Fél tíztől Clippers-Pistons, 12 meccsel tér vissza az NBA

Egynapos szünet után ismét felpörög a liga, egy meccset ráadásul magyar idő szerint ma este rendeznek - mutatjuk a programot. 

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 21:30

A Clippers négyből három vereség után érkezik, a Pistons pedig sorozatban négy bukott meccs után próbálna javítani, meglátjuk, hogy melyiküknek sikerül. Az esélyek természetesen egyértelműen a LAC mellett szólnak, a hazaiak jóval előrébb tartanak, saját pályájukon eddig masszívan teljesítettek, de a formájuk valóban visszaesett, míg a Detroit mostanában látott játéka többet rejt annál, mint amit a mérlege mutat - szoros vereségeket szenvedett a gárda és jóval stabilabb, mint korábban. Ettől még persze bravúr lenne Granték esetleges sikere és az utóbbi meccsek gyengélkedése után kötelező nyernie a Clippersnek, de nem biztos, hogy ez sétagalopp lesz...

 

Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 01:00

Itt mindkét együttes remek formában van, a Wolves idei legjobb időszakát hozza és sorozatban öt meccset nyert, míg a Hornets nyolcból hétszer győzött, szintén padlógázzal halad előre. Ballék otthon 6-2-t hoztak eddig, Townsék 3-3-at idegenben, de ha a Minny kiválóan működő védekezése most is kitart, akkor komoly kellemetlenségeket okozhatnak ellenfelüknek - meccsek óta nem kaptak száz pont felett, a Miamit is 101-en tartották és le is győzték. Támadásban talán többet tud a Charlotte és ha ülnek Haywardék triplái, akkor nehéz őket megfogni, de érdekes matchup lesz ez, hogy mire mennek egymással a felek most, amikor mindketten lendületben vannak. 

 

New York Knicks - Phoenix Suns 01:00

A Suns most már zsinórban 14 győzelemnél tart, hihetetlenül összeállt a társaság az utóbbi hetek során és bár a játék nem mindig parádés, de minden esetben megoldást találnak arra, hogy hogyan tudják megnyerni az adott meccset. A Knicks sokkal mélyebben van és bár legutóbb legyűrte a Lakerst, de a jó rajt óta nagyon botladozik a gárda, főleg támadásban harmatos és esetleges, így nagy kérdés, hogy most mire megy majd. Evan Fournier legutóbb beletalált, arra a formájára most is nagy szükségük lesz, azt pedig majd meglátjuk, hogy Julius Randle mire megy Deandre Aytonék ellen, illetve hogy a Booker-Paul párosra lesz-e bármi válaszuk Walkeréknek. Az esélyesebb természetesen a Phoenix, de van annyi potenciál a Knicksben, hogy ezt borítsa, a kérdés az, hogy mikor tudja végre ezt kihozni magából... 

 

Orlando Magic - Chicago Bulls 01:00

Itt most nagyon kellene a győzelem a Chicagónak, DeRozanék ugyanis a remek formájuk után nagyon megtorpantak, előbb szörnyű játékkal kaptak ki a Pacerstől, majd elbuktak a liga legrosszabb csapatának tartott Houston ellen is, így ezúttal kötelező lenne javítaniuk. A Magic abszolút verhető ellenfél, bár Suggsék azért egész stabil játékra képesek jobb napjaikon, de támadásban nincs bennük túl sok fantázia, főleg úgy, hogy Cole Anthony az utóbbi meccseken nem állt rendelkezésre. Akárhogy is, de a Bulls most nem hibázhat, ha ott akar maradni Kelet elejében - idegenben is 6-4-e van eddig, ez nem akkora faktor, a tudás pedig egyértelműen LaVine-ék mellett szól, főleg hogy már Nik Vucsevicset is visszakapták legutóbb. 

 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 02:00

Mindkét gárda ingadozó formában és ingadozó szezont is teljesít, a Pacers legutóbb éppen kikapott a Lakerstől hosszabbításban, míg a Toronto remek játékkal nyert Memphisben, de egyik csapatnál sem lehet reálisan megjósolni, hogy most melyik arcát mutatja. Az biztos, hogy eddigi mindkét egymás elleni találkozójukat a Raptors nyerte, ebben a csarnokban is győzött már idén a kanadai alakulat, amely idegenben 7-4-re áll, vagyis az abszolút nem hátrány számára, ha vendégként kell bizonyítania. Sérülések tekintetében ők állnak rosszabbul, mert OG Anunoby valószínűleg még mindig nem játszhat, de alapvetően mindkét gárda akkor tud igazán eredményes lenni, ha a rendszere működik, nem az egyén villanások szoktak dönteni. Ettől függetlenül a VanVleet-Brogdon, a Trent Jr.-LeVert, vagy a Siakam-Sabonis csata azért egyénileg is jónak ígérkezik. 

 

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 02:00

Az Atlanta remek formába lendült és sorozatban hat győzelem után, magabiztosan érkezhet meg Memphisbe, ráadásul az egészen pocsék idegenbeli mérlegén is sikerült javítania legutóbb, amikor tükörsimán nyert San Antonióban. A Grizzlies még mindig borzasztó hullámzó teljesítményt nyújt, a Jazz idegenbeli legyőzése után otthon kapott ki a Torontótól, nehéz megjósolni, hogy milyen lábbal kelnek fel Moranték. Ha a jobbik arcukat mutatják, akkor igazából mindenük adott ahhoz, hogy nyerjenek, de alapvetően azért ha a Hawks védekezése egyben marad, akkor Collinsék több fegyverrel operálnak és több lábon állnak, mint ellenfelük. A Morant-Young csatát élmény lesz nézni, a két látványosan játszó fiatal irányítóra érdemes lesz odafigyelni. 

 

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 02:00

Muszáj lenne javítania a Washingtonnak, hiszen a szezont parádésan kezdő fővárosiak az utóbbi meccseken megtorpantak és a New Orleansban elszenvedett bántósan sima vereség után ideje magukba nézniük, hogy mi kezdett el félrecsúszni mostanában. A Thunder papíron megint verhető, Giddey-ék nincsenek igazán jó formában, Shai Gilgeous-Alexander is hiányzott az utóbbi időben, de azért stabilak voltak az esetek többségében és a vereségeik idején sem omlottak össze, nem adták olcsón magukat. Az erőviszonyok szerint nyernie kell a Wizardsnak, de ehhez elsősorban védekezésben és akaratban kell visszatalálniuk oda, ahol korábban voltak - az utóbbi öt meccsből elszenvedett négy vereség a mérlegüknek sem tett jót, pedig szeretnének ott maradni a keleti topcsapatok között. 

 

San Antonio Spurs - Boston Celtics 02:30

A Celtics jó formában volt az utóbbi időben, majd legutóbb meglehetősen simán, reális esély nélkül szenvedett hazai vereséget a Brooklynnal szemben, így most idegenben szeretne javítani. A Spurs ehhez ideális ellenfél lehet, mert odáig jutottunk, hogy Gregg Popovich csapata a liga egyik leggyengébb és legrosszabb formában lévő együttesének számít, az Atlanta elleni hazai vereséggel már sorozatban hatodszor kaptak ki és az utóbbi 16 találkozójukból csak hármat tudtak megnyerni. A San Antonión eddig a hazai pálya sem segített (2-6), míg a Boston 5-5-re áll idegenben és ha a Tatum-Brown páros nem fog ki megint olyan rossz dobóformát, mint legutóbb, akkor reálisan nézve magabiztosan nyerniük kell. 

 

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 03:00

Ez papíron rangadó lesz, de a gyakorlatban a Denvernek ehhez még fel kellene nőnie, mert most nagyon mélyen van a gárda. Michael Porter Jr. hosszú távra való elvesztése után most már Nikola Jokics is meccsek óta hiányzik, legutóbb PJ Dozier esett ki az egész szezonra, így pedig rendkívül limitált a gárda maximuma támadásban, ami most már zsinórban öt vereségben csúcsosodott ki. A Bucks ellenben feltámadt és az utóbbi öt találkozóját megnyerte, ugyan még mindig vannak hiányzói a kezdőből, de amikor a három sztárja ott volt a pályán, akkor idén még nem hibázott. Kérdés, hogy mi lesz Jokiccsal, illetve hogy otthon mennyire tudja megemberelni magát a Nuggets, de az aktuális formák alapján még idegenben is jobb esélyei vannak a Milwaukee-nak - igaz, tegyük hozzá rögtön, hogy az utóbbi öt győzelmét mind otthon szerezte. 

 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:30

A Pelicans kicsit mintha éledezne, az utóbbi négy meccséből kettőt is megnyert, legutóbb a Washingtont nagyon megverte, arra a teljesítményre mindenképpen lehet építeni és mentálisan is sokat segítettek a csapatnak ezek a mérkőzések. A Jazz ettől függetlenül természetesen toronymagas esélyes, hiszen sokkal jobb kerettel küzd sokkal nagyobb célokért, otthon játszhat és nincs komoly sérültje, minden fontos játékos pályára léphet. Mitchellék azért nincsenek kirobbanó formában, egy váratlan hazai vereség után legutóbb az OKC ellen is megizzadtak, de reálisan nézve komoly blama lenne, ha nem győznék le a Pelicanst. 

 

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 04:00

A listavezető már 16-2-vel áll, zsinórban ötöt nyert, otthon 10-1-et hozott eddig és legutóbb a Sixers ellen is parádés második félidőt produkált, továbbra is a liga legjobbjának számít és csak a Suns, esetleg egy bizonyos fokig a Nets mérhető hozzá. A Blazers is jó passzban volt a legutóbbi meccse előtt, de ott nagyon rosszul védekezett és meglepő vereséget szenvedett az addig csak bukdácsoló Kings ellen. A rossz védekezés lehetett a back-to-back eredménye is, amiről most nincs szó, azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy idegenben 1-8 a csapat mérlege és a legutóbbi találkozó leginkább ebből a szempontból volt tanulságos. Mivel Lillardék még legjobb formájukban sem nagyon szokták megverni a Warriorst idegenben, így az esélyek most sem mellettük szólnak, ha Curryék a továbbra is top1 védekezésüket kirakják a parkettre, akkor ők a favoritok - viszont ha a Portland a "hazai formáját" hozza, esetleg Lillard Curry ellen tartogatja az idei első nagy robbantását, akkor azért lehet ebből látványos és szoros mérkőzés. 

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A Kings legutóbb remek csapatmunkát bemutatva, koncentráltabb játékkal megtörte a jeget és megverte a Portlandet, ezzel megszületett Alvin Gentry első sikere a klubnál vezetőedzőként, de azt azért kíváncsian várjuk, hogy mi marad meg ebből a folytatásra. Lehet, hogy azzal átszakítottak egy gátat és mostantól összeszedettebbek lesznek, de ezt még bizonyítaniuk kell és igazából az idei Lakers "alkalmas" ellenfél is ahhoz, hogy ez kiderüljön - a jól játszó csapatok azért általában legyőzték eddig a Los Angelest. A hazaiak legutóbb Indianában nyertek hosszabbítást LeBron James 39 pontjával és a veterán sztár jó teljesítménye most is elengedhetetlen lenne a sikerükhöz, mert nagyon rossz hatékonysággal dolgoznak egyébként akkor is, ha Russell Westbrooknak a mostanában rendszeressé váló jobb napját fogják ki. Anthony Davis játéka kérdéses, de ő is nagyon kellene nekik szerkezetileg is, mindenesetre náluk az akarat a fő kérdés - képesek-e annyira megfeszülni és koncentrálni, hogy leküzdjék a régóta meglévő jelentős problémáikat, vagy sem. Ha a Kingsnél azt írtuk, hogy a Lakers alkalmas ellenfél ehhez, akkor ezt fordítva is elmondhatjuk...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus