GSW-Sixers és Kings-Suns rangadó hajnalban

Tíz találkozót rendeznek hajnalban, vannak kötelezőnek tűnő feladatok, de ígéretes összecsapások is: nézzük, hogy mi vár ránk.

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 00:00

A Celtics legutóbb sima győzelmet arattot Sacramentóban és ezzel zárta a hosszú idegenbeli túrát, most végre hazatérhetett, és a Pacers ellen nagyon nyernie is kellene. Az Indy elég hektikus csapat, alapvetően nincs a Boston szintjén, de mostanában megverte a Milwaukee-t, legutóbb nyert Torontóban, úgyhogy benne van a bravúr lehetősége, a kérdés az, hogy ad-e erre valós esélyt a vendéglátó. A realitás ugyanis természetesen a Celtics magabiztos sikere, a hazaiaknál nincs fontos sérült, a vendégeknél Haliburton és Duarte játéka is erősen kérdéses, meglátjuk, hogy mennyire lesznek frissek Tatumék, de alapvetően rajtuk múlik a találkozó kimenetele. 

 

Washington Wizards - San Antonio Spurs 00:00

Itt a Washingtonnak kellene nyerni, mert 2,5 meccs a hátránya a playinhez képest, ha az ilyen mérkőzéseket nem hozza, akkor esélytelen a folytatásban, úgyhogy kötelező a győzelem a vendéglátó számára. A jó forma viszont nincs meg, tízből nyolc és sorozatban négy vereségből érkezik a gárda, kifejezetten rossz passzban van, míg a Spurs a legutóbbi szétesés előtt azért produkált egészen biztató mérkőzéseket, egy-egy győzelem is befigyelt, ebből a szempontból nincs nagy különbség a felek között. A Washingtonnál Beal és Kuzma is sérült, ez okozza a fő problémát, ők még mindig nem játszhatnak, így nagy teher lesz Porzingisen és a cserehátvédeken, de ha nem tudják megoldani ezt a feladatot, akkor lassan tényleg búcsút inthetnek a szezonjuknak.

 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 00:30

Ez a Raptors számára kötelező meccs, a kanadaiak szintén a playinben csatáznak, míg a Detroit éppen ligautolsó, úgyhogy Siakamék nem hibázhatnak, főleg nem hazai pályán, ahol egyébként is sokkal erősebbek, mint amit a mérlegük mutat. A Raptors amúgy nincs jó formában, egy szebb időszak után most két vereségből érkezik, főleg a Pacers elleni hazai nem nézett ki jól, de ezen az estén nem teheti meg azt, hogy hibázik - a baj persze az, hogy Barnes, Trent Jr. és Achiuwa sem edzett, a realitás szerint ők nem tudnak majd pályára lépni. De ettől függetlenül is nyerni kell, különben megelőzheti őket a Bulls, és közelíthet a Washington...

 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 01:00

Ez is egyoldalúnak tűnő meccs, a Memphis toronymagas favorit, és nyernie is kell a szoros nyugati élharcban. A hazaiak legutóbb már visszakapták Ja Morantet, és az előző négy mérkőzésüket megnyerték, kifejezetten jó formába lendültek és jó irányba indultak el, míg a Rockets egy-két bravúr után most már zsinórban három vereségnél tart. Ebben pedig benne volt a szerdai egymás elleni derbi is, ahol Morant visszatért, a Grizzlies pedig 130-125-re nyert - a realitás az, hogy most talán kicsit nyugodtabb körülmények között nagyobb lehet a különbség a felek között, komoly meglepetésként hatna egy Rockets-bravúr.

 

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 01:30

Ez is kötelező feladat, itt a Mavs állhat neki így a meccsnek, hiszen a Hornets amúgy is nagyon mélyen lévő, reménytelen/esélytelen csapat, ráadásul back-to-back érkezik, plusz tegnap este összesen hét bevethető játékossal zárta a mérkőzését, úgyhogy finoman szólva nincs ideális állapotban. A Dallasnál Luka Doncic már visszatért, és bár Irving, illetve Hardaway Jr. pályára lépése kérdéses, de nélkülük sem hibázhatnak ezen a derbin - már 50% alá süllyedtek, a playinbe jutásért küzdenek jelen pillanatban, a padlón lévő Hornets ellen otthon elképesztően nagy égés lenne kikapni.

 

Utah Jazz - Milwaukee Bucks 02:00

A Pacers elleni kisiklás óta megint nyert már kettőt a Bucks, a ligaelső összességében azért magabiztosan halad előre, de a Jazz is kapaszkodik, elkapta például a Bostont és a Sacramentót is, igaz legutóbb éppen kikapott a közvetlen rivális Portlandtől. Elvileg Markkanen, Gay, Sexton és Clarkson sem játszik, úgyhogy az esélyek egyértelműek, a Jazz B ellen nem nagyon kellene hibáznia a listavezetőnek, amelynek ráadásil kellenek is a győzelmek ahhoz, hogy ezt a pozícióját biztosítani tudja, vereség esetén 1,5 meccsre csökkenhet az előnye a Bostonnal szemben. A vendégeknél is lesznek azért hiányzók, Middleton, Crowder, Dragic és Leonard sem lesz ott majd a pályán elvileg, de a Giannis-Holiday-Lopez trió és a kinti dobók sora így is bőven elég lehet a feladat megoldásához. 

 

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 03:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a Sixers egyértelmű bajnokesélyes ezen a ponton, a Warriors pedig ugyan összességében nincs ezen a szinten, de hazai pályán feltétlenül ott van, és bármire képes lehet. A Philly a Bulls elleni megbomlást hamar kijavította, viszont Embiid és Harden is sérüléssel bajlódik, utóbbi kihagyta a legutóbbi meccsen, a center pedig akkor dőlt ki, de ő elvileg játszhat, Harden esetében kérdéses a dolog. Pedig nagyon kellenének mindketten, mert a Warriors jó formában van, kettőt nyert idegenben is, otthon pedig 29-7 a mérlege, Wigginst leszámítva minden fontos játékos bevethető, úgyhogy minden adott a sikerhez. Az nyilván kérdés, hogy a Curry-Thompson pároson hogyan fog védekezni a Sixers perimétere, és az is, hogy Looney-ék mire mennek majd Embiid ellen, ha utóbbi játszik - ha teljes kerettel érkezik a Sixers, akkro ez egy komoly erőpróba lesz mindkét gárda számára.

 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 03:00

Mindkét csapat a playinért küzd, a Bulls éppen 10. Keleten, a Blazers pedig 13. Nyugaton, de ott azért már nagyobb a hátrány, minden vereség egy újabb szög a szezon koporsójában - muszáj lenne nyerniük Lillardéknek, ha akarnak még valamit. Hogy melyik csapat hogyan áll, az jó kérdés, egyik sincs topformában, a Bulls volt jobb passzban, de legutóbb megsérült DeMar DeRozan, és most elvileg nem is játszhat, a hazai pálya pedig a legutóbb nyerő, előtte szenvedő Blazerst segíti. Ha DeRozan mégis pályára lép, akkor bármi elképzelhető, ha nem, akkor azért lehet, hogy jobb esélyekkel indul a Portland.

 

Sacramento Kings - Phoenix Suns 03:00

Ez is fontos rangadó lesz a nyugati harmadik és negyedik helyezett között, ráadásul mindkettőre elég nagy nyomás helyezedik, hogy javítani kell. A Sacto két vereséggel leszakadt a Memphistől, és mindkétszer nagyon gyengén védekezett, nem volt meg az addig látjató akarat, energia és fegyelem, míg a Phoenix hatból öt vereségnél tart, és Durant mellett Aytonra sem számíthat, így pedig eléggé félkarúnak tűnik jelenleg. Az esélyek így az egészségesebb, hazai pályán játszó Kings mellett szólnak, de csak akkor, ha rendezi magát védekezésben, mert azzal az átjáróházzal, amit a korábbiak után legutóbb ismét bemutatott, bármi benne lehet a pakliban. Matchup-szinten Sabonis komoly fór lehet, azon a poszton elég lyukas a Phoenix jelenleg, a Fox-Paul csata is jónak ígérkezik, és ha kicsit féken tudják tartani Bookert a vendéglátók, akkor nyert ügyük lehet - de ha nem...

 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 03:30

A Thunder back-to-backet játszik, előző este ugyanebben a csarnokban lépett pályára a Clippers ellen és szenvedett sima vereséget azok után, hogy két nappal korábban ugyanitt megverte Leonardéket. A Lakers pihentebb, frissebb és két győzelemből érkezik, legutóbb a Sunst győzte le a társaság, amely LeBron Jamest leszámítva minden fontos játékosra számíthat, és amely ezzel a kerettel, James nélkül is viszonylag jó formában van. Meglátjuk, hogy az OKC-nek lesz-e ereje védekezni, ugyan Gilgeous-Alexander 30-35 pontot dob minden meccsen, de a sikerük titka a stabil védekezés, ha az megvan, és a periméteren megfogják a Russell-Reaves-Schröder sort, akkor nyerhetnek, ha nem, akkor bajban lehetnek, mert bennük azért ritkábban van 115-120 pont, főleg idegenben, főleg b2b.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus