Gálázott a Bucks és a Clippers, gyenge volt a Minnesota

Andre Drummond az OKC, Enes Kanter a Brooklyn ellen villogott - komoly verést kapott a Bulls és a Wolves - Deandre Ayton megint jó volt.

 

Visszajátszás: 20/20-as és 30/15-ös meccsekkel támadnak a centerek - videók

 

Brooklyn Nets - New York Knicks 102-107

Az eleje még jó volt. Nem kezdett rosszul a Brooklyn, Caris LeVert és D'Angelo Russell jól szabta a fazont és adta a ritmust az együttes játékának, nekik köszönhetően pedig nagyjából másfél negyeden keresztül uralta a játékot a csapat - itt már tizenöt ponttal is vezettek, mielőtt kipukkadt a lufi. A félidőt már egy 27-8-cal fejezte be a New York, a Nets játéka pedig szétesett, a folytatásban csak Spencer Dinwiddie és az újonc Rodions Kurucs (12 perc, 13 pont, 4 labdaszerzés) villanásainak lehetett tapsolni, de a tavalyi szezonban több triplaparádét is rendező gárda 8/41 hármassal zárt, ez mindent elmond a hatékonyságról - a 20% alatti kinti mutató mellett összességében sem érték el a 40%-ot, így bár szoros volt a vége, megnyerni nem tudták az összecsapást.

Kanter és Trier kiemelkedett. A Porzingist és Lee-t nélkülöző New Yorknál két parádés egyéni teljesítményt is láthattunk, az egyiket ráadásul egy újonctól: a draftolatlan elsőéves Allonzo Trier 26 perce alatt 25 pontot rámolt be, 12 dobásából 8 beesett és mind a 8 büntetőjét a gyűrűbe küldte. Még nála is dominánsabb estét produkált Enes Kanter, hiszen a center alig 27 perc alatt beszórt 22 pontot, ráadásul 20 (!) lepattanót is leszedett, korlátlan úr volt a palánk alatt - a többiek csak tették a dolgukat, erre a duóra építve fordított a Knicks, aztán a hajrát már a cseresor menedzselte le.

A Nets legjobb dobói: LeVert 15/3, Kurucs 13, Dinwiddie 13
A Knicks legjobb dobói: Trier 25/3, Kanter 22, Burke 9/3, Hardaway 9/3, Ntilikina 9/3

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 116-82

Budenholzer nem vesztegeti az idejét. A Bucks új trénere, Mike Budenholzer rengeteg dolgot kipróbált ezen a mérkőzésen, de már az elejétől kezdte látszott, hogy a játékosok tudják a feladatukat - az új rendszer elsőre is olajozottan működött, sokkal folyamatosabb volt a támadójáték, mint a legtöbb tavalyi találkozón. Egyénileg Giannis Antetokounmpo (19 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz 22 perc alatt), Eric Bledsoe (16 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz 21 perc alatt) és Khris Middleton (15 pont, 3/4 tripla 21 perc alatt) is hozta, amit kellett, de csapatszinten mindenképpen érdemes feljegyezni a 45 rádobott (és 15 elsüllyesztett) hárompontost, mert elöl ez volt a gárda legnagyobb gyengesége eddig - úgy fest, hogy ezen is dolgozik az edzői stáb. Összességében a Bucks egész másképp nézett ki, mint eddig, a csapatok közötti különbség pedig óriási volt, már az első félidőben meglett a közte húsz, a lelkesnek és frissnek tűnő Milwaukee pedig a fordulás után sem lassított, így magabiztos, önbizalomnövelő győzelemmel nyitotta az előszezont.

Esélytelen volt a Bulls. A Lauri Markkanent és Denzel Valentine-t is nélkülöző Chicago ezúttal nagyon rosszul nézett ki, elöl-hátul nagyon komoly szintkülönbség volt a Buckshoz képest akár a kezdők, akár a cserék voltak a pályán. Nem véletlen, hogy egyedül Bobby Portis tudott tíz pont fölé jutni, a Milwaukee-ba visszatérő Jabari Parker 1/12-es mezőnymutatót szenvedett csak össze, a kezdőötös együtt 10/43-at hajított, csapatszinten alig 32%-kal zártak és 7/41 (17,1%) triplát tudtak elsüllyeszteni - komoly gondjaik voltak minden téren, így méretes pofonba szaladtak bele.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 19/3, Bledsoe 16/9, Middleton 15/9
A Bulls legjobb dobói: Portis 17/3, Dunn 10/3, Carter Jr. 9/3

Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 91-97

"Hamis" OKC. Russell Westbrook, Paul George és Andre Roberson nélkül nyilvánvalóan nem az "igazi" Thundert láthattuk ezen a napon, de biztató jelek így is akadtak a gárdánál. Egyrészt jól sültek a triplák (9/20, 45%), másrészt a védekezés főleg a periméteren szintén rendben volt, harmadrészt pedig Dennis Schröder jól debütált: a kezdő irányítóként szerepet kapó német 21 pontot, 5 lepattanót és 9 gólpasszt tett a közösbe, már elsőre is nagyon érezte a kettő-kettőket Steven Adamsszel, ami biztató lehet a jövőre nézve. A center 17 pontos, 12 lepattanós dupla-duplája is kiemelendő, de a vezérek nélkül érthető módon nem tudtak stabilan működő támadójátékot produkálni, így pontszegény meccsen végül vereséget szenvedtek - Schröder beépítésére pont megfelelt ez a találkozó.

Domináns Drummond. A Detroitnál sem játszott a két fazonszabász, Reggie Jackson és Blake Griffin nélkül pedig nyilván ők sem voltak olyanok, mint velük - Jose Calderon (1 pont, 1 gólpassz) volt a kezdő egyes, Henry Ellenson (4 pont, 2 lepattanó) pedig a kezdő négyes, jobban működött a gárda, amikor ez a duó nem volt ott a parketten. Foghatatlan volt viszont ezen az estén Andre Drummond, aki 34 játékperce alatt 31 pontot és 16 lepattanót tett a közösbe, bár ráemelt három triplát (egy sem esett be) és csak 3/10 büntetőt tudott értékesíteni, így is ő volt csapata legjobbja. Stanley Johnson, valamint a padról beszálló Ish Smith-Zaza Pachulia páros játéka még dicsérhető és végül a győzelmet is kiharcolta a társaság, bár túl sok következtetést ebből természetesen nem érdemes levonni.

A Thunder legjobb dobói: Schröder 21/6, Adams 17, Felton 12/3
A Pistons legjobb dobói: Drummond 31, Johnson 14/3, Robinson 1/3

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 128-101

Nagyon gyenge volt a Minny. Ugyan Jimmy Butlert leszámítva minden fontos játékos ott volt a Wolvesnál, ezúttal egyáltalán nem működött a csapat játéka: a két irányítós felállás elöl-hátul csődöt mondott, csapatszinten pedig különösen a védekezés volt egészen botrányos. Az első negyedben (40-38) még tartani tudta a lépést Tom Thibodeau alakulata, de a folytatásban egyre nagyobb hátrányba került és végül közel 30 pontos vereséget szenvedett - a tréner változtatott a rotáción az előző meccshez képest, már nem volt teljesen elkülönítve az első és a második ötös, de ez sem volt jó hatással a társaságra. Karl-Anthony Towns (18 pont, 7 lepattanó) volt az egyetlen, aki legalább a számaival nem okozott csalódást, de védekezésben ő is rengeteg hibát vétett - a Warriors ellen sokkal jobban nézett ki az együttes, most lesz min javítani a következő találkozóig.

Szárnyalt a Clippers. A Los Angeles éppen a Wolves ellentéte volt ezen az estén, hiszen annak ellenére szárnyalt, hogy Milos Teodoszics, Lou Williams, Luc Mbah a Moute és Avery Bradley is hiányzott - 55%-kal dobtak mezőnyből, 40% felett tripláztak, 90% felett büntetőztek és kiosztottak 36 gólpasszt. Egyénileg Tobias Harris (23 pont, 7/10 mezőnyből, 4/5 tripla, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és Danilo Gallinari (22 pont, 8/11 mezőnyből, 2/3 tripla, 6 lepattanó, 4 gólpassz) is villogott, Pat Beverley és az újonc Shai Gilgeous-Alexander is kivette a részét a játékszervezésből, a padról pedig limitált játékidő alatt Montrezl Harrell és Boban Marjanovics is tíz pont fölé jutott - Doc Rivers elégedett lehet, bár a 38 beütött fault azért kicsit több, mint az elfogadható.

A Clippers legjobb dobói: Harris 23/12, Gallinari 22/6, Marjanovics 15
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 18/3, Wiggins 12/3, Jones 12

Phoenix Suns - New Zealand Breakers 91-86

Deandre Aytonban lehet bízni. A Suns 1/1-ese a csapat második felkészülési mérkőzésén is a legjobb játékos volt a pályán, már az első félidőben dupla-duplát gyártott, végül 21 ponttal (9/13 mezőnyből), 15 lepattanóval, 3 gólpasszal és 3 blokkal zárta 34 játékpercét - elöl-hátul nagyon komoly hatása volt a Phoenixre és abszolút kiemelkedett társai közül. Az azért kérdés, hogy Igor Kokoskov hogyan találja majd meg mellette az eddig "korlátlanul" alkotó és kézsérülése miatt most nem játszó Devin Booker helyét, illetve az is érdekes, hogy az első félidőben Dragan Bender egyetlen másodpercre sem került pályára, könnyen lehet, hogy a magasembernek nem jut túl sok szerep ebben a rotációban.

A periméteren azért vannak gondok. Booker mellett Isaiah Canaan sem lépett pályára, hátvédposztról pedg így gyakorlatilag egyáltalán nem érkezett jó teljesítmény a gárdánál: Shaquille Harrison, De'Anthony Melton és Elie Okobo is csak egy-két jó megmozdulást villantott, de sem a pontszerzést, sem a társak kiszolgálását, sem a rendszer működtetését tekintve nem nyújtottak megfelelő teljesítményt - sokszor még az is gondot jelentett nekik, hogy megfelelő ütemben bejátsszák a labdát Aytonnak. Trevor Ariza dicsérhető, ahogy a padról 13 pontot és nagy enegiát hozó TJ Warren is, Josh Jackson viszont passzívan és pontatlanul kosárlabdázott - csapatszinten is jutott 22 eladott labda a 22 gólpasszra, ezért sikerült csak ennyire nehezen, komoly küzdelemben legyőzni egy nem NBA-csapatot.

A Suns legjobb dobói: Ayton 21, Ariza 16/9, Warren 13
A Breakers legjobb dobói: Webster 27/12, Wesley 15/3, Richard 11

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus