Grizzlies-Cavs rangadó és kilenc meccs a hajnali NBA-programban

Több izgalmasnak tűnő találkozót is rendeznek, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

New York Knicks - Washington Wizards 01:30

A Wizards egy jobb időszak után négyet bukott az elmúlt öt meccséből, míg a Knicks három győzelmet követően legutóbb hosszabbítást vesztett hazai pályán a Torontóval szemben, így mindkét csapatnak lenne min javítania. A New York alapvetően azért előrébb tart, héttel több győzelme van és egyszer már Washingtonban is nyert a szezon során, ráadásul bár a Raptors elleni végjátékot elrontotta, de összességében nincs is rossz formában - Brunson és Randle is nagyot megy mostanában, de a nemrég visszatért Barrett is hozza magát. A Wizardsnál Bradley Beal játéka kérdéses, de a fővárosiak nincsenek igazán meggyőző passzban, az említett öt meccsük során háromszor is kaptak legalább 127 pontot, ha ez így marad, akkor nem lesz sok keresnivalójuk, márpedig a Knicksben jobb napjain elég komoly tűzerő lakozik...

 

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 01:30

A Hawks összeszedte magát, sorozatban hármat nyert, ráadásul mindháromszor közvetlen keleti riválist vert meg és ezzel visszajött 50%-ra, úgyhogy hosszú idő után először stabilnak, motiváltnak tűnik, jó formában érkezik meg Dallasba. A Mavericks viszont megint lefelé megy, négyet vesztett az elmúlt öt találkozójából és tele van sérülttel, Hardaway Jr. biztosan nem játszhat most sem, viszont elvileg Finney-Smith visszatérhet, sőt Green is teljes értékű edzésmunkát végzett - elvileg Doncic és Wood is bevethető, de nagyon nincs egyben a keret, sok a kérdőjel, és kifejezetten rossz formát futnak mostanában. Ezzel együtt persze egy jó Donciccsal otthon bármire képesek lehetnek, 16-6 a hazai mérlegük, a hullámvölgyük ellenére is jobban állnak még, mint a Hawks, de tény, hogy Trae Youngék most kiegyenesedni látszanak, és a mérkőzés előtt náluk van a momentum.

 

Houston Rockets - Charlotte Hornets 02:00

Lényegtelen alsóházi meccs, a ligautolsó fogadja a keleti sereghajtót, nem feltétlenül ez lesz az este legérdekesebb pontja. A Rockets tizenegy, a Hornets öt mérkőzést bukott el zsinórban, és mindkét fél csak részsikereknek örülhet: Houstonban Alperen Sengün remeklésének tapsolhatnak, de teljességgel adhoc-játékkal operálnak, iszonyatosan sokat hibáznak, míg a Charlotte-nál Ball és Plumlee is jó formában van - ők csapatként azért komolyabban vehetők, de védekezni ők sem akarnak. Egy rohanós, dobálgatós, sok hibával tarkított, védekezést és keménységet teljességgel nélkülöző összecsapásra számíthatunk, ahol a mezőny két legrosszabb, legkevesebb pozitívummal rendelkező csapata feszül majd egymásnak. 

 

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két jó csapat között, bár a Memphis jelenleg a legtöbb csapattal szemben esélyesebbnek számítana, főleg hazai pályán. A vendéglátók sorozatban tíz mérkőzést nyertek meg, ennek nagy részét meglehetősen magabiztosan, bár tegyük hozzá, hogy a kiemelt meccsek elkerülték a csapatot mostanában, ez pedig most ilyesmi lehet. A színvonalat és a Cavs ellenállását viszont csökkentheti Donovan Mitchell sérülése, aki legutóbb meghúzódott, és a legfrissebb sérültjelentés alapján kihagyja az összecsapást, így a legjobb játékosát kell nélkülöznie a Clevelandnek. Emiatt most is egyértelmű favorit a Grizzlies, de azért a Cavs védekezése okozhat gondokat és nehézséget, a kérdés inkább az, hogy így hogyan lesz elég tűzerő Garlandékban ahhoz, hogy felvegyék a kesztyűt - a papírforma az, hogy sehogy, a Memphis 19-3-as hazai mérlege egyébként is imponáló, míg a Cavaliers csak 9-13-at hozott eddig idegenben, ők is inkább otthon aratják a sikereiket.

 

New Orleans Pelicans - Miami Heat 02:00

A Heat három kiszenvedett, kiizzadt győzelem után legutóbb kikapott Atlantában, pedig többé-kevésbé összeállt már a keret - most Lowry visszatérése kérdéses még, a többi kezdő játszhat, Robinson és Jovics pedig kevésbé számít, bár a rotációban nekik is van szerepük. A Pelicans oldalán viszont fontosabbak a hiányzók, Ingram és Williamson még mindig nem játszhat, nélkülük pedig eléggé botladoznak mostanság, hiába a McCollum-Valanciunas páros jó formája, mindent ők sem tudnak megoldani. Most mondjuk lezártak egy hosszabb idegenbeli túrát, és hazatérhettek, ahol 17-5-re állnak, de a két sztár mellett Herb Jonesra sem számíthatnak még, messze vannak azért az ideális állapottól, meglátjuk, hogy mire mennek így. A Miami játékát nagyon nehéz megjósolni, a floridaiak kicsit összekapták magukat mostanában, de az igazi átütőerő még mindig hiányzik, bár tény, hogy Butler révén náluk játszik majd a találkozó legjobbja. 

 

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 02:00

Ellentétes úton haladnak a felek, az OKC kirobbanó formában van és sorra nyeri a meccseket jó csapatok ellen is, a szezon során először tűnik tényleg úgy a gárda, mint amelyikkel számolni kell, ennek köszönhetően a playin-helyekig már fel is tudott zárkózni. A Pacers viszont Tyrese Haliburton kiesésével összedőlt, zsinórban négyszer kapott ki és elkezdett zuhanni, így bár mondjuk két hete még egyértelműek lettek volna az erőviszonyok, most már inkább a Thunder felé billen a mérleg nyelve, főleg hazai pályán. A vendéglátónál nincs meghatározó sérült, és ha a mostanában látott kiegyensúlyozottság megmarad, akkor nagyon jó esélyeik vannak Giddey-éknek az újabb sikerre, mert a Pacers védekezésben eddig sem volt túl acélos, támadásban pedig a karmester nélkül megjelent a káosz...

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00

A Clippers back-to-back lép pályára, előző este még a Sixerst fogadta és ki is kapott hazai pályán viszonylag egyértelműen, ráadásul a b2b miatt most nemcsak fáradt, de tartalékosabb is lesz a társaság: George biztosan nem játszik, de Leonard pihentetésére is jó esély nyílik, ha pedig ez így lesz (főleg, hogy más sérültjeik is vannak, Jackson, Morris vagy Wall), akkor nehéz az ő győzelmüket jósolni. A Jazz persze jóval gyengébb csapat, de akkor is nyert mostanában négyből hármat, és otthon azért teszi, amit tud, most ezt és a frissességet kihasználva ismét lesz esélye a győzelemre. Clarksonék dolgát nehezíti, hogy Olynyk továbbra is sérült, és Markkanen visszatérése is erősen kérdéses, továbbra sem épült fel a csípősérüléséből. 

 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 04:00

A Nuggets back-to-back érkezik a Portland legyőzéséből, és most a fáradtság ellenére is egyértelmű esélyes lesz a csapat: bár Michael Malone vezetőedző karanténban van, de zsinórban 14 hazai győzelmet követően, 20-3-as hazai mérleggel, nyugati éllovasként nem lehet más a realitás, mint az, hogy ezúttal is a Denver tud majd nyerni. A Wolves nincs rossz passzban, de legutóbb éppen kikapott a Jazztől, idegenben csak 8-13-ra áll, ráadásul Towns még mindig nincs és Edwards, valamint Gobert is megsérült - egyikük sem egészséges, hivatalosan kérdéses a játékuk. Nikola Jokics fenomenális játéka körül a Nuggetsnél az egész csapat felpörgött az utóbbi hetekben, és nagyon meggyőző teljesítményt hoz a társaság, tényleg csak a b2b az, ami nehezíti Gordonék dolgát, ez az egy faktor szólhat a Minny mellett.

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A Lakersnél LeBron James szórja a jobbnál jobb meccseket, becsúszik ugyan egy-egy gyengébb este, de egyelőre több az extra, mint a nem extra, meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég. A Kings jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata, sorozatban négy győzelemmel sikerült feljönni a nyugati negyedik helyre, és benne van a pakliban, hogy a játéknap végére már a harmadik New Orleanst is utoléri, míg a LAL egyelőre még mindig a playin.vonal alatt helyezkedik el. Három vereség után ugyan legutóbb a Houstont valahogy leizmozta a gárda, de ha jó napot fog ki a Sacto, akkor az erőviszonyok így is egyértelműek - a Fox-Sabonis páros mellett nagyon egyben van most a vendégek egész játéka, sokkal gyorsabbak, energikusabbak, mint Jamesék. Egy dolgot viszont említsünk meg: tíz nappal ezelőtt a Los Angeles 136-134-re nyert Sacramentóban úgy, hogy 61%-kal dobott mezőnyből, hasonló támadóteljesítménnyel természetesen most is bármi elképzelhető.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus