Fél tíztől Lakers-Spurs, majd hat meccs hajnalban

Mutatjuk a soron következő NBA-játéknap felvezetőjét. 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 21:30

Egyik fél sem brillírozik ebben a szezonban, a Lakers két, hosszabbításban kiszenvedett győzelem után legutóbb egészen pocsék játékkal kapott ki otthon a Minnesotától és most sem látni, hogy mi változna - eddig az egész idényük az erőlködésről és a gyenge játékról szól, LeBron James nélkül pedig különösen bajban vannak. A Spurs sem az igazi, hullámzó a játéka, legutóbb a Dallastól kapott ki Gregg Popovich csapata, úgyhogy a vendégek sem lehetnek magabiztosak, főleg Jakob Pöltl nélkül: a center nem épült fel, így ezt a mérkőzést is kihagyja. A Lakersnél James mellett többen is hiányozni fognak, viszont az egy hónapja maródi Horton-Tucker állítólag visszatérhet - miközben Avery Bradley pályára lépése erősen kérdéses. 

 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 00:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene az önbizalomnövelő győzelem, a Bucks két ilyet behúzott már mostanában, de azóta Bostonban megint kikapott a gárda, ráadásul hosszabbításban, igaz, Giannis Antetokoumpo kihagyta azt a derbit. A továbbra is több fontos emberét nélkülöző címvédőnél Giannis elvileg már játszhat, de Middleton, Lopez és DiVincenzo nem, úgyhogy ezúttal is nehéz dolguk lesz, főleg úgy, hogy most már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek. Az Atlanta viszont semmivel sem áll jobban, sőt: sorozatban hatszor kapott ki Nate McMillan csapata, továbbra sem tud védekezni, nem tud kiegyensúlyozottan támadni és messze elmarad a várakozásoktól, jelentős sérüléshullám nélkül is két meccsel rosszabb a mérlege, mint a teljesen "feldarabolt" Bucksnak. Így nehéz mit jósolni erre az estére, elvileg az Atlantánál minden adott ahhoz, hogy nyerjen és a Milwaukee sebezhetőségét ki is kellene használnia ahhoz, hogy végre javuljon, de egy frissebb Giannisszal ki tudja, hogy mire képes a Bucks...

 

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 01:00

Őrült hosszú hazai széria után még csak idén negyedszer utazik idegenbe a Warriors, de Steve Kerr csapata annyira szenzációsan játszik eddig, hogy természetesen most is egyértelmű esélyes - 11-1-es mérleggel, masszív első kiemeltként ez nem is lehet kérdés. A Hornets azért javult mostanában, a hosszú vereségsorozat után az utóbbi két meccsét megnyerte és főleg az addig pocsék védekezését kapta össze, ami most is kulcsfaktor lesz, de tegyük hozzá, hogy a GSW éppen ebben ligaelső, leginkább ennek köszönheti a sikereit. A csapatok előző meccsét 114-92-re nyerték Steph Curryék, a korábbi kétszeres MVP pedig jelenleg a harmadik ilyen jellegű címének fő várományosa a formája alapján, ráadásul Charlotte-ban mindig jól szokott játszani - nem lesz könnyű estéjük LaMelo Balléknak...

 

Houston Rockets - Phoenix Suns 01:00

Kötelező meccs a Suns számára, a Rockets kereken tíz vereségnél tart sorozatban, eddig az egész szezon során egyetlen mérkőzést nyertek meg Greenék és a világon semmi nem utal arra, hogy valamivel meg tudnák lepni a Phoenixet. A tavalyi nyugati bajnok zsinórban hét győzelemnél tart, idegenben is 3-1-et hozott eddig és bár tíz nappal ezelőtt a vártnál nehezebben győzte le a Houstont (123-111), azóta még jobb passzban van és még nagyobb meglepetés lenne, ha kikapna. Deandre Ayton és Dario Saric ugyan most sem játszhat, de ez nem jelenthet akadályt Devin Bookeréknek. 

 

Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 01:00

Ez érdekes meccs lehet, a Thunder ugyanis teljesen váratlanul sorozatban négy győzelmet aratott és a semmiből hirtelen egy "jegyzett" csapattá vált - elsősorban a védekezésével tudta hozni ezeket a sikereket, érdemes lesz figyelni, hogy a Brooklynnak lesz-e válasza. Az ex-OKC-játékosokon fog múlni minden, ha Kevin Durant és James Harden is úgy játszik, mint legutóbb, akkor nem nagyon lehet kérdés a Nets sikere még idegenben sem, hiszen sokkal-sokkal nagyobb tűzerővel bír Steve Nash csapata, mint mostani ellenfele - ráadásul védekezésben is jobb eddig, a liga első szekciójába tartozik ezen a téren. A Brooklynnál egyébként a jó forma is adott, nyolcból hetet nyert a társaság és idegenben is 5-2-re áll eddig. 

 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 02:00

A meccs fő sztorija az, hogy Damian Lillard nem játszik a Blazersnél sérülés miatt, az irányító nélkül pedig pláne nehéz dolga lesz az egyébként is nagyon szenvedő, erőlködő együttesnek. A Portland két vereség után egyébként legutóbb legyőzte a Houstont, de ott sem tudott igazán dominálni, egyelőre csak 6-7-re áll, ráadásul vendégként az volt az első és egyetlen sikere eddig a szezon során, ez sem ígér sok jót McColluméknak. A Denver viszont jó passzban van, az előző négy mérkőzését megnyerte, védekezésben nagyon harcos és kemény csapatról beszélünk, Nikola Jokics pedig most sem adná olcsón az MVP-címet, ennek megfelelő formában játszik. Michael Porter Jr. sérülése egyelőre nem törte meg őket, otthon 6-1-re állnak, úgyhogy gyakorlatilag minden mellettük szól. 

 

Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 03:30

Ez abszolút rangadó lesz, ugyan a Bulls könnyűnek találtatott a Warriors otthonában, de összességében 8-4-gyel ott van a keleti legjobbak között és többször is bizonyította, hogy parádés játékra képes - elöl főleg a DeRozan-LaVine párosban lehet bízni, hátul pedig Ball és különösen a liga egyik legjobb "kisember-védője", Alex Caruso tud villogni. A Clippers sorozatban hét meccset nyert már, nagyobb hátrányokból is visszajött, védekezésben szintén nagyon szigorú, elöl pedig akkor működik a rendszer, ha esnek a triplák és Paul George mellé egy-két ember fel tud nőni - ez az első pár meccs óta üzembiztos, főleg otthon. A Chicago esélyeit csökkenti, hogy Nik Vucsevics ezúttal sem játszhat, így Ivica Zubacnak kényelmesebb estéje lehet belül, meglátjuk, hogy tudja-e ezt érvényesíteni a Los Angeles - valamivel jobban állnak jelenleg George-ék, a Bullstól inkább lenne bravúr most egy idegenbeli siker, de a 8-4-es mérleg miatt egyáltalán nem írhatjuk le őket.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus