Győzelmi kényszerben a Boston és a Memphis

A Milwaukee és a Golden State egy fokkal nyugodtabban várhatja a hajnali meccseket. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:00

Az első mérkőzésen nagyon fizikális, kemény, agresszív védekezést mutatott be mindkét csapat, de összességében inkább a Milwaukee akarata érvényesült és végül nyerni is tudott Mike Budenholzer együttese. Ezzel elvette a pályaelőnyt és nyugodtabban várhatja a hajnali meccset, hiszen a teher abszolút a Bostonon van, másodszor nem kaphatnak ki otthon Al Horfordék, kötelező nyerniük, míg a Bucks a kirándulás fő feladatát már teljesítette.

A nagy kérdés az, hog a Celtics mennyit tud javulni támadásban, mert elsősorban azzal volt probléma. A Milwaukee rengeteg feladott triplalehetőségéből nem tudott elég sokat bedobni Ime Udoka csapata ahhoz, hogy győzzön, közben pedig a festékből teljesen kiszorította őket a címvédő, az összesen bedobott tíz darab kétpontos borzasztó adat, de természetesen a triplaszázalékon is lehet javítani. A fő kérdés Jaylen Brown játéka, aki elöl-hátul borzasztó volt legutóbb, nem biztos, hogy 100%-os állapotban lépett pályára, de nincs hír róla, most minden bizonnyal ott lesz a parketten. Nem biztos viszont Marcus Smart játéka, aki több sérülést is beszedett legutóbb, a combhajlítójával pedig óvatosak, e sorok írásakor még nem jelenthető ki, hogy biztosan bevetheti őt Udoka.

A Bucksnál nincs változás a keretben, támadásban viszont ők is találhatnak még pluszokat, dobhatják jobban a hármasokat, illetve Giannis Antetokounmpo találhat több megoldást az elé felhúzott fal ellen, valamint többet is bedobhat a legutóbb elrontott közeli kísérleteiből. Nyilván inkább a Bostonban van tartalék az első meccs alapján, de az biztos, hogy kőkemény meccsre készülhetnek a felek és ha nem akarnak 2-0-s hátrányba kerülni a hazaiak, akkor nagyon koncentrált, nagyon fizikális játékkal kell előrukkolniuk. 

A párharc állása: 1-0 a Bucks javára.

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 03:30

Itt nagyon bánhatja az első meccset a Memphis, mert minden adott volt ahhoz, hogy nyerjenek Ja Moranték, de végül szoros végjátékban, egy ponttal a GSW vitte el a győzelmet, így megnyugodhat, hiszen elvette a pályaelőnyt, míg a Grizzliesen még nagyobb lesz a nyomás. Ezt eddig nem kezelte igazán jól a gárda, nagyok voltak a hullámzások meccseken belül is, ez alól pdeig az első meccs sem volt kivétel, meglátjuk, hogy sikerül-e kicsit stabilizálniuk magukat.

Alapvetően a legutóbbi játékuk egy jobb Bane-nel és jobb Brooksszal abszolút elég lehet a sikerhez, míg a Warriors abban bízhat, hogy Draymond Green ezúttal végig tudja játszani a meccset, mert ha ez megtörténik, akkor azért nyilván más a leányzó fekvése. Steph Curryben és Klay Thompsonban maradhatott még tartalék náluk is, mindenesetre a múltkori lepattanózásuk és az eladott labdák egálra hozott aránya kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy legyen esélyük nyerni.

Rendkívül szoros, kiélezett küzdelemre lehet számítani, mindkét csapat képes lehet javulni a legutóbbihoz képest, meglátjuk, hogy ez kinek sikerül, illetve hogy egy esetleges szoros végjátékban mennyire remegnek meg a memphisi kezek. Adalék: Bane háta nem 100%-os, hivatalosan kérdéses a játéka, rá azért nagy szükségük lenne a hazaiaknak. 

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus