Giannis vs. Kawhi: Hajnalban Milwaukee-ban meccsel a Clippers

Tíz mérkőzés vár ránk hajnalban, pályára lép többek között a Lakers és a Heat is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

Jó formába lendült a Magic, az utóbbi meccseken Nik Vucsevics nélkül is nagyon jól mozgott a gárda, hatékonyan működött a támadójáték és ha ez a lendület kitart, akkor most is egyértelmű esélyes lesz a társaság - főleg, hogy a Cavs elég mélyen van jelenleg, zsinórban négyszer kapott ki, legutóbb a Detroit ellen már esélye sem volt. Idén az Orlando egyébként is oda-vissza megverte már a Clevelandet, úgyhogy jelenleg csak a 2-7-es idegenbeli mérleg szól Isaacék ellen, egyébként abszolút ők számítanak esélyesnek - ha a mostanában látott dobóformájuk és ritmusuk megmarad, akkor az minden bizonnyal sok lesz majd Kevin Love-éknak.

Detroit Pistons - Indiana Pacers 01:00

A felek már háromszor találkoztak idén és érdekes módon 2-1-re vezet a Detroit úgy, hogy a Pacers egyébként 14-7-re, míg a Pistons 8-14-re áll: az erőviszonyok tehát alapvetően a vendégek, az egymás elleni eredmények viszont inkább a hazaiak mellett szólnak. Az Indy összességében remek formában van és a korábbiakhoz képest egészséges is, ha a Sabonis-Turner duó megfogja a Griffin-Drummond párost, akkor a periméteren eldöntheti a derbit a maga javára a vendégcsapat - a Detroit oldalán nyilván pont ezt kellene megakadályozni, meglátjuk, hogy mennyire sikerül. A Pistonsnak volt két extra meccse, mielőtt kikapott a megállíthatatlan Buckstól, ha vissza tudnak térni ahhoz a két estéhez játékban, akkor lehet keresnivalójuk. 

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

Egyik csapat sincs rossz formában, felváltva nyeregetik a meccseket és főleg azokat vesztik el, amelyeket "el lehet", egy-egy pozitív sztori pedig mindkét oldalon akad: a hazaiaknál Devonte' Graham parádézik dobásban és szervezésben is, legutóbb már tíz triplát bombázott be, míg a Netsnél Kyrie Irving kidőlse óta állt össze a rendszer és Spencer Dinwiddie remekül vezeti a csapatot. Mindkét gárda erősen épít a kinti dobásokra, képes minden gond nélkül 20 triplát beverni, nagy kérdés, hogy melyik fél lesz halálosabb kintről, illetve melyik fog ki rosszabb napot ezen a téren. A Nets valamivel azért jobb kerettel rendelkezik, de ezt a charlotte-i hazai pálya némileg ellensúlyozhatja, úgyhogy bármi elképzelhető - idei első meccsüket Brooklynban tíz ponttal nyerték Joe Harrisék.

Miami Heat - Washington Wizards 02:00

A Wizards back-to-backet játszik a Sixers elleni hazai mérkőzés után, amelyet némi meglepetésre remek játékkal megnyert - a Phillyt is szétfutották, sok labdát szereztek és átrohantak Embiidéken, úgyhogy a Heat sem mehet biztosra. Jimmy Butlerék azért otthon még nem véletlenül veretlenek, az ilyen meccseiket üzembiztosan hozták eddig, most is mellettük szól a frissesség és a hazai pálya, bár a továbbra is sérült Goran Dragic mellett megint gond van Justise Winslow-val is, az ő játéka kérdéses, a szlovén biztosan nem lép pályára. Alapvetően hozniuk kellene azért ezt a meccset a floridaiaknak, de a Washington megmutatta már, hogy nem szabad leírni, ha jó napot fognak ki Bradley Bealék, a Miami pedig nem figyel eléggé védekezésben, akkor ismét okozhatnak gondokat a fővárosiak.

Chicago Bulls - Golden State Warriors 02:00

Két győzelem után magabiztosan léphet pályára a Chicago és a ligautolsó ellen kötelező is az újabb siker Lauri Markkanenék pályára, főleg saját közönségük előtt - ráadásul azért is vissza kellene vágniuk, hogy nemrég kínos vereséget szenvedtek San Franciscóban. A GSW egyébként egy hosszú idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett már, az egyébként is nagyon rövid keret eléggé fáradt, ez sem segíti D'Angelo Russellék ügyét, akik ismét a Chicago lazaságában bízhatnak leginkább - ha a Bulls az elvárt szinten játszik, akkor otthon, pihentebben jobbnak kell lennie ellenfelénél.

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

Mindkét gárda eléggé belőhetetlen, egyik nap így, aztán meg úgy játszik, hol jó a támadójáték, hol a téglák jönnek, hol kőkemény a védekezés, hol üres a festék - megjósolhatatlan, hogy most mire mennek egymással. Az előző meccsét mindkét fél elvesztette hét ponttal, a Thunder sokkal eredményesebb otthon, a Wolves viszont 7-3-at hozott eddig idegenben, úgyhogy még csak ez sem lehet döntő, egymás ellen pedig még nem meccseltek idén. Nyilván kulcsfontosságú lesz, hogy Steven Adamsék mire mennek Karl-Anthony Townsszal, ha őt le tudják szedni elöl, a másik oldalon pedig megbüntetni jó pick-and-rollokkal, akkor ők lehetnek fölényben, de KAT nem az a játékos, akit csak úgy le lehet szedni, főleg mióta hat-hét triplát is képes bedobni egy-egy jó napján.

Boston Celtics - Denver Nuggets 02:00

Ugyan a játéknap kiemelt meccse a Bucks-Clippers, de a Celtics-Nuggets is abszolút rangadónak számít, hiszen mindkét csapat a liga legjobbjai közé tartozik. A Denvernek mostanában nem jöttek össze a rangadók, ráadásul back-to-backet játszik, előző este még New Yorkban lépett pályára - ott gálázott, majd pihentetett, meglátjuk, hogy mennyire tud friss lenni a társaság. Nikola Jokicsék továbbra is a jó védekezéssel tudnak nyerni, támadásban erősen akadozik a gépezet, míg a Celtics legutóbb a Miami ellen is jól játszott és Gordon Hayward, sőt, Marcus Smart nélkül is remekül működött a rendszer - viszont a két játékos közül Hayward még biztosan, Smart pedig lehet, hogy ezúttal sem lesz bevethető. A Celtics otthon még veretlen, ez mindenképpen mellette szól és ha a Nuggets nem javul fel támadásban, akkor most is bajban lehet - Kemba Walkerék sokkal gördülékenyebbek elöl, egy jó dobóformával a maguk javára billenthetik a derbit.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 02:30

A két csapat egyszer már találkozott egymással idén Los Angelesben, de akkor a Clippersnél sem Kawhi Leonard, sem Paul George nem játszott, most viszont ott lesznek a parketten - két bajnokesélyes együttesről beszélünk jelen pillanatban, két olyan csúcsgárdáról, amelyet egyaránt élmény nézni. A Milwaukee jelenleg egy fokkal előrébb tart, zsinórban 13 győzelemből érkezik, míg a LAC valamivel jobban akadozik, kevesebbet játszott idegenben, de amikor akar, akkor olyan brutális védekezést tud letenni az asztalra, ami félelmetes - ráadásul Leonard tavaly Antetokounmpón is kiemelkedő munkát végzett a playoffban, most ismét bemutathatja ezt. George-ék ezzel együtt vendégként azért belefutottak már gyengébb meccsekbe is, a 3-5-ös mérleg beszédes, de a Bucks régen mérkőzött hasonló szintű ellenféllel, ez is befolyásoló tényező lehet. Mindkét fél képes elképesztően jól védekezni és támadni is, meglátjuk, hogy mire mennek egymással - a Giannis-Kawhi csata mellett a Middleton-George párharc is jónak tűnik, döntő lesz, hogy a Milwaukee által sokszor feladott üres triplákat hogyan verik be Lou Williamsék, illetve hogy az egyaránt veszélyes kispadok ütközete hogyan alakul.

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:30

A Kingsnél most már ki kell jelenteni, hogy kicsit behorpadt az utóbbi meccseken, ötből négyet elvesztett és az utolsó két találkozón már a Bulls és a Blazers is leverte a gárdát, ami nem nézett ki túl jól. A Spursnél sosem lehet tudni, hogy ma éppen melyik mezt veszi fel, azt, amelyikben megveri a Clipperst és a Houstont, vagy azt, amelyikben 34 ponttal kikap Detroitban - az előbbivel nyilván most is egyértelmű favorit lenne, utóbbival viszont még a kissé kifulladt Sacramentót sem tudja megverni. Előzetesen úgy tűnik, hogy ezen múlhat a meccs, ha a SAS a jobbik arcát mutatja, akkor otthon azért nyerhet, ha a rosszabbikat, akkor viszont a Kings elviheti ezt a fontos győzelmet - viszont a vendégeknél Bogdanovics és Joseph játéka is kérdéses, a hazaiaknál pedig Aldridge van ugyanilyen státuszban, nyilván bármelyikük komoly érvágás a maga csapatának.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 04:30

Denver után Salt Lake Cityben is nyerni tudott a nyugati éllovas Lakers, most Portlandben próbálja 3-0-val zárni idegenbeli túráját Frank Vogel alakulata. A Blazers összeszedte magát mostanában, legutóbb megverte a Sacramentót, összességében ötből négyet nyert, úgyhogy otthon most sem feltartott kezekkel megy pályára és ha a kulcsemberek jó napot fognak ki, akkor meg is nehezíthetik a LAL dolgát - a Lillard-McCollum-Anthony-Whiteside sor egész jól kiegészítette magát az elmúlt mérkőzéseken. A vendégek viszont természetesen egy polccal feljebb vannak jelenleg, igazából csak a hazai pálya szól ellenük és az, hogy minden meccset még ők sem nyerhetnek meg - a James-Davis duó viszont parádésan működik, a csapat elöl-hátul remekül dolgozik együtt és a sérültlistán is csak Avery Bradley szerepel, a rotáció többi tagja elvileg bevethető. Mindenképpen bravúr lenne a Blazers győzelme, de egy extra dobóformával és egy kicsit tompább Lakers-teljesítménnyel nem lenne elképzelhetetlen. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus