Folytatódik a Szezonközi Torna, Lakers-Jazz a Sport TV-n

A Pacers bebiztosítaná a továbbjutását, Deandre Ayton visszatér Phoenixbe, de rendeznek Sixers-Cavaliers és Magic-Raptors összecsapást is éjszaka.

Szezonközi Torna, 5. játéknap

 

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

A Magic 1-1-re, a Raptors 0-1-re áll a keleti „C” csoportban, úgyhogy aki itt kikap, annak a továbbjutási esélyei minimálisra csökkennek, a Celtics (2-0) és a Nets (2-1) is jobb helyzetből várja majd a folytatást. Az aktuális forma a hazaiak mellett szól, az előző három meccsüket kivétel nélkül megnyerték, míg a Raptors az elmúlt öt találkozójából csak azt a kettőt tudta behúzni, amit a Wizards és a Pistons ellen vívtak. A mérkőzés helyszíne nem feltétlenül bír komoly jelentőséggel, egyik csapatnál sem figyelhető meg jelentős eltérés a hazai és az idegenbeli teljesítmények között, és éppen emiatt nehéz is megjósolni, hogy melyik csapatnak jöhet ki inkább a lépés – az aktuális forma a Magic felé billentheti a mérleg nyelvét, de ha mondjuk Pascal Siakam jó napot fog ki, akkor azzal megnyerheti a Raptorsnak a meccset.

 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 01:30

A Szezonközi Tornát két nyert meccsel kezdő Pacers egy újabb győzelemmel bebiztosíthatja a továbbjutását a csoportkörből, az 1-1-re álló Hawks viszont azért lép pályára, hogy megmaradjon a matematikai esélye a csoportelsőségre – ehhez arra is szükségük lenne, hogy ma a Cavaliers nyerjen Philadelphiában, majd nekik meg kellene verniük a Pacers után a Cavalierst is. Ami még izgalmasabbá teszi ezt a találkozót, hogy mindkét csapat kisebb hullámvölgyben van, a Hawks az elmúlt négy meccséből hármat, a Pacers az elmúlt háromból kettőt veszített el. Ez a meccs minden bizonnyal az irányítókról szól majd, a gólpasszlista első két helyezettje néz majd farkasszemet egymással, és amíg Trae Youngnak az lehet a célja, hogy a szezon során először elérje az 50 százalékos mezőnymutatót, addig Tyrese Haliburton azon lesz, hogy kijavítsa a legutóbbi meccsét, ahol 4/14 jó dobással zárt, valamint a 3 gólpasszára is jutott 4 eladott labda.

 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:30

Ennek a meccsnek csak akkor van az alapszakaszon is túlmutató tétje, ha a Pacers veszít a Hawks ellen, mivel mindkét csapat kikapott tőlük, ezért csak több nyert meccsel előzhetik őket a keleti „A” csoportban – a győztes csapat emellett a másik meccs eredményétől függetlenül esélyes marad arra, hogy megszerezze a szintén továbbjutást érő legjobb második helyet is, amihez bizonyosan 3-1-es csoportmérlegre lesz szükség. A Szezonközi Tornától elvonatkoztatva is izgalmas találkozó van kilátásban, a Cavaliers sorozatban három győzelemnél jár, és legutóbb a Nuggets ellen úgy nyújtották szezonbeli egyik legjobb teljesítményüket, hogy Donovan Mitchell és Caris LeVert sem játszott. A két hátvéd valószínűleg ezt a találkozót is kihagyja, ez mindenképpen a hazaiak mellett szól, ahogyan az is, hogy a Pacers és a Celtics elleni vereségüket két győzelemmel reagálták le, és az egyetlen fontosabb hiányzójuk továbbra is Kelly Oubre Jr. lesz. Az mindenesetre izgalmas lesz, hogy mit tud kezdeni az Allen-Mobley kettős Joel Embiiddel, mert ha őt le tudják lassítani, akkor nagyobb nyomás kerülhet az elmúlt meccseken kevésbé hatékony Tyrese Maxey-re is.

 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

A Suns számára attól függetlenül kötelező ez a győzelem, hogy marad-e még esélyük a továbbjutásra a Lakers-Jazz meccs után, a liga egyik legrosszabb formájában játszó Trail Blazers lesz az ellenfelük. Devin Booker visszatérése óta 3-0-ra áll a Suns, míg ellenfelük zsinórban hét vereségnél jár, Bradley Beal nélkül is a hazaiak az egyértelmű esélyesek. A vendégeknél Scoot Henderson és Malcolm Brogdon felépülése is jól halad, utóbbi már egész közel van a visszatéréshez, de ezzel együtt is sok a probléma náluk, ugyanakkor Deandre Ayton ezúttal extra motivált lehet, először tér vissza Phoenixbe azóta, hogy elcserélték őt a szezon előtt – emiatt különösen érdekes lesz figyelni, hogy mihez kezd egymással ő és Jusuf Nurkic.

 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 04:00 (Sport 1)

A Lakers várja jobb formában ezt az összecsapást, az elmúlt hat meccsükből ötöt megnyertek, ráadásul 3-0-ra állnak a Szezonközi Tornába is beleszámító meccseken. A Jazz nem kezdte jól az idényt, mindössze 4-9-es mérlegük van, az előző két meccsükön hazai pályán buktak a Suns ellen szoros küzdelmekben, viszont a torna során ők sem állnak rosszul, 2-1 a mérlegük. A Lakers egy győzelemmel bebiztosíthatja a továbbjutását, ugyanakkor egy Jazz-siker esetén mindkét csapat mérlege 3-1-re módosulna, és az egymás elleni eredmény a vendégeknek kedvezne – tovább bonyolódhat a helyzet, ha a Suns is megnyeri a hátralévő két meccsét a Trail Blazers és a Grizzlies ellen, akkor hármas holtverseny is kialakulhat a nyugati „A” csoportban, és kezdődhet a számolgatás, hogy kinek kedvez a tiebreaker – ehhez persze lesz egy-két szava a kiváló formában játszó LeBron Jamesnek is, aki az idény során 58,6 százalékkal dob, és így átlagol 26,4 pontot, 8,2 lepattanót, 6,5 gólpasszt, valamint 1,7 labdaszerzést. Az is döntő jelentőségű lehet, hogy a nem teljesen egészséges Anthony Davis milyen napot fog ki a liga negyedik legrosszabb védőcsapatával szemben (Walker Kessler hiánya erősen érződik), míg a Jazznél az lehet a nagy kérdés, hogy képes lesz-e bárki is fellépni Lauri Markkanen mellé, mert ha erre a válasz „nem”, akkor valószínűleg nem lesz szükség a számolgatásra ebben a csoportban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus