Giannis 54 pontja sem volt elég, kikapott Indianában a Bucks

Adrian Griffint kiállították, a Pacers a hajrában lenyomta a Milwaukee-t, míg az Atlanta Dejounte Murray triplájával verte az Orlandót Mexikóban.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 126-124

Hullámzó meccs végén, szoros végjátékban nyert a Pacers. Nagy fordulatokat hozott a találkozó, ugyanis az Indy rárúgta az ajtót a Bucksra: az első negyedet 38-24-re, 14 ponttal nyerte a vendéglátó, amely már 18 egységgel is vezetett, de ahelyett, hogy eldöntötte volna a küzdelmet, jött a leolvadás, a második-harmadik etapban Giannis Antetokounmpo elképesztően nagyot játszott, a Milwaukee pedig fordított. Ez odáig fajult, hogy hét perccel a vége előtt már 103-113 állt az eredményjelzőn, a vendégek vezettek tíz ponttal és óriásit kellett hajráznia a Pacersnek azért, hogy ebből visszajöjjön. Végül két és fél perccel a vége előtt, Bennedict Mathurin kettesével sikerült egalizálni 119-119-nél, majd Cam Payne kosarára Tyrese Haliburton válaszolt egy clutch triplával, így az utolsó percet a hazaiak kezdhették 122-121-es előnyből, a Milwaukee pedig elrontotta a lehetőségeit: előbb Khris Middleton hagyott ki egy fontos dobást, majd Giannis kipasszolta a labdát a pályáról, végül 30 másodpercnél Mathurin elvette tőle a játékszert, ami győztes játéknak bizonyult. Ebből már nem hibázott a Pacers, Mathurin bedobta a két büntetőjét, majd hat másodpercnél Middleton triplázhatott még az egyenlítésért, de az is kimaradt, így eldőlt a küzdelem - ugyan szintén ő a dudaszó pillanatában beemelt egy hármast, de az már csak a végeredményt szépítette, egyéb haszna nem volt. Az Indy így nagy győzelmet aratott, Haliburton (29 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz, 5/9 tripla) újabb klasszisteljesítménye mellett Mathurin (26 pont, 11 lepattanó) és Myles Turner (21-6-4, 4/9 tripla) is nagyot játszott, de Nembhard, Hield és Brown is elérte a 10 pontos határt - csapatszinten 20 triplát bombáztak be és ezzel a sikerrel már 6-3-ra állnak, igaz, kilenc meccsükből hetet is otthon játszhattak le.

Giannis 54 pontja sem volt elég. Damian Lillard egy vádlisérülés miatt nem játszott, Khris Middletont pedig még mindig takaréklángon égeti a Bucks: ezúttal 20 percet kapott, bár ennyi idő alatt is dobott 19 pontot 4 gólpasszal, nagy panasz nem lehetett rá. Mindenesetre az este nagy részében egyszemélyes hadseregként kellett dolgoznia Giannis Antetokounmpónak, aki leszegett fejjel ment és darált: 18 pontot dobott a második és kereken 20-at a harmadik negyedben, már a záró etap elején elérte az 50-es határt, de pont a legfontosabb időszakban fogyott el - a hajrában már nem nagyon talált a gyűrűbe, ellenben elkövette azt a két eladott labdát kulcsszituációban. Ha nem is csak azokon múlt a meccs, de a végjáték nagyon nem sikerült a görög számára (sem), aki egyébként is eladott 8 labdát és csak 3 gólpasszt osztott ki, bár természetesen az 54 pontos szezoncsúcs előtt le a kalappal - 19/25-öt dobott mezőnyből és tőle abszolút extrának számító 16/18-at a büntetővonalról, a dobásai könyörtelenek voltak most. Brook Lopez egészen pocsék estét hozott támadásban (2 pont, 1 lepattanó, 1/7 mezőnyből, de 2 labdaszerzés és 3 blokk), a Lillard helyén kezdő Cam Payne 7 pontnál és 5 gólpassznál állt meg, az első ötös egyáltalán nem működött, úgyhogy megvan az idei harmadik vereségük is, következőleg Orlandóban javíthatnak. Az este során egyébként a hevesen reklamáló Adrian Griffin vezetőedzőt kiállították, egy Giannis ellen általa vélt, de be nem fújt faultot kért számon meglehetősen hangosan, ez is mutatja, hogy nem volt teljesen nyugodt a légkör a wisconsiniaknál...

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 29/15, Mathurin 26/9, Turner 21/12
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 54, Middleton 19/6, Beasley 13/9

 

Orlando Magic - Atlanta Hawks 119-120

Young megalapozta, Murray lezárta. Trae Young volt a Hawks vezére ezen a mérkőzésen, az irányító ugyan továbbra sem dob úgy, ahogy azt megszokhattuk tőle (ezúttal 12/27-et hajított mezőnyből, 5/15-öt távolról, de volt 12/13 büntetője), ám így is ő volt az atlantai támadógépezet motorja. Young végül 41 pontot termelt, folyamatosan agresszív volt, sakkban tartotta az orlandói védekezést és kiosztott 8 gólpasszt is, így rá építve a csapat összességében eredményes tudott lenni. A pontot az i-re azonban nem ő, hanem Dejounte Murray tette fel, akinek alapvetően gyenge meccse volt (16 pont 6/15-ös mezőnyözéssel, 2 gólpasszra 4 eladott labda), de a legjobbkor villant meg: a Hawks két kihagyott büntetője és Franz Wagner kosara után bő fél perccel az órán 119-117-re a Magic vezetett, de 31 másodpercnél jött Murray, aki a gyűrűbe vágta Young átadását és beemelte a meccsnyerő triplát. Az Orlando még támadhatott egyet, de Paolo Banchero dobása kimaradt, majd a támadópattanó után Young ellopta a labdát és így ért véget az este - szoros, érdekes és hullámzó mérkőzés végén Murray triplája volt a mérleg nyelve a Hawks javára.

Elrontotta az Orlando. Az első negyed egállal zárult, a nagyszünetben a Hawks vezetett, de a fordulás után feljebb tudott kapcsolni a Magic, a harmadik negyed végén már öt ponttal előrébb járt, és a záró etapban is jobban játszott: 111-100-ra is vezetett, úgy tűnt, hogy kézben tartja a helyzetet. Az Atlanta azonban reagált és egy 14-2-es futással ágyazott meg a fent taglalt utolsó fél percnek, a Magic kiengedte a kezéből a dolgokat, majd a Murray-tripla utáni támadásban két lehetőségből sem tudott javítani, így csalódottan távozhat Mexikóból, ahova az NBA bemutatóként elvitte ezt az összecsapást. Összességében heten is tíz pont fölé jutottak náluk, de nem volt egy egyértelmű vezérük, sem Fultz, sem Banchero, sem Wagner, sem pedig a 21 ponttal legeredményesebbnek bizonyuló Suggs nem tudta igazán megragadni a karmesteri pálcát, márpedig az utolsó percekben erre lett volna szükség - a vereség után 4-4-re állnak, most pedig a Milwaukee-t fogadják.

A Magic legjobb dobói: Suggs 21/12, Banchero 17/3, Fultz 13, M. Wagner 13/6
A Hawks legjobb dobói: Young 41/15, Johnson 19/6, Murray 16/9

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus