Fél tíztől Clippers-Mavs a Sport TV-n

Dübörög tovább az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit várhatunk a következő játéknap tíz mérkőzésétől. 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 21:30

Ez mindenképpen kiemelt rangadónak számít, de az eddigi két meccs alapján a Clippers azért esélyesebb - Paul George-ék jó formában vannak, nyertek is két rangadót, míg a Mavs kevésbé tűnt meggyőzőnek és Luka Doncicék el is vesztették mindkét találkozójukat. A találkozó érdekessége, hogy a Dallas előző szezonja éppen a Clippers elleni kieséssel ért véget, meglátjuk, hogy ahhoz képest most mi változott a csapatok összevetésében - mondjuk Marcus Morris még mindig nem játszik, szóval Doncic ebből a szempontból nyugodtabb lehet... A LAC oldalán Kawhi Leonard játéka hivatalosan kérdéses, miután nyolc öltéssel varrták össze a száját tegnap, de elvileg nincs komolyabb baja, úgyhogy akár játszhat is - meglátjuk, hogy Tyronn Lue-ék erőltetik-e. A Mavsnél Kristaps Porzingis nem bevethető továbbra sem, a többiekre elvileg számíthat Rick Carlisle.

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

A Hornets back-to-backből jön, ráadásul két vereség után próbálna valahogy megkapaszkodni - egyelőre nagyon nem áll össze ez a csapat, hiába Rozier erős kezdése, Hayward megszerzése, vagy LaMelo Ball draftja. A Nets ellenben előbb a GSW-t lépte át, majd Bostonban nyert viszonylag simán, a Durant-Irving páros parádés formában van, pihentebbek is, úgyhogy elvileg ők az esélyesebbek - a Charlotte formájával együtt abszolút meglepetés lenne egy hazai győzelem. Náluk Cody Zeller egyébként sincs még hosszú hetekig, így magas poszton bajban lehetnek DeAndre Jordanékkel szemben, de ha a Brooklyn két szupersztárja megtartja a lendületét, akkor amúgy sem egy súlycsoport a két csapat.

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

A felek úgy játszanak back-to-backet, hogy ugyanebben a csarnokban, ugyanígy találkoztak ma hajnalban is, a változás pedig annyi lesz, hogy Russell Westbrook és minden bizonnyal Davis Bertans sem áll a Wizards rendelkezésére éppen a b2b miatt. A Magic eddig mindkét meccsén remek támadójátékot produkált és ha nincs Westbrook, akkor több tűzerő van a vendégcsapatban - kérdés persze, hogy meddig marad meg ez a lendület Vucsevicséknél, de az előző nap és Westbrook esetleges hiánya miatt most is jó esélyeik lehetnek. 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 01:00

A Spurs a Toronto legyőzése után, back-to-back lép pályára, míg a Pelicans egy napot pihenhetett a Miami elleni vereség után - ott elég szűk volt a rotáció, Stan Van Gundy vezetőedző pedig be is vallotta, hogy ezt elrontotta, több játékost kell forgatnia. Meglátjuk, hogy most mennyire tartja ezt be, mindenesetre a San Antonio ellen még pihentebben, otthon sem lesz könnyű dolguk, hiszen a texasiak kettőből kettőt nyertek és mindkétszer nagyszerűen támadtak - előző este a Torontót gyűrték le, most abból a sikerből érkeznek. A csapatok akár riválisai is lehetnek egymásnak az idei PO-ért zajló küzdelemben, legalábbis most még ez a helyzet, de a New Orleanstól azért nyilván többet várnánk - érdekes lesz a Williamson-Aldridge csata, de az is, hogy Brandon Ingrammel mihez kezdenek majd DeMar DeRozanék, illetve ez természetesen fordítva is igaz. 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 01:30

Két 2-0-s csapat találkozik egymással és ez egyiktől sem volt "automatikus" a szezon előtt, a Cavstől abszolút nem, de a Sixers is felülmúlja eddig a pesszimistább várakozásokat azzal, hogy az előszezonban és most is viszonylag stabil, tudatos játékkal hozza az eredményeket. Nyilván a Philly az erősebb és a Cleveland dolgát az is nehezíti, hogy egy dupla hosszabbítás után lép pályára - igaz, több fiatal alapemberük is van az ohióiaknak, de ez így is nagyon komoly terhelés lesz, főleg egy ilyen offszezon után. A Phillynél az ilyen back-to-backek esetében az utóbbi években egyértelmű volt, hogy Joel Embiid nem játszik, de most nem beszéltek erről Doc Riversék, nincs hír arról, hogy pihentetnék a centert. Akármelyik fél is nyer, elmondhatja magáról, hogy kimaxolta a szezon első hetét!

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

Itt a Knicks játszik back-to-backet a Philly elleni sima hazai vereség után, úgyhogy toronymagas favorit a GSW-t legutóbb ízekre szedő Milwaukee. Gianniséknál az egyéni teljesítmények még ingadoznak, de az tény, hogy egész más szintet képviselnek, mint a New York, sérültjeik nincsenek, mindenki bevethető, ráadásul egy nappal többet pihenhettek, mint ellenfelük - amelynél Barrett és Payton is borzasztó volt előző este, nem mondanánk, hogy Holiday és Middleton ellen mondjuk sokkal könnyebb dolguk lesz, ha alkotni akarnak, ráadásul Randle baja is meggyűlhet Giannisszal...

Indiana Pacers - Boston Celtics 02:00

Az Indiana két magabiztos győzelem után, de egy back-to-back második felén érkezik meg a meccsre, míg a Boston a Milwaukee legyőzése után karácsonykor kikapott a Brooklyntól, úgyhogy most javíthat. A vendégek pihentebbek, de elég szűk az érdemi rotációjuk, igazából a Tatum-Brown pároson múlik a támadójáték, Smart egyelőre nem az igazi, Teague-nek egy jó meccsére jutott egy nagyon gyenge, a Theis-Thompson centerpárosnak pedig elég nehéz dolga lesz a Sabonis-Turner duóval szemben - utóbbi alaposan megszorongathatja az eddig nagy energiával játszó Thompsont, Sabonis pedig támadásban húzza magával az Indyt. Előző este már Oladipo is jól játszott, a kulcsemberek rendben vannak a Pacersnél, a kérdés az, hogy mondjuk Warren tud-e mit kezdeni Tatummal - két jó csapatról beszélünk, a fáradtságot ellensúlyozhatja a hazai pálya, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. 

Chicago Bulls - Golden State Warriors 02:00

A Bulls back-to-backet játszik úgy, hogy sorozatban másodszor kapott ki simán, méghozzá legutóbb szörnyű leolvadással, ami után Billy Donovan vezetőedző is "felvonta a szemöldökét" - nagy kérdés, hogy erre hogyan reagál majd csapata, hogy felszántják-e a parkettet LaVine-ék. A GSW szintén két nagyon sima vereség után, történelmien gyenge pontmutatóval áll, úgyhogy a vendégeknél is komoly gondok vannak, ráadásul idegenben lesznek, annyi, hogy ők egy nappal többet pihenhettek, ez szól csak mellettük. Steph Curryben persze mindig bízhatnak, de egyelőre a korábbi MVP sem nyerte vissza a topformáját, a Wiggins-Oubre páros borzalmas, Marquese Chriss nem fog játszani, bár az már kérdéses, hogy mi lesz Draymond Greennel - lehet, hogy ő visszatérhet. James Wiseman játékának örülhettek eddig, de eredmény nélkül nem lesz sokáig elég az, hogy az újonc teljesít - a mostani Chicagót meg lehet verni, ha ezúttal is simán kikapnak, akkor tényleg baj van...

Sacramento Kings - Phoenix Suns 03:00

A felek előző nap szintén egymással játszottak ugyanebben a csarnokban, akkor némi meglepetésre nyerni tudott a Kings, most 24 órával később jön a visszavágó - nyernie kellene a Sunsnak, hogy igazolja a várakozásokat. Ennek érdekében mindenképpen jobb dobóteljesítményre lesz szükségük, főleg távolról, de Aytonnak és Bridgesnek is javulnia kell, különben Foxék képesek lehetnek másodszor is behúzni a győzelmet. Nagy csodák nincsenek, a keretekben elvileg nincs változás, nem üli ki a meccset a b2b miatt mondjuk Chris Paul, úgyhogy egész egyszerűen az "új nap, új remények" elv alapján megnézhetjük ezt a párosítást még egyszer. 

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 04:00

A Minnesota a Utah vendégeként aratott némileg meglepő győzelmet előző este, most back-to-back érkezik meg a bajnok csarnokába, ráadásul lehet, hogy Karl-Anthony Towns nélkül - a center csuklósérülést szenvedett, nem biztos, hogy b2b erőltetni fogják, főleg a Lakers ellen. A hazaiak az első, még gyengébb meccsük után karácsonykor már remek játékkal győzték le a Dallast, most pedig az a legfőbb kérdés, hogy Frank Vogel hogyan terheli Anthony Davist és LeBron Jamest - azt megmondta, hogy mindkettejükre nagyon vigyázni fog a szezon elején és Davisnél egyébként meg is jelent egy sérülés a legfrissebb jelentésben. Ha csak az egyikük hagyja ki a meccset, akkor pihentebben, Harrell-lel, a jól játszó Schröderrel, Kuzmával még így is esélyesebbek lehetnek, főleg ha nincs Towns, de itt azért elég sok a kérdőjel.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus