Grizzlies-Bucks rangadó, visszavághat a Pelicans

A Miami Houstonba látogat, a New Orleans ismét a Jazzt próbálja legyőzni, a Suns-Clippers derbit pedig a Sport TV is közvetíti. 

Houston Rockets - Miami Heat 02:00

A Heat back-to-back érkezik az OKC elleni szorosan, Tyler Herro extrájával kiizzadt győzelem után, viszont azt a meccset kihagyta Jimmy Butler, de ezen az estén elvileg ott lehet a pályán, az ő visszatérése kicsit tompíthatja a b2b-et a vendégeknél. A Rockets pihentebb, otthon játszhat, és bár papíron jóval szerényebb célokért küzd, mint a Miami, de nincs rosszabb formában: mostanában oda-vissza megverte a Sunst, legyőzte a Phillyt, illetve a Milwaukee-t is, az előző két meccsén a Bucks és a Phoenix sem érte el ellene a 100 dobott pontot. Ez alaőján most is lehet esélyük a texasiaknak, akik védekezésben nagyon komoly munkára képesek jobb napjaikon, támadásban pedig Jalen Green révén van meg az a plusz, ami a jó csapatok ellen is elég lehet. Nem lesz könnyű dolga a Heatnek, pedig a győzelemre égető szüksége lenne.

 

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 02:00

Ez lesz a kiemelt rangadó, bár a következő két meccs is jónak ígérkezik. Itt viszont a ligamásodikat fogadja a holtversenyes nyugati listavezető, ráadásul mindkét gárda egész jó passzban van: a Memphis sorozatban hat, a Milwaukee pedig hatból öt, illetve tízből nyolc győzelemnél tart. Ja Morant és Giannis Antetokounmpo csatája kiválónak ígérkezik, hiszen mindketten elképesztően hatékonyak és eredményesek a festékben, ráadásul a túloldalon mindkettejükre van is egy-egy jó védő Khris Middleton és Jaren Jackson Jr. révén, mindkettejüknek dolgozni kell majd a kosarakért, bár Giannis maga is foghatja esetleg Morantet. Mindkét csapat komoly rohanásra képes, ha olyan napot fog ki, és mindkettőnél lesz egy-egy nagy hiányzó: a Morantre kiváló védőnek tűnő Jrue Holiday betegség, a Grizzliesnél Desmond Bane pedig elhúzódó sérülése miatt harcképtelen. Döntő lesz, hogy melyik gárda tud domborítani a festékben és lepattanózásban (a liga két legjobbja ezen a téren), illetve nyilván a triplaszázalék is sok mindent meghatározhat - szoros meccsre számíthatunk, a Grizzlies a 12-2-es hazai mutatóban bízhat, de a Bucksnál is minden adott a sikerhez.

 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

Két napja találkoztak a felek ugyanebben a csarnokban, és akkor komoly meglepetést szolgáltattak azzal, hogy a Jazz tükörsimán legyőzte az addig óriási menetelésben lévő New Orleanst. A Pelicans rossz döntéseket hozva, rossz felfogásban és pontatlanul játszva maradt alul, míg a Utah könnyedén kosarazhatott, ebből jött ki a nagy különbség, úgyhogy most az a kérdés, hogy a vendégek össze tudják-e szedni magukat. Idejük volt átgondolni és kielemezni a hibákat, most lesz lehetőségük módosítani a stratégián és azon, hogy hol és hogyan támadják a Jazzt, ha ezt meg tudják tenni, akkor rögtön fordulhat a kocka, bár a Utah oldalán is lehet még tartalék a Clarkson-Conley-Olynyk trióban, akiknek múltkor nem igazán ment a játék. A Pelicans jobb csapat, de a Jazzt nem lehet leírni, a vendégek Brandon Ingram még mindig nem játszhat, úgyhogy ezúttal is bármi elképzelhető. 

 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:30 (Sport 1)

A Clippers back-to-back érkezik a Minnesota elleni győzelem után, és összességében sorozatban három sikert aratott már Tyronn Lu alakulata, ami kicsit újra irányba állt az elmúlt időszakban. A Suns viszont éppen szezonja legmélyebb pontján van, zsinórban öt vereséget szenvedett el a társaság, és bár pihentebb, de fejben "beteg", az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezett, és legutóbb Houstonban kapott ki egészen simán, úgyhogy nehéz vendégsikert jósolni. A Los Angeles fáradtsága nyilván számíthat, Kawhi Leonard pihenőt kap, John Wall viszont, míg a Sunsnál Cam Payne biztosan nem játszik, Ayton és Booker pályára lépése pedig erősen kérdéses. Alapvetően semmi sem zárja ki a Phoenix sikerét, a Clippers annyira azért nem meggyőző, főleg nem fáradtan Leonard nélkül, de ahhoz, hogy erről beszélhessünk, a Sunsnak először saját magát kell most legyőznie. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus