Fél tíztől Raptors-Nets a Sport TV-n

A New York fogadja a Clevelandet, idegenbe látogat a Jazz és a Bucks, pályán a Warriors és a Clippers is - íme a 21:30-kor rajtoló játéknap felvezetője. 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 21:30 (Sport 2)

Ez remek meccsnek ígérkezik és nemcsak a magyar idő szerint barátságos kezdési időpont miatt. A Nets az utóbbi négy meccsét megnyerte és eddig top ötös védekezést hoz le, amellyel ellensúlyozza a még mindig nem túl gördülékeny támadójátékát, ráadásul Kevin Durant idén is MVP-kaliber, ebben nincs változás. A Raptors még ennél is jobb formában volt és szintén a jó védekezésre építve zsinórban ötöt nyert, majd legutóbb egy ponttal elbukott a Cavs ellen úgy, hogy igazából akkor is jól játszott, csak a végjátékban rosszkor hibázgatott. Vagyis két kiváló csapat feszül egymásnak ezen a derbin, az erőviszonyok pedig nehezen megfejthetőek - az valószínű, hogy nem látunk majd nagy dobópárbajt és rengeteg pontot, inkább izgalmas, izmozós, színvonalas, szoros találkozóra van kilátás, egyénileg pedig talán a Durant-Anunoby és a VanVleet-Harden csatát lesz érdemes figyelni. 

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 00:00

Ez is keleti rangadó lesz két jó csapat között, hiszen a Cavs továbbra is a liga egyik legjobb együttesének néz ki teljesen váratlanul, komoly csapatok ellen is remekül játszik, ráadásul eredményeket is hoz, úgyhogy bármire képes lehet most is. A Knicks két vereség után legutóbb győzött Milwaukee-ban és azzal a teljesítményével most is minden esélye meglenne a sikerre, főleg otthon, de a Cavs annyira agresszív és fizikális, hogy csak maximális koncentrációval lehet kihasználni a hibáit. Egyénileg is érdekes lesz, hogy Julius Randle és a clevelandi frontcourt mire megy egymással, a vendégek magas szerkezete ellen nem könnyű érvényesülni, míg hátvédposzton a Sexton-Garland páros találkozik majd a Walker-Fournier duóval, ez is izgalmas csatának ígérkezik. Az ohióiaknál egyébként Love, Markkanen és Okoro most sem játszhat, a hazaiaknál viszont nincsenek hiányzók. 

 

Orlando Magic - Utah Jazz 00:00

A Jazz back-to-backet játszik a Miamiban elszenvedett szoros, de fárasztó vereség után, úgyhogy aligha lesz csúcsformában a gárda, de ezt és az idegenbeli pályára lépést is el kellene bírniuk Gobert-éknek Orlandóban. A Magic az utóbbi két meccsén még a 90 dobott pontot sem érte el, amúgy is csak 2-8-ra áll, otthon 0-4-re, továbbra is fontos játékosai hiányoznak és támadásban elvétve kell igazán komolyan venni, amit egy Jazz-szintű és ilyen célokkal rendelkező csapatnak ki kell használnia. Arról nincs hír, hogy a b2b miatt bárki is pihenne Conley-éknál, úgyhogy kötelező lenne számukra a győzelem. 

 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 00:00

Jelen pillanatban a Wizards az esélyesebb csapat, a hazaiak két vereség után javítottak és legutóbb gyönyörű játékkal rombolták darabokra a Memphist, míg a Bucks a Detroit legyőzése után világossá tette, hogy nem tudott kijönni a gödörből és a Knicks ellen megint viszonylag sima vereséget szenvedett. Jrue Holiday ott már visszatért, de még nem játszott igazán jól, remélik, hogy most már többet tud hozzátenni, de továbbra is több fontos játékosuk hiányzik (Middleton, Lopez, DiVincenzo, de ezúttal Allen játéka is kérdéses), így még mindig csak árnyéka önmagának a Budenholzer-legénység. Hacsak nem jön egy Giannis-őrület, vagy Holiday nem kapcsol már most szupersztár-fokozatba, akkor a Wizards számára ez egy komoly esély egy újabb győzelem begyűjtésére úgy is, hogy Bertansra még ők sem számíthatnak. 

 

Sacramento Kings - Indiana Pacers 00:00

Mindkét csapat jó formában van az utóbbi meccseken, a Kings két szoros vereség után sorozatban kettőt nyert és legutóbb már 140 pontot dobott a Charlotte-nak, míg a Pacers két magabiztos győzelem után épphogy kikapott a Portlandtől. Alapvetően azért egyik fél sem váltja meg a világot, de most tényleg jobban néznek ki a korábbi önmaguknál, úgyhogy ebből is lehet egy jó meccs - otthon természetesen az egyébként is több lábon álló, szervezettebbnek tűnő Sacto tűnik esélyesebbnek, de nem lenne ördögtől való az Indy győzelme sem. Kérdés, hogy LeVert-ék mennyire tudják tartani a meglehetősen gyorsan játszó Foxék tempóját és hogy a Turner-Sabonis páros hogyan viszonyul majd a Holmes-Barnes duóhoz - a vendégeknél egyébként Brogdon és Lamb játéka most is kérdéses, rájuk azért elég nagy szükségük lenne, főleg támadásban. 

 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 01:00

Ez alsóházi meccs lesz, a két csapat eddig 5-12-t hozott együtt, a Thunder csak a Lakerst tudta legyőzni a szezon során és a Spurs sem lehet elégedett magával annak ellenére, hogy legutóbb 102-89-re nyert Orlandóban. Túl nagy színvonal így nem várható, emiatt óriási tétről sem beszélhetünk, az érdekességet leginkább Dejounte Murray és Shai Gilgeous-Alexander csatájától várhatjuk: két robbanékony, sokoldalú, fiatal, motivált irányítóról beszélünk, akik alapjaiban határozzák meg csapataik játékát, valószínűleg rajtuk fog múlni a mérkőzés. 

 

Golden State Warriors - Houston Rockets 02:30

Kötelező a győzelem a Warriors számára, Steve Kerr csapata 7-1-es mérleggel, zsinórban három kiütéses sikerrel a háta mögött léphet pályára, ráadásul a Rockets back-to-backet játszik, így a hazaiak még pihentebbek is. A Houstonban volt tartás mostanában, ezt bizonyítja az előző esti egypontos denveri vereség is, de nem véletlenül áll 1-8-ra, idegenben pedig 0-6-ra, nincs egy súlycsoportban a Golden State-tel. Amennyiben Steph Curryék nem dőlnek hátra, hanem a mostanában látott intenzitással védekeznek (konkrétan ligaelsők ebben jelenleg), valamint támadásban továbbra sem derogál nekik folyamatosan mozogni és ezekből üres helyzeteket kialakítani, akkor nem lehet kérdés a győzelmük. Az egyetlen hátráltató tényező náluk, hogy a Thompson-Wiseman páros után most már Iguodala is kidőlt, a veteránra nem számíthatnak ezen a találkozón. 

 

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 03:00

A játéknapot a Clippers-Hornets zárja majd, ezen a mérkőzésen pedig jelen pillanatban a Clippers az esélyesebb: a hazaiak sorozatban kettőt nyertek, mindkettőt Minnesotában, a védekezésük jelenleg ligamásodik, támadásban pedig mintha kezdenének életjeleket mutatni. A Hornets ellenben 29. a védekezés hatékonyságát tekintve, zsinórban háromszor kikapott, legutóbb 140 pontot engedett ellenfelének, úgyhogy a jó rajt után most már inkább negatív a képlet a Borrego-legénység számára. A Ball-Bridges-Hayward trió tűzereje most is sokat érhet, de csak akkor, ha védekezésben képesek elfogadható szintet hozni, mert az már egyébként a jelenlegi Clippers-támadójáték ellen elég is lehet - nagyon kellene nekik a javítás, de a tartalékos Los Angelesnek is kapaszkodnia kellene, mert még az említett két sikerével együtt is csak 4-4-re áll. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus