban hármat nyert, legutóbb 130 pontot dobott és ebben a szezonban egyszer már győzni tudott a Lakers vendégeként, meglátjuk, hogy Steph Curryék támadójátéka mennyire tud érvényesülni. Azon most is meglepődnénk, ha az Anthony Davis nélküli Los Angeles komoly dobófesztivált rendezne, főleg hogy a Warriors sem védekezik rosszul, de Jamesék azért hátul extra dolgokra képesek még így is és ha meg tudják bontani a Curry-Green kapcsolatot, akkor otthon bennük lehet a győzelem. Persze ha nem, akkor a mostani GSW könnyedén szét is dobhatja őket...

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 03:00

A Minnesota back-to-back lép pályára a washingtoni veresége után, egyelőre nagy változás nem történt a csapatnál, puhán, akaratgyengén játszanak, ezen próbál változtatni Chris Finch. A jelenlegi Suns viszont sokkal jobb annál, hogy elrontson egy ilyen ziccert, Chris Pauléknál voltak már leolvadások, "kihagyott" meccsek, de az utolsó nemrég történt, meglepődnénk, ha ismét belelépne ebbe a csapdába Monty Williams alakulata. Sem tehetségben, sem csapatépítésben, sem fejben nincs egy szinten a két gárda, a minnesotai hazai pályát is bőven ellensúlyozza a back-to-back és mivel a Phoenixnél csak Saric sérült (az ő játéka kérdéses), így masszív favoritnak számítanak. 

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 04:00

A Kings legutóbb kilenc vereség után tudott újra nyerni Detroitban, kérdés, hogy ez hoz-e bármilyen áttörést Foxéknál, vagy csak egy egyszeri estéről van szó - egyébként a Charlotte abszolút jobb csapat náluk, úgyhogy ha nyerni akarnak, akkor mindenképpen a legjobb formájukat kéne hozni. A vendégek legutóbb eláztak a GSW pontesőjében, de előtte megverték a Phoenixet, összességében 50% feletti teljesítménnyel haladnak mostanában a hiányzóik ellenére, bár tény, hogy a nyugati túrájuk negyedik állomásához érkeztek, aligha lesznek túl frissek. Devonte' Graham egyébként továbbra sem játszhat náluk, Cody Zeller pályára lépése pedig kérdéses, míg a Sacramentónál Tyrese Haliburton nem bevethető, ez érzékeny veszteség a hazaiak számára. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus