Grizzlies-GSW a Sport TV-n, lesz Bucks-Nets és Kings-Knicks is

Hat NBA-mérkőzést rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

Lényegtelen alsóházi meccs, már mindkét csapat szezonjának érdemi része lezárult, Kelet két utolsó helyezettjéről beszélünk, maximum a pickekért folyhat harc, vagyis az lehet a cél, hogy kikapjanak a felek. Otthon a Pistonsban lehet egy kicsivel több motiváció, de a bajnokság ezen szakaszában már tényleg célorientáltabb mindenki, zsinórban kilencet bukott a gárda, bár öt és fél meccsel jár a Hornets előtt, akár bele is férhet egy győzelem. Bogdanovic, Burks, Cunningham és Stewart biztosan nem játszik most sem, viszont Duren elvileg visszatérhet a hazaiaknál. 

 

Indiana Pacers - Houston Rockets 01:00

Az utóbbi két meccsen jól játszott a Pacers, előbb aratott egy szép győzelmet Chicagóban, majd pontháborút vívott a Sixersszel, Tyrese Haliburton mindkétszer szenzációs volt, most pedig talán ennél kevesebb is elég lehet a Rockets elleni sikerhez. A nyugati sereghajtó a Spurs elleni két győzelem után tegnap már tükörsimán, 22 ponttal kapott ki Brooklynban, így back-to-back érkezik, ráadásul a célja is leginkább az lehet, hogy kikapjon - míg az Indy óriási harcban van a playinért, egy ilyen mérkőzést nem ronthatnak most el Turnerék. Fontos sérültjük nincs, otthon egyébként is 50% felett járnak még, frissebbek is, úgyhogy minden mellettük szól, egy átlagos védekezéssel meglehet nekik a győzelem - de ha hátradőlnek, akkor a Houston okozhat meglepetést, ezt láttuk már korábban. 

 

Orlando Magic - Utah Jazz 01:00

Egyik csapat sincs kirobbanó formában, a Jazz zsinórban négy vereségnél tart, és az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, míg az Orlando négyből hármat bukott, bár ebből kettő is a Milwaukee ellen érkezett. Nehéz jósolni, a Utah a playinért küzd, a Magic reálisan nézve már leginkább semmiért, viszont otthon így minden esélye meglesz a győzelemre - ha Bancheróék érvényesíteni tudják az erősségeiket, akkor a jelenlegi Jazz ellen minden további nélkül nyerhetnek. A vendégeknél Sexton és Clarkson is sérült, míg Kessler beteg, utóbbi kettőnél elvileg kérdéses a pályára lépés, meglátjuk, hogy kit sikerült összedrótozni - ha egyiküket sem, akkor nehéz helyzetben lesznek, ha esetleg mindkettőt, akkor azért jó esélyeik lehetnek. A Banchero-Markkanen csatát külön is érdemes lesz figyelni. 

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 01:30 (Sport 1)

A két csapat között most már egyre régebb óta feszül némi ellentét, nemrég Draymond Green idiótázta le Dillon Brookst, és úgy alapvetően sem szívlelik egymást a felek. Idén eddig 2-0-ra vezet a GSW, de mindkét meccs a címvédő otthonában került megrendezésre, és idegenben a liga egyik leggyengébb csapatának számít Steve Kerr legénysége, úgyhogy most is az a fő kérdés, hogy ezen sikerül-e változtatni. Egyébként mindkét gárda vereségből érkezik, a Grizzlies a Lakerstől, a Warriors pedig Oklahoma Cityben maradt alul, a Memphis Morant, Adams és Clarke, a GSW oldalán pedig Wiggins nem játszhat - a vendégeknél vannak még kisebb sérültek, de a többiek elvileg vállalják a pályára lépést. A mérleg és a hazai pálya a Memphis mellett szól, de ha valamikor, akkor a Grizzlies ellen felszívhatják magukat Curryék, és ha ezt megteszik, akkor most lehet bennük annyi, hogy nyerjenek, hiszen ez a Morant nélküli Memphis most elég gyenge formában van. 

 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 02:00

Mindkét csapat back-to-back érkezik, a Bucks Orlandóban, míg a Nets Houstonban győzött előző este, úgyhogy magabiztos lehet, de az esélyek így is egyértelműek: a Milwaukee a liga legjobb formában lévő csapata, hiszen 19-ből 18 mérkőzést megnyert, úgyhogy jelenleg bárki ellen esélyes, főleg ligaelsőként, és különösen hazai pályán. Viszont most a Brooklyn is jó passzban van, az előző három mérkőzését behúzta, öt napja Bostonban is győzött, úgyhogy komolyan kell venni - viszont Dinwiddie pihenőt kap, a hírek szerint ezt a találkozót most kihagyja, így pedig más lehet a leányzó fekvése. A Milwaukee éppen előző este pihentetett, most viszont elvileg Antetokounmpo és Holiday is bevethető lesz, méghozzá frissen, úgyhogy a Nets jó formáját leszámítva minden a vendéglátó sikerét ígéri. 

 

Sacramento Kings - New York Knicks 04:00

A Knicks legutóbb sorozatban kilenc győzelem után szenvedett csúnya vereséget a Hornetstől, ott teljességgel leolvadt a gárda, Sacramentóban pedig annál jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a nyugati második helyezettről beszélünk. A Kings az előző tíz meccséből hetet megnyert, otthon 20-13-ra áll, és elvileg 100%-os a kerete, egyetlen hiányzója sem lesz, ráadásul két teljes napot pihenhetett a találkozó előtt a Pels elleni sikere óta, úgyhogy volt ideje felkészülni. A Knicks fáradtabb, leharcoltabb kicsit, és idegenbe látogat, de a legutóbbi blama előtt rendkívül meggyőző teljesítményekkel hozta a győzelmeit, így az a kérdés, hogy azt az arcát elő tudja-e venni - ha igen, akkor bármi elképzelhető, ha nem, akkor a Kings esélyesebb. A vendégeknél egyébként Brunson lábsérülése még mindig nem gyógyult meg, erősen kérdéses a pályára lépése.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus