Gálázott a Chicago, nyert a Rockets és a Knicks is

Memphisben nem tudták befejezni a meccset, az új Bulls viszont megmutatta oroszlánkörmeit - nézzük, hogy mi történt hajnalban az NBA előszezonjában.

New York Knicks - Indiana Pacers 125-104

Tom Thibodeau nem vacakol. A Knicks az első meccsén is már egy 10 fős aktív rotációt alkalmazott, amiben Julius Randle 30, RJ Barrett 27 percet tölthetett a pályán, Tom Thibodeau egyből arra ment rá, hogy a lehetőségekhez mérten azokat játszassa együtt, akik majd az alapszakaszban is együtt fognak szerepelni. Ennek meg is lett az eredménye, egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme, és az sem jelentett problémát, hogy centerposzton Mitchell Robinson és Nerlens Noel játékára sem számíthattak. Randle és Barrett is 50%-kal célzott mezőnyből, ketten együtt 37 pontot dobtak, előbbi begyűjtött 9 lepattanót is, de a most bemutatkozó Kemba Walker (12 pont, 4 gólpassz) és Evan Fournier (12 pont, 4 lepattanó) sem mozgott rosszul. Végül 9 játékos jutott el legalább 8 pontig, a kezdőből mindenki kétszámjegyű termést ért el.

Chris Duarte szépen kezdett. A Pacersnél T.J. Warrent és Caris LeVert-t leszámítva minden kulcsember lehetőséget kapott, de senki sem kapott 20 percnél többet, náluk nagyobb szerepet játszott az, hogy azok is meccsterhelést kapjanak, akik a keretbe vagy a rotációba szeretnének bekerülni. Ennek megfelelően Domantas Sabonis (6 pont, 8 lepattanó), vagy Malcolm Brogdon (5 pont, 4 gólpassz, 4 eladott labda) sem hozott látványos számokat, és az első sor leginkább csak Justin Holiday 3/3 triplájának köszönhette, hogy valamennyire tartani tudta magát, de így is 8-10 ponttal maradt alul a Pacers kezdője az ellenfelével szemben. A kispadról jól szállt be az újonc Chris Duarte, 5/11 dobásból szerzett 15 pontot, emellett kiosztott 5 gólpasszt is, mindkét kategóriában csapata legjobbjaként zárt, az ő biztató teljesítményének mindenképpen örülhetnek a Pacersnél.

A Knicks legjobb dobói: Randle 20/6, Barrett 17/9, Gibson 14/3
A Pacers legjobb dobói: Duarte 15/6, Holiday 13/9, McConnell 10/6, Turner 10

 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 131-95

Gálázott a Chicago. Parádés teljesítményt nyújtott a jelentősen megerősített Bulls és a hazaiaknál kaptak is 24-26 percet a fontos játékosok, hogy legyen idejük kicsit csiszolódni. Zach LaVine bombaformában kezdte az előszezont (25 pont, 4/6 tripla, 3 labdaszerzés), Lonzo Ball rögtön elöl-hátul éreztette a hatását, Nik Vucsevics és DeMar DeRozan pedig ugyan egyelőre gyengén dobott, de így is mindenben benne volt és a harmónia látszólag abszolút megvolt - a kezdőt Javonte Green egészítette ki 17 perc alatt elkövetett 13 ponttal, 8 lepattanóval és 4 blokkal, minden tökéletesen működött. Hozzájuk pedig a kispad is felnőtt, Alex Caruso rögtön 10 ponttal és 10 gólpasszal jelentkezett, de többen is hozzátették a magukét - már a második negyedben nagyon meg tudtak lépni és húsz pont feletti előnyt építettek ki, erre jött rá a 44-24-re (!) megnyert harmadik játékrész, úgyhogy vezettek 48 ponttal is, mielőtt elengedték a záró etapot. Elsőre minden szép volt Chicagóban, igazi gálagyőzelemmel rajtoltak az előszezonban, kíváncsian várjuk, hogy a Pelicans ellen meg tudják-e ezt ismételni.

Ébresztő. Csúfos pofont kapott a Cleveland már az előszezon legelején, pedig ha nem is mindenki, de a rotáció első része azért rendelkezésre állt. A Sexton-Garland-Okoro-Allen-Mobley kezdő azonban nem működött jól, majd amikor jöttek a cserék, még inkább szétesett a gépezet: sem Rubio, sem Markkanen, sem Love, sem Osman nem tudta megtolni a Cavs szekerét, míg a szárnyaló Chicago teljesen más sebességi fokozatban dolgozott és padlóra küldte ellenfelét. A Clevelandnél most igazából részsikereknek sem lehet örülni, az 1/3-as Mobley mutatott ugyan szép dolgokat (10 pont, 8 lepattanó, 2 blokk 22 perc alatt), de a meccsre neki sem volt érdemi hatása, Okoro teljesen eltűnt, a Sexton-Garland páros sem hozta az elvárt szintet, úgyhogy nagyon sokat kell javulniuk a következő találkozóig, amit a Hawksszal vívnak majd.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 25/12, DeRozan 13, Green 13/3, Brown Jr. 13/9
A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 14/6, Markkanen 13/3, Mobley 10, Rubio 10/3

 

Houston Rockets - Washington Wizards 125-119

Kevin Porter Jr. villogott. Bekezdett a Rockets, az első negyed hajrájára már 10 ponttal is vezettek, viszont a két középső játékrészben 68 pontot szerzett a Wizards, így egálról vághattak neki a csapatok az utolsó 12 percnek, amiből a hazaiak jöttek ki jobban. Kevin Porter Jr. vette a hátára az övéit, 5/10 triplát is bebombázva dobott 25 pontot, emellett kiosztott 5 gólpasszt is. Jalen Green (12 pont, 6 lepattanó) már nem villogott ennyire, neki leginkább a kinti dobásokkal akadt problémája, elsőre 0/6-ot szállított a triplavonalon túlról. A Rockets újonc magasemberei közül Alperen Sengün kapott több lehetőséget, és elég aktívan is töltötte a 13 játékpercét, 5 pontját, 8 lepattanóját és 3 gólpasszát 1/4 büntetővel, 2 eladott labdával és 5 személyi hibával spékelte meg. Sengünhöz képest Usman Garuba 6 perc alatt szerzett 5 pontja sokkal csendesebb volt, ugyanakkor az jó jel lehet a spanyol válogatott magasemberével kapcsolatban, hogy az egyik kosarát a triplavonalon túlról érte el.

Jól nézett ki a Wizards kezdője. Nagy átalakuláson ment keresztül a nyár folyamán a fővárosiak kerete, ennek ellenére alig mutatkozott meg, hogy nem egy összeszokott társaságról beszélünk. Csapatszinten 10 eladott labdával zártak, a 18-25 perc lehetőséget kapó kezdők összesen kétszer veszítették el a játékszert, és az első sorból csak Kyle Kuzma nem volt hatékony, de kintről ő is veszélyt tudott jelenteni. Bradley Beal 18 ponttal állt a csapat élére, mellette Spencer Dinwiddie (14 pont, 5 gólpassz) is jól mozgott a sérüléséből visszatérve, míg Corey Kispert a pálya széthúzásában tudott rögtön szerepet vállalni, és jutott 12 pontig. A kispadról beszálló új fiúk közül Aaron Holiday (17 pont, 4 gólpassz) rögtön jelezte, hogy helyet kíván a Wizards rotációjában, Montrezl Harrell (9 pont, 11 lepattanó) pedig rá jellemző számokkal jelentkezett, leszámítva a 2/7-es mezőnymutatót.

A Rockets legjobb dobói: Porter Jr. 25/15, Theis 12, Green 12
A Wizards legjobb dobói: Beal 18/3, Holiday 17/6, Dinwiddie 14/6

 

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 87-77-nél félbeszakadt

Ahogy arról beszámoltunk, a mérkőzést a harmadik negyed végén félbeszakították, mert bekapcsolt a tűzjelző és a protokoll szerint ki kellett üríteni az arénát, majd amikor kiderült, hogy nincs veszély, már nem folytatták a küzdelmet. Addig a pontig a Grizzlies vezetett, Ja Morant dominált (27 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 11/18 mezőnyből 24 perc alatt) és Steven Adams is jól debütált új csapatában (11 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz 22 perc alatt), de a 4/6 triplás De'Anthony Melton is kitett magáért. Közben a Bucksnál nem lépett pályára Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Jrue Holiday, Donte DiVincenzo, Rodney Hood és Bobby Portis sem - a gyenge első negyed után a másodikban kerültek közelebb ellenfelükhöz, de összességében egyértelműen jobb volt a Memphis.

A Grizzlies legjobb dobói: Morant 27/3, Melton 14/12, Adams 11
A Bucks legjobb dobói: Nwora 16/3, Allen 13/9, Lopez 9, Mamukelashvili 9, Robinson 9/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus