Folytatná a Sixers, javíthat a Bucks, újra játszik Irving

Hét mérkőzés szerepel a következő NBA-játéknap programjában. 

 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 01:00

A csapatok két napja találkoztak ugyanitt és akkor némi meglepetésre a Hornets 114-106-os győzelmet aratott annak ellenére, hogy Giannis Antetokounmpo a 40 pontos határt is elérte és a második félidőben ízekre szedte a hazai védekezést. A vendégek most megpróbálnak visszavágni, amelynek kulcsa mindenképpen az lesz, hogy a görög mellé ki tud még fellépni, a kiegészítők mire lesznek képesek - Holiday, Connaughton, DiVincenzo, Allen, Hill és Lopez viszont még mindig nem áll rendelkezésre. A Charlotte-nál mindenki bevethető, nem lesz lényegi hiányzó, változás ugyanakkor, hogy legutóbb a Bucks b2b-et játszott, most viszont egyforma pihenőnap után feszülnek egymásnak a felek - a papírforma a Milwaukee visszavágást ígéri, de ehhez javulniuk kell Middletonéknak, nincs mese. 

 

Detroit Pistons - Utah Jazz 01:00

Érdekes módon az utóbbi öt meccsből ugyanúgy 2-3-at hozott mindkét gárda, pedig nem is egy, hanem két szakadéknyi közöttük a különbség. A Jazznek viszont így most muszáj nyernie, ugyan Gobert, Ingles és Gay nem játszhat, de így is egyértelműen jobb kerettel rendelkezik a vendégcsapat és bár a vereségek idején a védekezés nagyon szétcsúszott, de a Pistons ellen ennek is bele kell férnie, mert Cunninghamék meglehetősen szegényes támadójátékot hoznak általában. Nyilván nem lehet teljességgel leírni a magához képest egészen vállalható formában lévő hazai alakulatot, de jelen pillanatban komoly blama lenne a Jazz részéről, ha nem tudna javítani ezen a mérkőzésen. 

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 01:30

A Celtics 1-1-re hozta a Knicks elleni oda-visszát, a második meccsen 75 ponton tartotta ellenfelét és bár Ime Udoka már sokadszorra kritizálta játékosait, Jaylen Brownék összekapták magukat - ha ezt a formát, hozzáállást, védekezést állandósítani tudják, akkor természetesen most is favoritnak számítanak. Az Indy három vereség után legutóbb azért megverte a Jazzt, ami mindenképpen bravúrnak számított, Lance Stephenson eddig feldobta a gárdát és bár még mindig több periméter-játékosuk pályára lépése kérdéses, de azzal a támadójátékkal most is lenne keresnivalójuk. Nyilván érdekes kérdés lesz, hogy a nagy formában lévő Sabonisszal mihez kezdenek Tatumék, illetve hogy a bostoni húzóemberek mennyit passzolnak, mennyire lesz tényleges játék hazai oldalon és mennyi lesz az erőlködős egy-egyezés - ha utóbbit hozza a társaság, akkor azt a Pacers képes lehet megbüntetni, bár tegyük hozzá, hogy idegenben csak 3-15 Turnerék mérlege a hazai 12-10 mellett. 

 

New York Knicks - San Antonio Spurs 01:30

A Knicks a Boston elleni egyértelmű vereség után próbál meg javítani, míg a Spurs back-to-back lép pályára a Brooklynban elszenvedett hosszabbításos pofont követően, így sokkal fáradtabb lesz, mint ellenfele - ez és a hazai pálya olyan erősen a New York mellett szól, hogy Randle-éknek szinte kötelező lenne nyerniük. Mindezt tetézi a San Antonio alapvetően is gyenge formája, White-ék érdekes módon éppen Bostonban nyertek, de azt leszámítva meccsek óta gyengén védekeznek, ráadásul az idegenbeli túra hetedik állomásához érkeztek, így pláne le vannak már harcolva. A Knicksnél azért lesznek kérdőjelek, Fournier, Walker és Noel játéka sem biztos jelen pillanatban, de így is ők indulnak harcba jobb eséllyel, ráadásul nagyon kellene is nekik a siker, hiszen jelenleg a playin-vonal alatt foglalnak helyet. 

 

Houston Rockets - Philadelphia 76ers 02:00

Itt teljesen egyértelműek az erőviszonyok, hiszen a Rockets tizenegyből tíz vereség után, nyugati sereghajtóként lép pályára, ráadásul egy back-to-back második felén, a Sixers viszont két teljes nap pihenőt után, egy hatos győzelmi szériával a háta mögött futhat ki a parkettre. A vendégek jelentős hiányzók nincsenek, Maxey és Milton játéka nem biztos, de nélkülük is nagy formában van a gárda, Joel Embiid nem tűr ellentmondást mostanában, minden meccsükön elérik a 110 pontot, nincs érv, ami ellenük szólna - mondjuk ilyenkor lehet belefutni váratlan és csúnya vereségekbe. 

 

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 04:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, a Kings Portlandben, a Cavs pedig a GSW vendégeként kapott ki, de játékban, teljesítményben ezúttal is a Cleveland volt biztatóbb - a Sacto egy ilyen tartalékos Blazerstől nem kaphatott volna ki ennyire simán, még a 90 dobott pontot sem elérve. Nagy kérdés, hogy másnaposan kiben lesz több energia, a hazai pálya ebből a szempontból segíthet Holmesékon, de a Cavs egyértelműen jobb csapat jelenleg, nem is kevéssel, ha nem lesznek túl fáradtak Garlandék, akkor ők a favoritok még vendégként is. 

 

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 04:00

Itt is mindkét együtte a back-to-back második felét vívja és itt mindkettő nyerni tudott - a Portland Lillard, McCollum és Powell nélkül verte meg a Kingst, míg a Nets hosszabbításban gyűrte le a San Antoniót. Durantéknek nagyon kellett már egy siker az utóbbi meccsek gondjai után, de ezúttal sem voltak túl meggyőzőek, ráadásul a hosszabbítás tovább súlyosbítja a b2b jelentőségét, jó hír viszont számukra, hogy mivel idegenbeli meccsről van szó, így Kyrie Irving ismét ott lehet a parketten - tudásban és frissességben is sokat tehet ő hozzá. Így egy egészségesebb, teljesebb és sokkal minőségibb keretről beszélünk a vendégek oldalán, a Blazersnél igazából nem lehet sok mindenben bízni, csak abban, hogy a Kings elleni védekezést meg tudják ismételni, a Nets pedig fáradtan és tompán fog mozogni - ha ez összejön, akkor Simonsék egy jó dobóformával okozhatnak meglepetést, de természetesen az esélyes a Brooklyn. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus