Győzelemmel kezdett az új Warriors, ismét nyert a Timberwolves

A Lakers LeBron James, a Mavericks Kyrie Irving nélkül szenvedett vereséget.

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 96-104

Edwards is megmutatta magát. Azt követően, hogy két nappal ezelőtt 111-99-es győzelmet aratott a Timberwolves, a második Abu-Dzabiban lejátszott meccsüket is megnyerték a Mavericks ellen. Anthony Edwards az első meccset még bokaproblémák miatt kiülte, ezúttal viszont 17 perc alatt dobott 13 pontot, mellé pedig Karl-Anthony Towns is fel tudott lépni, a magasember 14 ponttal és sokoldalú játékkal jelentkezett. A mindössze 7 percet játszó Mike Conley-t leszámítva 16-18 percet töltöttek pályán a Timberwolves kulcsemberei, a padról Naz Reid (14 pont, 6/8 mezőnyből) is megszórta magát, és az első negyedben kiépített 9 pontos előny a végéig kitartott, a Mavericks csak a negyedik negyed derekán tudott átmenetileg felzárkózni -2-ig – annak külön örülhettek, hogy a végén az újonc Leonard Miller csinált meg több fontos játékot, de ekkor Vit Krejci is meg tudott villanni. A Timberwolves így két győzelemmel térhet vissza az Egyesült Államokba, legközelebb egy hét múlva a Knicks ellen lépnek pályára.

Irving most nem játszott. Jason Kidd több játékosát is nélkülözni kényszerült, Kyrie Irving ágyéksérülés, Markieff Morris bokaproblémák, Seth Curry pedig betegség miatt nem került pályára. Luka Doncic ezúttal is igyekezett hátára venni a csapatát, 19 perc alatt 18 pontot, 5 lepattanót és 6 gólpasszt pakolt fel a táblára, de ő sem tudta megállítani a Timberwolves 27-7-es futását az első félidőben, és innentől csak ment az eredmény után a Mavericks. Irving labdáit leginkább Jaden Hardy kapta meg, el is jutott 22 pontig és 8 lepattanóig, de ehhez elhasznált 21 dobást, illetve eladott 6 labdát. Josh Green és Grant Williams keze sem sült, ketten együtt 4/13 jó dobással zártak, de a kezdőből kikerülő Olivier-Maxence Prosper sem lehet büszke a 2/10-es mutatójára. A rossz hatékonyság lett a Mavericks veszte, mert hiába adtak el 23 labdát, a Timberwolves játékosai is 20 alkalommal elveszítették a játékszert, de végül nem fért bele, hogy mindössze 37,2 százalékkal dobtak mezőnyből. A Mavericks még nem tér vissza az Egyesült Államokba, kedden este a Real Madrid otthonában lesz jelenésük.

A Mavericks legjobb dobói: Hardy 22/12, Doncic 18/6, Hardaway Jr. 8/6
A Timberwolves legjobb dobói: Reid 14/6, Towns 14/3, Edwards 13/6

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 125-108

Felsejlett valami az új Warriorsból. Chris Paul először lépett pályára hivatalos meccsen a Warriorsban, és ugyan csak 13-14 percet játszottak a kezdők, de ennyi idő alatt is felsejlett, hogy miként játszhatnak majd élesben. Paul megtöltötte a statisztikai lapját, 6 ponttal, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, Looney begyűjtött 5 lepattanót, miközben a Curry-Thompson kettős együtt jutott el 18 pontig. A valódi különbséget ugyanakkor nem ők jelentették ezen az estén, hanem Jonathan Kuminga, aki 24 ponttal, 8 lepattanóval, 4 gólpasszal, 2 blokkal és 4/8 bedobott triplával szállt be a padról, azzal együtt is ő volt a játéknap legjobbja, hogy eladott 5 labdát. Moses Moody szintén élni tudott a lehetőséggel, 15 ponttal és 5 lepattanóval jelentkezett, de az újonc Brandin Podziemski (11 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) jó teljesítménynek is örülhettek. A Warriors legközelebb szombat hajnalban lép pályára, akkor is a Lakers ellen, és még akkor is a sérült Draymond Green nélkül.

James nem játszott, Davis is csak keveset. Azt már előzetesen is lehetett tudni, hogy LeBron James nem fog pályára lépni ezen az összecsapáson, és az sem okozott nagy meglepetést, hogy Anthony Davis is csak 13 percet játszott, bár a magasember ennyi idő alatt is eljutott 15 pontig és 5 lepattanóig. Davis extrája ugyanakkor valamennyire elveszett, vele a pályán így is -9-ben zárt a Lakers, a Warriorsnak jobban feküdt az az eszeveszett tempó, amiben a mérkőzés zajlott: a hazaiak 97, a vendégek 100 dobást eresztettek el, ugyanakkor a Lakers játékosai csak 41 százalékkal céloztak mezőnyből. Davis mellett csak a 15-15 pontot dobó D’Angelo Russell és Max Christie tudott hatékony lenni, miközben Jalen Hood-Schifino 3/11, Christian Wood pedig 2/8 jó dobással zárt. A Lakers kétszer is játszik még a Warriors elleni visszavágóig, holnapután a Nets látogat hozzájuk, és remélhetőleg akkor már Valerio-Bodon Vincent is megkapja majd a bizonyítási lehetőséget.

A Warriors legjobb dobói: Kuminga 24/12, Moody 15/6, Podziemski 11/3
A Lakers legjobb dobói: Christie 15/6, Davis 15/6, Russell 15/6

 

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: hogyan vált Harden és Morey példaértékű GM-játékos viszonya ellenségessé - a statisztika szerint a Celtics és a Grizzlies lehet az első kiemelt, Kelet letisztult, Nyugaton káosz várható - a Rockets fiatalja két éven belül Devin Booker szintjére juthat el, de Beal és LaVine karrierje a minimum? - 5 játékos, akit érdemes követni 2023-24-ben - a médianap 9 emlékezetes története - Lillard minden szinten új életet kezd Milwaukee-ban - 45 játékos, aki legalább 100 milliót keresett, pedig még All-Star sem volt - Jayson Tatum interjúja a Bostonról és az ellenfelek változtatásairól - Irving ezúttal jóhiszeműen került bajba - Az All-Underpaid Első és Második Ötös - egyben elérhető az NB80's és NB90's dokusorozat.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus