Grizzlies-Lakers a Sport Tv-n, kezdődik a Suns-Clippers párharc is

Újabb négy párharc veszi ma kezdetét a rájátszásban, mutatjuk a soron következő NBA-programot.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 21:00 (ÉLŐ – Sport 2)


A Grizzlies már egyhete nem lépett pályára, a Thunder ellen egy teljesen tét nélküli mérkőzésen zárta a rájátszást, és bár az utóbbi meccsein becsúsztak vereségek, de összességében remek formában zárta a szezont az együttes, így végül magabiztosan végeztek a konferencia második helyén. A Lakers eszement tempóval játszotta a meccseket, hiába volt az egyik legkönnyebb Jamesék programja az alapszakasz végén, a folyamatos győzelmi kényszer miatt így sem volt egyszerű a Lakers helyzete. Az utolsó tizenkét meccsükből tízet megnyerve óriási hajrával a hetedik helyen zártak, a playin-mérkőzést pedig egy őrült végjátékkal húzták be a Wolves ellen, így egy év kihagyás után újra sikerült a rájátszásba jutniuk. A párharc érdekessége elsősorban a Jackson Jr. – Davis párbaj lehet, mindkét magas a liga legjobb védői között van, azonban mivel Steven Adams és Brandon Clarke sem léphet már pályára a szezonban, így JJJ-nek nem lesz minőségi cseréje, ami nagy jelentőséggel is bírhat a palánk alatti harcokban. A felek az alapszakaszban háromszor találkoztak egymással, ebből kettőt nyert a Los Angeles, érdekesség azonban, hogy idén még egyszer sem játszottak úgy egymással a felek, hogy a Morant-James-Davis hármas egyszerre lett volna bevethető, ez most történik meg először a szezon során. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a két csapat első meccse, a fókuszban elsősorban a Davis – Jackson Jr. matcup lesz, az esélyek kiegyenlítettek, meglátjuk, hogy a szezon végére feljavuló Lakers-védelem mit tud kezdeni a Ja Morant vezette támadásokkal.

 

Milwaukee Bucks – Miami Heat 23:30


A Heat kacifántos úton jutott végül a rájátszásba, miután Butlerék végül a hetedik helyen végeztek az alapszakaszban kikaptak az első playin-mérkőzésükön az Atlantától, így legjobb esteben is csak nyolcadikként kvalifikálhatták magukat. A Bulls ellen végül sikerült győzelmet ünnepelniük, így ők lettek a ligaelső Milwaukee ellenfelei az első körben – mondanunk sem kell, hogy komoly meglepetés lenne, ha meg tudnák nehezíteni a végső győzelemre sokak által a legesélyesebbnek vélt Bucks dolgát. A Heat elsősorban a jó védekezésére alapozhat, a Bucks teljesen egészséges keretével szemben azonban az esélytelenek nyugalmával mehetnek neki az idei playoffnak. A Milwaukee egy hete játszott utoljára, az utolsó alapszakaszmeccseit már tartalékcsapattal játszotta a csapat, így két vereség jutott nekik a szezon végére – ettől függetlenül persze a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyeséről beszélünk. A felek 2-2-vel végeztek az alapszakaszban, az utolsó meccsük kivételével szorosan alakultak a meccseik. A papírforma természetesen a hazaiak győzelmét jelentené, nem igazán van olyan eleme a játéknak, amiben a Heat eddig bemutatott játéka alapján fel tudná venni a versenyt Giannisékkal egy hétmeccses párharcban.

 

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 02:00


Ez az első kör egyik leginkább várt párharca, a negyedik Phoenix és az ötödik Clippers párosítása sok szempontból ikonikus lehet. Mindkét csapatnál a legfontosabb kérdés természetesen az egészség, ez a Phoenixnél most rendben van, az aktív rotáció minden tagja bevethető, egyedül Cameron Payne szereplése kérdéses. A vendégek még mindig várják vissza viszont Paul George-ot, nélküle azért sosincs egyszerű dolga a Clippersnek, főleg nem egy olyan Suns ellen, ahol ha Kevin Durant pályára lépett, még sosem kapott ki a csapat. A legfrissebb hírek szerint George visszatérését nem sietteti a LAC, csak akkor állítják vissza, ha valóban 100%-os állapotban lesz a sztár, nem kockáztatnak vele. Ettől függetlenül persze Kawhi Leonardban bármikor benne van egy kiemelkedő mérkőzés, az ő dominanciája fogja várhatóan meghatározni a Los Angeles-iek játékát, ugyanakkor kérdés, hogy ez elég lesz-e a Durant-Booker-Paul-Ayton sor ellen. A csapatok döntetlennel végeztek egymás ellen az alapszakaszban, kettőt-kettőt nyert a Suns és a Clippers is. Mivel mindketten egyenes ágon juthattak a rájátszásba, így hosszabb időt pihenhettek, a Suns már tét nélküli meccseken veszített a szezon végén, míg a Clippers az ötödik helyért küzdve zsinórban három győzelemmel zárta az alapszakaszt. A párharc érdekessége egyébként még az, hogy a korábbi oklahomai páros, Durant és Westbrook újra egymásnak feszül, kíváncsian várjuk, hogy melyikük örülhet a végén, az esélyek egyelőre inkább a hazai pályán kezdő, Duranttel eddig veretlen Suns mellett szólnak.

 

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 04:30


A Timberwolves a Lakers elleni playin-vereség után az erőn felül teljesítő Oklahoma City Thunder ellen vívta ki rájátszásba jutást, így nyolcadikként bejutva a nyugati első helyét már régóta birtokló Denver Nuggets ellen kezdik meg Townsék az első kört. A Thunder ellen már visszatérhetett a csapatba az egymeccses eltiltását a Lakers ellen letöltő Rudy Gobert, de továbbra is vannak fontos hiányzók a vendégeknél, mint például a szezon hátralevő részét már biztosan kihagyó Naz Reid, vagy a saját hibájával kezét törő Jaden McDaniels, aki a csapat védekezésének elsőszámú zászlóvivője. A Nuggets pocsék formában zárta az alapszakaszt, sokan meg is kérdőjelezik, hogy valóban olyan erősek tudnak-e lenni a rájátszásban, mint ahogyan Nyugatot dominálták az alapszakaszban – ez a csapat korábbi rájátszás-múltja miatt tulajdonképpen érthető. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz Nikola Jokics és a Gobert-Towns kettős palánk alatti párharca. A Wolvesnál kulcsfontosságú lesz Anthony Edwards hatékony játéka és védekezése a denveri bedobókon, ha ő az első playin-meccséhez hasonló százalékokat hoz támadásban, akkor már eleve hendikepből indul a Minny. Egyelőre bár kérdőjelek övezik hazaiak csapaton belüli atmoszféráját és hogy mennyire kellett komolyan venni a áprilisi leolvadásukat, de a párharc esélyesei természetesen Jokicsék, félvállról viszont semmiképpen sem vehetik az alapszakaszban több kifejezetten jó periódust összehozó Timberwolvest. A felek 2-2-es döntetlennel végeztek egymás ellen az idény során, rendre pontgazdag meccseket vívtak egymással, valami hasonlóra lehet számítani tőlük a playoffban is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus